بارش های بهاری، كسری منابع آبی را جبران نكرد

بارش های بهاری، كسری منابع آبی را جبران نكرد خبرگزاری نفت و گاز: تهران- با وجود بارش های بهاری، ارتفاع كل ریزش های جوی در سال آبی جاری در مقایسه با سال آبی گذشته، 29.7 درصد كمتر شده است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ارتفاع كل ریزش های جوی از اول مهرماه سال گذشته تا سی و یكم اردیبهشت امسال (سال آبی 97-96)، 158.4 میلیمتر گزارش شده است.
سال آبی از ابتدایی مهر ماه هر سال آغاز می گردد و تا 31 شهریور سال بعد ادامه دارد.
بر اساس آمارهای شركت مدیریت منابع آب ایران، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره های مشابه بلند مدت كه 230.8 میلیمتر بود، 31.4 درصد كاهش داشته است و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته كه 225.3 میلیمتر بود هم 29.7 درصد كاهش نشان داده است.
حجم بارش ها از اول مهرماه سال گذشته تا سی و یكم اردیبهشت امسال، معادل 261 میلیارد و 47 میلیون مترمكعب است.
به طور كلی، ایران دارای 6 حوضه آبریز اصلی است كه این حوضه ها شامل «دریای خزر»، «خلیج فارس و دریای عمان»، «دریاچه ارومیه»، «فلات مركزی»، «مرزی شرق» و «قره قوم» است.
در هشت ماهی كه از شروع سال آبی می گذرد، بارش ها در حوضه های «دریاچه ارومیه» و «دریای خزر» نسبت به سال گذشته افزایشی بوده اما بارندگی در سایر حوضه های آبریز روندی كاهشی داشته است.
از اول مهرماه سال گذشته تا سی و یكم اردیبهشت امسال، بارش ها در حوضه دریاچه ارومیه به 377.2 میلیمتر رسیده كه نسبت به دوره مشابه سال گذشته 39 درصد بیشتر شده است.
در این مدت، بارش ها در حوضه «دریای خزر» هم به 335.4 میلیمتر رسید كه در مقایسه با مدت مشابه پارسال، 6.4 درصد افزایش یافته است.
بارش های فروردین و اردیبهشت ماه امسال بخشی از كمبودهای سال آبی جاری را جبران كرده و كاهش بارندگی ها را از 54 درصد در انتها بهمن به 29 درصد در انتها اردیبهشت رسانده است؛ با این حال، همچنان تامین آب بخش های شرب، كشاورزی و صنعت با چالش هایی مواجه می باشد.
پیش از این، «شاهین پاكروح» معاون شركت آب و فاضلاب كشور اعلام نمود: تابستان امسال، 334 شهر با جمعیت 34.5 میلیون نفر تحت تنش آبی قرار دارند.
وی اضافه كرد: شهرهایی كه در وضعیت تنش آبی قرار دارند، در ساعت هایی از شبانه روز، مجموع تولید آب در آنها كمتر از میزان تقاضاست.
وی با اشاره به اینكه این شهرها در سه وضعیت زرد، نارنجی و قرمز تقسیم بندی شده اند، اظهار داشت: شهرهایی كه در وضعیت زرد قرار دارند، میزان كمبود تولید آنها نسبت به میزان تقاضا، 10 درصد است؛ این شهرها با جمعیت 10 میلیون نفر، 30.5 درصد از جمعیت شهری دارای تنش آبی را تشكیل می دهند.
معاون شركت آب و فاضلاب كشور اضافه كرد: شهرهایی كه در وضعیت نارنجی قرار دارند میزان كمبود تولید آنها نسبت به تقاضا 10 تا 20 درصد است؛ این شهرها با هفت میلیون جمعیت 19.7 درصد جمعیت شهرهای تحت تنش را تشكیل می دهند.
به گفته وی، 50 درصد از جمعیت شهری تحت تنش آبی با 17 میلیون نفر جمعیت در وضعیت قرمز قرار دارند به این مفهوم كه فاصله تولید و مصرف این شهرها 20 درصد است.
اقتصام**9189**2025


1397/03/02
16:17:01
5.0 / 5
4844
تگهای خبر: تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز