ایرنا گزارش می دهد

تحول دیجیتال و مدیریت مصرف با خانه صفر انرژی

تحول دیجیتال و مدیریت مصرف با خانه صفر انرژی خبرگزاری نفت و گاز: تهران- خانه صفر انرژی بدون نیاز به مصرف انرژی های فسیلی علاوه بر استفاده از تجهیزات هوشمند سازی، خانه ای است كه ضمن مدیریت كردن مصرف انرژی، تحول دیجیتال در بخش مصرف كننده نهایی را ممكن می سازد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایرنا، وزیران نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات بیست و ششم تیرماه امسال برای تولید اشتغال، رونق اقتصادی و افزایش بهره وری در حوزه های آب و برق با بهره گیری از ارتباطات و فناوری اطلاعات، سند اقدام مشتركی را امضا كردند.
نوزدهم شهریورماه هم وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات كارگاه مشتركی درباره نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در صنعت آب و برق را با استفاده از توان این دو دستگاه برای دیجیتالی كردن بخش انرژی كشور برگزار كردند.
كارگاه راهكارهای دو دستگاه برای تحقق تحول دیجیتال با استفاده از هوشمندسازی را مورد بررسی قرار داد و بیشتر تلاش ها بر هوشمند سازی از جانب حاكمیت تاكید داشت.
اما در این میان نقش كاربران نهایی در تحول دیجیتال بسیار اثر گذار است یعنی باید راهكارهایی بكار گرفته شود كه بتواند آنان را به سمت استفاده از فناوری ها ببرد؛ بر همین مبنا طراحی خانه صفر انرژی كه بخش خصوصی تلاش كرده فناوری آن را به ایران بیاورد، می تواند گامی برای ترغیب مردم به تلفیق مدیریت مصرف انرژی و فناوری های نو باشد.

*خانه صفر انرژی چیست
ساختمان های صفر انرژی می توانند نیازهای خود به انرژی را با یك روش كم هزینه، با دسترسی محلی به منابع تجدید پذیر و بدون آلایندگی بر طرف كنند؛ در یك ساختمان انرژی صفر هیچ گونه سوخت فسیلی مصرف نمی گردد و مصرف انرژی سالانه آن با تولید سالانه اش برابری می كند.
یك ساختمان انرژی صفر امكان دارد به شبكه های شهری موجود متصل باشد یا نباشد. ساختمان انرژی صفری كه به شبكه متصل نباشد دارای تجهیزاتی برای ذخیره كردن انرژی های بزرگ از نوع باطری است.
آمریكا اولین كشوری است كه ساخت خانه صفر انرژی در آن شروع شد و گرچه استفاده از این نوع خانه ها معمول نیست اما روز به روز بر لزوم استفاده از آنها افزوده می گردد.
در همین پیوند طهماسب داودی طراح و سازنده اولین خانه صفر متناسب مناطق سرد و كوهستانی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ایده اولیه طراحی و ساخت اولین خانه صفر انرژی ویژه مناطق سرد و كوهستانی بعد از آنكه در قالب یك مقاله پژوهشی در كشور سوئد مورد توجه قرار گرفت، آماده سازی شد تا در ایران به مرحله اجرا درآید.
وی اضافه كرد: بر این اساس روستای نساء در منطقه طالقان به علت داشتن شرایط مساعد كوهستانی انتخاب و عملیات طراحی و ساخت اولین خانه صفرانرژی ویژه مناطق سرد و كوهستانی كلید خورد.
اتلاف 35 درصدی انرژی در بخش غیر مولد ساختمان در كشورمان كه بیش از استاندارد های جهانی این بخش است كه به قول داودی از انگیزه های اصلی در طراحی و ساخت خانه صرف انرژی بوده است.
این پژوهشگر بخش انرژی و راهكارهای هوشمند سازی معتقد است: فرایند تبدیل انرژی از پالایشگاه ها تا نقطه مصرف و و شیوه توزیع معیوب آن در كشور و هم سهم بالای مصرف انرژی در ساختمان ها لزوم استفاده از تكنولوژی خانه صفر انرژی در شرایط كنونی را اجتناب ناپذیر می سازد.
به گفته وی، استفاده از تجربیات دیگر كشورها و هم بهره مندی از تازه ترین دستاورد های بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در طراحی و ساخت این خانه لحاظ شد به گونه ای كه توانست كه برخلاف دیدگاه رایج كه وجود ساختمان های سبز را بسیار پر هزینه جلوه می دهند، مدلی را ارائه دهد كه فرهنگ تولید ساختمان های سبز با توجیه اقتصادی امكان پذیر نشان داده است.
داودی افزود: اكنون و بر مبنای تجربه حاصل شده همه اقشار متوسط می توانند از نتایج دستاوردهای این ساختمان برای توسعه ساختمان های نزدیك به ساختمان های سبز و صفر انرژی استفاده كنند.
طراح اولین خانه صفر انرژی ویژه مناطق سرد و زمستانی یادآورشد: توجه به شرایط آب و هوایی منطقه طالقان، سرعت وزش باد و میزان تابش نور خورشید همواره در همه مراحل ساخت این خانه مورد توجه بود تا بهترین بهره از این شرایط تولید شود.
رعایت استاندارد ال.ای.ای.دی(LEED) كه نشان دهنده كیفیت و دستاوردهای سبز در آن ساختمان است و هم بهره گیری از نرم افزار «دیزاین بیلدر» ( DESIGN BUILDER) طراحی ساختمان برای كاهش میزان مصرف انرژی، به قول داودی در مراحل ساخت مورد استفاده بود.
وی خاطرنشان ساخت: فناوری نوین مدیریت مصرف انرژی ساختمان (بی.ای.ام.اس) در ساخت این خانه مورد استفاده قرار گرفت تا علاوه بر كاهش مصرف انرژی مدیریتی هوشمندانه بر خانه اعمال شود.
ایجاد فضای گلخانه ای برای تامین سرمایش و گرمایش ساختمان از راهكارهای مورد استفاده در خانه صفر انرژی است كه به قول داودی با استفاده از صفحه های پلی كربنات در زیر سقف بجای ورق شیروانی و بالا بردن بهره وری انرژی خورشید برای تامین گرمای آب گرم مصرفی انجام شده است.
عایق كاری ساختمان توسط ورقه های پلی استایرن (یونولیت) كه سبب تثبیت سرما و گرما در ساختمان می گردد از راهكارهایی است كه نیاز به مصرف انرژی های فسیلی را به شدت كاهش داده است.

** هوشمند سازی ساختمان
طراح و سازنده اولین خانه صفرانرژی ویژه مناطق سرد و كوهستانی افزود: استفاده از تجهیزات هوشمند سازی با هدف كاهش و مدیریت مصرف انرژی در این ساختمان مورد استفاده قرار گرفت كه اهداف بهینه سازی مصرف انرژی، بالابردن سیستم های حفاظت و ایمنی و هوشمند سازی را دنبال می كند.
وی تصریح كرد: مدیریت مصرف روشنایی هم با بهره گیری از انواع حس كننده ها (سنسور) در ساختمان اعمال شد كه هم شامل حس گرهای حضور و كنترلرهای بر اساس نور طبیعی خورشید است.
داودی اضافه كرد: همینطور از حس گرهای حفاظت در برابر زلزله در این خانه استفاده شده است كه به محض دریافت امواج اولیه زلزله به ساكنان هشدارهای صوتی می دهد.
این فعال بخش هوشمند سازی ساختمان اظهار داشت: اكنون و با ساخت این خانه گام مهمی در توسعه پایدار و تغییر مسیر مهاجرت از شهر به روستاها برداشته شده است و فراگیر شدن آن می تواند به حل مشكل مصرف بی رویه انرژی در ساختمان ها كمك نماید.
«علیرضا احمدی یزدی» معاون دفتر مدیریت مصرف توانیر هم درباره هوشمند سازی و استفاده از تكنولوژی های جدید برای كاهش مصرف انرژی به ایرنا اظهار داشت: مطالعه و تجربه ها نشان داده است كه با بهره گرفتن از اینترنت اشیا و هوشمند سازی مصرف برق را می توان تا 50 درصد كاهش داد.
وی تصریح كرد: این كاهش مصرف بدون تولید مشكل در رفاه مشتركان محقق می گردد به شكلی كه اینترنت اشیا و هوشمند سازی اگر فقط در بخش روشنایی و سرمایش بكار گرفته شود، مصرف برق 15 تا 20 درصد كاسته می شود.
اكنون و با عنایت به شرایط كشورمان استفاده از تكنولوژی های جدید در ساختمان ها علاوه بركاهش مصرف انرژی می تواند گام مهمی در حفاظت از محیط زیست باشد.
اقتصام**2078**2025


1397/06/21
13:54:29
5.0 / 5
4450
تگهای خبر: استاندارد , انرژی , برق , پالایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز