آیا تحریم های نفتی دورزدنی است؟

آیا تحریم های نفتی دورزدنی است؟ خبرگزاری نفت و گاز: ایان تیلور، مدیرعامل ویتول هفته گذشته اظهار نمود شخصا تصور می كنم هیچ یك از ما قادر نخواهیم بود تحریم های آمریكا ضد صنعت نفت ایران را دور بزنیم؛ اظهارنظری كه از جانب خیلی از كارشناسان بدبینانه قلمداد شده است.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، این تحریم ها كه به دنبال تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریكا برای خروج از توافق هسته ای با ایران مقرر است اواخر سال میلادی جاری اعمال شوند واكنش هایی را بدنبال داشته اند؛ بعنوان نمونه غول نفتی توتال فرانسه اوایل ماه جاری اعلام نمود اگر نتواند از وزارت خزانه داری آمریكا معافیت از تحریم ها را دریافت كند ناچار خواهد شد فعالیت خود در پروژه توسعه میدان گازی پارس جنوبی را متوقف كند. این شركت فرانسوی كسب و كار زیادی در آمریكا دارد و نمی تواند دسترسی به سیستم مالی آمریكا را از دست دهد، مگر این كه اتحادیه اروپا در برابر واشنگتن بایستد و به نحوی موفق شود برای بزرگترین شركت نفتی خود معافیت بگیرد، در غیراین صورت توتال از ایران خارج خواهد شد.

سایر غول های نفتی برای ورود به ایران محتاط بوده اند، ازاین رو خروج تولید كننده دیگری در كار نخواهد بود، اما در نبود واكنش قوی اتحادیه اروپا به تحریم ها، صنایع مربوط متاثر خواهند شد. بعنوان نمونه مجوزهای معامله بوئینگ و ایرباس با ایران از جانب وزارت خزانه داری آمریكا لغو شد كه ۴۰ میلیارد دلار آمریكا –مجموع ارزش قراردادهایی كه این دو شركت هواپیماسازی با ایران داشتند- به زیان آنها خواهد بود.

مالكان نفت كش هم رویكرد محتاطانه ای را در پیش گرفته اند و با دقت به نظاره اوضاع نشسته و منتظر اقدام اروپا هستند، اما خاطر نشان كرده اند كه اعمال مجدد تحریم ها نتایج قابل توجهی برای صنعت حمل و نقل دریایی خواهد داشت. همه منتظر اروپا هستند تا حركت خویش را انجام دهند. البته همه تحریم های قبلی را به یاد دارند و این دفعه غافلگیر نشدند، اما سیگنال های اروپا اكنون برای شركت های اروپایی كه در ایران فعالیت دارند و شمار آنها به بیش از ۱۰۰ شركت می رسد، مثبت است.

اوایل ماه میلادی جاری یكی از مشاوران امانوئل مكرون، رییس جمهور فرانسه، اظهار نمود: واكنش اروپا به تهدید تحریم های آمریكا ضد ایران آزمون مهمی برای حاكمیت اروپا خواهد بود. در واقع برخلاف دفعه قبل كه اتحادیه اروپا هم ایران را هدف تحریم قرار داده بود، این دفعه می تواند توافق هسته ای را حفظ كند و اعلام نموده كه همچنان به آن پایبند خواهد بود.

اقدامات زیادی وجود دارد كه اتحادیه اروپا می تواند در برابر تحریم های آمریكا انجام دهد. قانون مسدودسازی سال ۱۹۹۶، شركت های اروپایی را از تبعیت از تحریم های آمریكا مجزا می كند. ژان كلود یانكر، رییس كمیسیون اروپا، دو هفته پیش اظهار نمود: این كمیسیون برای قانون مذكور اصلاحیه ای صورت خواهد داد تا شامل تحریم های آمریكا ضد ایران شود و این اصلاحیه باید پیش از آغاز اولین دور از تحریم ها در اوایل اوت تكمیل شود.

بسیاری از ناظران معتقدند كه اگر تحریم ها تنها به آمریكا محدود شود و هیچ یك از امضاءكنندگان توافق هسته ای به آن نپیوندند، تاثیر محدودی خواهد داشت. الیف كوتسال، تحلیلگر مك كنزی در این باره به پایگاه خبری ریگزون اظهار داشت: با عنایت به این كه ایران نفت و محصولات نفتی به آمریكا صادر نمی كند و صادراتش عموما به اروپا (۲۰ درصد) و آسیااقیانوسیه (۸۰ درصد) است، انتظار نمی رود عوامل عرضه و تقاضای بازار تغییر قابل توجهی پیدا كند، ازاین رو اگر اعمال تحریم ها تنها به آمریكا محدود شود در این صورت در فاصله زمانی كه چارچوب توافق جدید یا بازبینی شده ای عرضه می شود، نوسان كوتاه مدتی در قیمت ها تولید خواهد نمود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، ممكن است این تحریم ها به كاهش موقتی صادرات ایران منجر شود اما واردات آسیا از ایران تاثیر تحریم های آمریكا را جبران خواهد نمود.




1397/03/08
23:29:59
5.0 / 5
4542
تگهای خبر: تحریم , تولید , صادرات , نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز