آژانس بین المللی انرژی: نفت به دوره بسیار حساس وارد می گردد

آژانس بین المللی انرژی: نفت به دوره بسیار حساس وارد می گردد خبرگزاری نفت و گاز: تهران- آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماه سپتامبر (شهریور-مهرماه) اعلام نمود: بازار نفت در حال ورود به یك دوره بسیار حساس است و احتمال كسری عرضه وجود دارد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایرنا، آژانس بین المللی انرژی در آخرین گزارش خود نوشت، در یك ماه گذشته قیمت نفت خام برنت دریای شمال به حدود 70 دلار در هر بشكه كاهش پیدا كرد اما اكنون به صورت تقریبی 80 دلار در هر بشكه است.
2 دلیل برای این نوسان وجود دارد: نخست اینكه، كاهش تولید نفت ونزوئلا همچنان ادامه دارد و دیگر آنكه، به موعد چهارم نوامبر (سیزدهم آبان) نزدیك می شویم كه مقرر است تحریم های آمریكا ضد صادرات نفت ایران اعمال شود.
تولید نفت ونزوئلا در ماه اوت به یك میلیون و 240 هزار بشكه در روز كاهش یافته است و اگر این روند ادامه پیدا كند، تا آخر امسال صادرات نفت این كشور به یك میلیون بشكه در روز می رسد.
اگر كاهش صادرات نفت ایران و ونزوئلا ادامه پیدا كند و تولیدكنندگان دیگر این افت را جبران نكنند، بازارها دچار كسری عرضه می گردد و امكان دارد بهای نفت بالا رود.
پس از نشست ماه ژوئن (خرداد-تیرماه) اعضای سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) در وین، عرضه نفت برخی كشورها افزایش یافته است.
عربستان و عراق در ماه اوت (مرداد-شهریورماه) روی هم 138 هزار بشكه افزایش تولید داشتند و هنوز در شمال عراق 200 هزار بشكه در روز ظرفیت اضافی برای افزایش تولید وجود دارد.
بر اساس برآورد ماه اوت آژانس بین المللی انرژی، ظرفیت مازاد تولید كشورهای اوپك حدود 2 میلیون و 700 هزار بشكه در روز بود كه 60 درصد آن به عربستان مربوط می شد اما در مورد ظرفیت مازاد، نكته اینجاست كه مشخص نمی باشد میزان آن چقدر است.
این فقط به مقدار ظرفیت مازاد تولید محدود نمی گردد، بلكه پالایشگاه هایی كه از نفت های ایران یا ونزوئلا تغذیه می كنند، از این پس باید برای خرید نفت مشابه با دیگران رقابت و تلاش كنند سطح تولید خویش را در سطح بهینه نگه دارند.
نفت خام سبك نمی تواند جایگزین مناسبی برای نفت های ایران و ونزوئلا باشد.
حتی قبل از به حساب آوردن كاهش صادرات نفت خام ونزوئلا و ایران، تخمین زده می شد كه این پالایشگاه ها در سه ماهه چهارم امسال ناچار شوند 500 هزار بشكه در روز از ذخایر انباری خود برداشت كنند.
هر گونه برداشت از ذخایر انباری به مفهوم كسری عرضه نفت در بازار است.
در كشورهای عضو سازمان همكاری و توسعه اقتصادی (او.یی.سی.دی)، موجودی انبارهای نفت در انتها ماه ژوئیه (تیر-مردادماه) 50 میلیون بشكه كمتر از متوسط پنج سال قبل بود.

** دورنمای مبهم درباره جبران افت عرضه
آژانس بین المللی انرژی در گزارش خود تصریح كرد دورنمای روشنی برای جبران كاهش صادرات نفت خام ایران و ونزوئلا توسط دیگر تولیدكنندگان پیش رو نیست.
انتظار می رفت تولید نفت برزیل امسال میلادی 260 هزار بشكه در روز افزایش یابد اما به علت پاره ای مشكلات به صورت متوسط فقط 30 هزار بشكه در روز به تولید امسال خود افزود.
البته تولید نفت خام آمریكا رو به رشد است و پیش بینی می گردد در سال 2018 و 2019 میلادی به ترتیب به صورت متوسط 1.7 میلیون و 1.2 میلیون بشكه در روز افزایش یابد.
شركت ها با وجود افزایش قیمت ها، برنامه تولید خویش را تعدیل نمی كنند؛ با این حال، امسال رشد تولید نفت خام در این كشور هم به سطح سال 2014 بر می گردد.
از سوی دیگر، تولید نفت لیبی در ماه اوت به 950 هزار بشكه در روز افزایش یافت و به سطح تولید سال گذشته (یك میلیون بشكه در روز) رسید.
با این همه، وضعیت تولید نفت خام لیبی همانگونه كه توسط شركت ملی نفت این كشور اعلام شد، شكننده است.

** علایم كاهش تقاضای نفت در بعضی كشورها
تقاضای نفت در سال های 2018 و 2019 به ترتیب 1.4 میلیون و 1.5 میلیون بشكه در روز برآورد می گردد.
این پیش بینی در حالی صورت می گیرد كه آژانس بین المللی انرژی، علایم كاهش تقاضای نفت در بعضی كشورها را معرفی می كند.
تقاضای بنزین در آمریكا به علت افزایش قیمت ها كاهش پیدا كرده است.
اروپا هم در بازه زمانی ماه مه تا ژوئیه (اواسط اردیبهشت تا اواسط مرداد) تقاضای نفت كمتری نسبت به سال گذشته داشت.
تقاضای نفت ژاپن هم با وجود دمای بالای هوا كم شده و بلایای طبیعی اخیر هم بر آن تاثیر گذاشته است.
با وجود این، مهمترین خطر كاهش نرخ ارز در بعضی كشورهای نوظهور است.
افزایش ارزش دلار آمریكا، هزینه واردات انرژی برای كشورهای واردكننده را بالا می برد. تشدید تنش های تجاری میان آمریكا و چین هم باعث كاهش تقاضای نفت می گردد.
آژانس بین المللی انرژی تصریح كرد شرایط در ونزوئلا امكان دارد بسرعت بدتر شود. كشمكش ها در لیبی امكان دارد از سرگرفته شود و در فاصله 53 روز مانده به موعد چهارم نوامبر، شركت ها و كشورها باید تصمیم خویش را در مورد خرید نفت ایران بگیرند.
باید دید آیا دیگر تولیدكنندگان تصمیم به افزایش تولید می گیرند؟

اقتصام**1063*1961*


1397/06/25
14:25:22
5.0 / 5
4366
تگهای خبر: انرژی , اوپك , بنزین , پالایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز