معاون وزیر نیرو:

طرح های انتقال آب، استان ها را به یكدیگر وابسته كرد

طرح های انتقال آب، استان ها را به یكدیگر وابسته كرد خبرگزاری نفت و گاز: یزد - معاون وزیر نیرو در امور آب اظهار داشت: طرح های انتقال آب بین حوضه ای كه در سال های گذشته اجرا شده، استان ها را به لحاظ آبی به یكدیگر وابسته كرد و همین امر پیچیدگی مدیریت منابع آب را در كشور دوچندان كرده است.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایرنا، عباس سروش روز چهارشنبه در هفتمین اجلاس ملی منابع آب ایران در دانشگاه یزد اضافه كرد: امروز شاید نیازمند این باشیم، برخی مزارع كشاورزی را به مراكز تولید انرژی خورشیدی یا سایر انرژی های تجدید پذیر تبدیل نماییم.
وی تصریح كرد: باید آب پایدار موردنیاز برای حفظ نیاز حیاتی شرب و بهداشت مردم و حفاظت از اكوسیستم های هر استان را با استفاده از سرمایه گذاری در بخش انرژی یا سایر بخش ها در استان های تأمین كننده آب تضمین نماییم.
معاون وزیر نیرو با اشاره به وضعیت شكننده اقلیمی یزد تصریح كرد: این استان بعنوان یكی از مناطق بسیار خشك ایران و با پیشینه فرهنگی و اجتماعی بسیار طولانی و غنی، گنجینه ای بسیار پرارزش از دانش بومی آب ایران به حساب می آید.

** منابع طبیعی یزد، قادر به تأمین نیازهای آبی نیست
معاون وزیر نیرو خاطرنشان كرد: یزد امروز همانند خیلی از استان ها در معرض تهدید از دست دادن منابع آب های زیرزمینی قرار دارد كه از گذشته های دور برای تأمین نیازهای اساسی منطقه از نسلی به نسل دیگر منتقل شد.
سروش بابیان اینكه منابع طبیعی یزد، قادر به تأمین نیازهای آبی استان نیست، خاطرنشان كرد: به علت برداشت بی رویه از منابع طبیعی، كاركردهای طبیعی اكوسیستم استان در سال های اخیر تا حد زیادی به مخاطره افتاد و از جانب دیگر مهاجرت ها هم بر آن بی تأثیر نبوده است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا افزود: وزش توفان همراه با گردوغبار، رفاه ساكنان مناطق غربی و جنوب غربی و شرقی كشور را تا حد زیاد تحت تأثیر قرارداده است، اگر این روند ادامه یابد، اساساً منجر به مهاجرت بخشی از جمعیت این مناطق به سایر مناطق ازجمله یزد خواهد شد.

** مهاجرت بیشتر از 20 میلیون نفر در سه دهه اخیر
به گفته این مسئول، بررسی آمار مهاجرت ها نشان داده است در سه دهه گذشته بیشتر از 20 میلیون نفر در ایران به علت بلایای طبیعی و پایین آمدن سطح امنیت منابع ازجمله منابع آب به نقاط دیگر كشور مهاجرت كرده اند.
معاون وزیر نیرو بابیان اینكه یزد با استان هایی همجوار است كه صدمه پذیری منابع آب آن ها در حد بحرانی است، تاكید كرد: مجموعه این اطلاعات، این پیام را به همه منتقل می كنند، اگر وضعیت موجود ادامه پیدا كند، منابع آب های زیرزمینی در تعداد قابل توجهی از محدوده های مطالعاتی كشور، غیرقابل بهره برداری خواهد شد.

** احتمال شكل گیری موجی از مهاجران زیست محیطی
سروش خاطرنشان كرد: این امر به معنای آن است، فرصت های شغلی وابسته به آن ها از دست خواهد رفت و سطح امنیت آبی پایین رفته و احتمالاً شكل گیری موجی از مهاجران زیست محیطی را شاهد خواهیم بود و برای پیشگیری از چنین بحران هایی، بهره مندی از همه توانمندی استان های مختلف و توجه به راهكارهای خلاقانه ضروری می باشد.
معاون وزیر نیرو با تاكید بر اینكه برنامه توسعه یزد باید در مسیری سوق داده شود كه صدمه پذیری منابع آب افزایش نیابد، اظهار داشت: این امر با استفاده از اجماع همه ذینفعان در مورد وضع موجود منابع و مصارف آب و سیر تحول آن ها در دهه های آینده و لزوم هماهنگی برنامه های توسعه با توان اكولوژیكی آن میسر خواهد شد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تاكید كرد: در حوزه آب، موفقیت های بزرگ از صرفه جویی های كوچك آغاز می گردد و اگر تك تك افراد در فرهنگ سازی برای صرفه جویی در میزان مصرف و بازچرخانی آب با اقداماتی هرچند كوچك، نقش آفرینی كنند، افق های روشن آینده دست یافتنی تر خواهد شد.
وی افزود: اجلاس مورد اشاره فرصت ایده آلی برای همفكری بین ذینفعان مختلف از حوزه های گوناگون مصرف كنندگان آب، جامعه علمی و مجموعه حكمرانی بر منابع آب و محیط زیست است.
معاون وزیر نیرو تصریح كرد: درگذشته، اجلاس های برگزارشده در حوزه آب، عمدتاً محلی برای عرضه ایده های بررسی در دانشگاه ها بود.

**وضعیت آب شرب یزد بحرانی است
همچنین مدیرعامل شركت آب منطقه ای یزد تاكید كرد: از مجموع چهار هزار حلقه چاه در استان تنها 2 هزار رشته آن فعال و باقی است.
محمدمهدی جوادیان زاده اضافه كرد: 83 درصد آب استحصالی استان در امور كشاورزی، 11 درصد در بخش شرب و بهداشت و بقیه در حوزه صنعت مصرف می گردد.
وی تصریح كرد: بررسی ها نشان داده است چنانچه برداشت های بی رویه از سفره های زیرزمینی ادامه یابد به تعبیری كمتر از 15 سال و به حالت خوش بینانه تر تا 40 سال آینده سفره های زیرزمینی خالی از آب می گردد.
مدیرعامل شركت آب منطقه ای یزد بابیان اینكه وضعیت آب شرب هم از این وضعیت بحرانی تر است، اضافه كرد: این استان به لحاظ كمیت و كیفیت آب شرب به شدت به منابع خارج از استان وابسته است.
وی تصریح كرد: به علت تعرض های مختلف به خط انتقالی آب از كوهرنگ به استان نگرانی ها درزمینهٔ تأمین آب به وجود آمده است.

** ارسال 500 مقاله به دبیرخانه همایش
همچنین دبیر هفتمین اجلاس ملی منابع آب ایران اظهار داشت: 500 مقاله به دبیرخانه اجلاس ارسال شد كه 472 مورد توسط هیات داوران پذیرفته شد.
حسین ملكی نژاد اضافه كرد: از این تعداد 72 مورد سخنرانی و مابقی پوستر خواهد بود.
وی پایداری اكوسیستم های آبی با نگاهی ویژه به سفره های آب زیرزمینی، برنامه ریزی و مدیریت جامع و به هم پیوسته منابع آب سطحی و زیرزمینی در حوضه های آبریز، تجزیه وتحلیل مؤلفه های چرخه هیدرولوژیك با نیازهای اكولوژیك در حوضه آبریز را ازجمله محور مقاله های عرضه شده برشمرد.
ملكی نژاد مدیریت چرخه آب شهری با تاكید بر نیازهای محیط زیستی و اكولوژیك در محدوده شهری و نقش ساختارهای حاكمیتی، حقوقی و قانونی در مدیریت منابع آب را از دیگر محورهای گردهمایی بیان كرد.
اجلاس ملی مدیریت منابع آب ایران به مدت 2 روز در یزد ادامه دارد كه در آن افزون بر 500 نفر از استادان، دانشجویان و كارشناسان دستگاه های در رابطه با حوزه آب كشور حضور دارند.
2088/ 1968/ 2047/


1397/08/02
19:24:14
5.0 / 5
4509
تگهای خبر: انرژی , تولید , سرمایه گذاری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز