نگرانی برای تامین برق پایتخت

احداث نیروگاه های جدید در تهران

احداث نیروگاه های جدید در تهران به گزارش خبرگزاری نفت و گاز مدیرعامل شركت مادرتخصصی برق حرارتی از احداث سه نیروگاه جدید در تهران اطلاع داد و اظهار داشت: با عنایت به نگرانی هایی كه برای تامین برق تهران وجود دارد لازم است كه هر چه سریع تر این سه نیروگاه تولید شود. چون كه در غیر این صورت در سال ۱۴۰۰ با مشكل تامین برق مواجه خواهیم گردید.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا محسن طرزطلب در هفدهمین نمایشگاه بین المللی برق در نشستی خبری با اشاره به اینكه برای نیاز تامین برق در پنج سال آینده نگرانی هایی وجود دارد، اظهار نمود: از هم اكنون برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا نیروگاه هایی در مناطق مختلف به منظور تامین برق به تهران به وجود آید.

وی ادامه داد: علاوه بر تهران در استان های مازندران، سیستان و بلوچستان و خوزستان هم نگرانی هایی برای تامین برق وجود دارد، اظهار داشت: درخواست ما این است كه در حوزه مدیریت مصرف و تقاضا صرفه جویی كافی صورت گیرد. چون كه در غیر این صورت، طی ۱۰ سال آینده شاهد كمبود برق معادل ۵۵۴۰ مگاوات خواهیم بود.

مدیرعامل شركت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به اینكه برای احداث هر هزار مگاوات ۶۵۰ میلیون یورو باید هزینه شود، اظهار داشت: این توان از عهده وزارت نیرو خارج است بنابراین امیدواریم مدیریت مصرف و تقاضا به معنای جدی در كشور اجرایی شود.

طرزطلب خاطرنشان كرد: در شرایط فعلی علاوه بر مدیریت تقاضا و مصرف لازم است كه راندمان نیروگاه ها از ۳۶ به ۴۰ درصد افزایش یابد.

وی با اشاره به لزوم احداث سه نیروگاه در تهران اظهار داشت: بر مبنای برنامه ریزی های صورت گرفته قرار شده كه سه نیروگاه در شرق تهران، جنوب شرقی و در استان مركزی احداث شود كه یكی از این نیروگاه ها دولتی و دو تای دیگر خصوصی است.

مدیرعامل شركت مادر تخصصی برق حرارتی در مورد تبدیل نیروگاه ها به سیكل تركیبی اظهار داشت: درخواست ما این بود كه برای این منظور مبلغ ۵۷۳ میلیارد تومان تخصیص داده شود كه تنها ۸ میلیارد تومان تخصیص یافت اما برپایه رایزنی های انجام شده قرار است كه برای سال آینده ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای سوخت صرفه جویی شده در نظر گرفته شود.

طرزطلب در مورد نیروگاه ری هم اظهار داشت: بر مبنای برنامه ریزی های در نظر گرفته شده قرار شد تا یك نیروگاه جدید با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات و هزینه ۵۰۰ میلیارد تومان جایگزین نیروگاه ری شود و قرار شده بود كه برای انجام این كار از اعتبارات ژاپن استفاده كنیم.

وی ادامه داد: اگر تا آخر سال میلادی خط ا عتباری این طرح محقق نشود، از امكانات داخل كشور جایگزین و این پروژه را اجرایی خواهیم كرد.

مدیرعامل شركت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به بدهی های شركت برق حرارتی اظهار داشت: بدهی های این شركت به دو قسمت بانك و تولیدكنندگان برق تقسیم می گردد كه هم اكنون ۱۸۰۰ میلیارد تومان به تولیدكنندگان و به بانك ها هم ۳۰۰۰ میلیارد تومان بدهی داریم كه بر مبنای برنامه ریزی های صورت گرفته قرار شده تا این بدهی ها را بازپرداخت كنیم.

طرزطلب خاطرنشان كرد: تابحال توانسته ایم ۹۰۰۰ میلیارد تومان از بدهی بانك ها را پرداخت كنیم و باید گفت كه ۶۲۰۰ میلیارد تومان از محل مطالبات دولت و ۱۸۰۰ میلیارد تومان هم از محل صكوك اسلامی پرداخت شده است و امیدواریم بتوانیم تا آخر سال ۸۰۰ میلیارد تومان دیگر از بدهی ها را پرداخت كنیم.

وی در مورد اعتراض بخش خصوصی مبنی بر عدم اطلاع از جزئیات قراردادهای خارجی اظهار داشت: تمام قراردادهای خرید تضمینی برای سرمایه خارجی در سایت شركت برق حرارتی وجود دارد اما جزئیات قرارداد محرمانه است و اگر بخش خصوصی اطلاعات بیشتری بخواهد بطور قطع بنده به شخصه پاسخگو خواهم بود.

مدیرعامل شركت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به اینكه ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای تعمیرات نیروگاه های حرارتی در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: ۴۰ درصد این تعمیرات توسط دولت و ۶۰ درصد هم توسط بخش خصوصی انجام می گردد اما تمام نیروگاه های دولتی و خارجی لازم به اورهال شود.
مدیرعامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی از افزایش پیك برق سخن گفت و اضافه كرد: در پیك مصرف برق تابستان سال آینده ۳ هزارو ۲۱۰ مگاوات نیروگاه حرارتی به ظرفیت نیروگاهی كشور اضافه خواهد شد.
وی اضافه كرد: سال گشته ۹۴ درصد و سال جاری ۱۳۹۲ درصد برق كشور با استفاده از نیروگاه های حرارتی و مابقی با استفاده از سایر نیروگاه ها تامین شده است.
طرزطلب با اشاره به اینكه از مهرماه سال جاری هر ماه دو واحد نیروگاه جدید به ظرفیت نیروگاه های برق كشور اضافه شده است، اظهار داشت: در مهرماه، واحد اول نیروگاه شیروان و نیروگاه ۱۶۲ مگاواتی سمنگان و در اوایل آبان بخش بخار نیروگاه تابان یزد و هفته گذشته هم واحد گاز نیروگاه پتروشیمی دماوند وارد مدار شده است.
مدیرعامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به اینكه دو هفته آینده نیروگاه پرند هم وارد مدار خواهد شد، اضافه كرد: با ورود این نیروگاه ها به مدار، برای تامین برق مصرفی در پیك تابستان سال آینده نگرانی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینكه تعمیرات نیروگاه های كشور تا پیش از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ به آخر خواهد رسید، افزود: تابحال طبق برنامه ریزی انجام شده ۱۵ درصد تعمیرات نیروگاه ها عملیاتی شده و نسبت به برنامه ریزی صورت گرفته عقب نیستیم و در زمان مقرر تعمیرات نیروگاهی آخر خواهد یافت.
طرزطلب، پیك برق تابستان سال جاری را ۵۵هزار و ۴۰۰ مگاوات عنوان كرد و اظهار داشت: پیش بینی می گردد با عنایت به رشد مصرف برق، پیك مصرف برق در تابستان سال آینده از مرز ۵۹ هزارمگاوات هم فراتر خواهد رفت.


 

1396/08/14
21:13:31
5.0 / 5
5453
تگهای خبر: تولید , وزارت نیرو , نیروگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز