شرحی از بی آبی ایران تا بهبود وضعیت انرژی های تجدیدپذیر

شرحی از بی آبی ایران تا بهبود وضعیت انرژی های تجدیدپذیر خبرگزاری نفت و گاز: مروری بر اخبار هفته گذشته ایسنا در حوزه انرژی، بیان كننده تداوم خشكسالی ها و البته اخباری از توسعه انرژی های تجدیدپذیر است.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، طی ۱۰ سال اخیر در ایران، با كاهش بارندگی ۱۷ تا ۱۸ درصدی مواجه بوده ایم، علاوه بر این طی این سال ها، از سفره های زیرزمینی تا حد زیادی برداشت آب صورت گرفته تا جایی كه در بیشتر دشت های كشور بیشتر از ۱۰۰ درصد آب تجدیدپذیر برداشت می شود؛ دغدغه ای كه این روزها چالش آبی را پررنگ تر كرده و برمبنای گفته های عبدالله فاضلی - دبیر اجرای طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی شركت مدیریت منابع آب ایران - بارش ها در بیشتر دشت ها به هیچ وجه نمی تواند تاثیر خودرا نمایان كند، چراكه آب تجدیدپذیر یعنی همان آبی كه هر سال از آسمان می آید و درصدی از آن به آب خوان ها نفوذ می كند، هم اكنون به سبب برداشت های بی رویه تاثیر چندانی روی دشت های كشور ندارد و الان تمام دشت ها با افت مواجهند.

علاوه بر این برمبنای اعلام وزارت نیرو، به رغم بارش های مناسب امسال، در حالیكه ۶۶ روز از شروع سال آبی ۹۸-۹۷ سپری شده است، هنوز ۵۴ درصد از سدهای كشور كمتر از ۴۰ درصد آب در مخزن خود ذخیره دارند.

ایمان لیاقتی - كارشناس حوزه آب - باز در این رابطه به ایسنا اظهار داشت: با عنایت به بهبود وضعیت بارندگی ها در سال آبی جدید، می توانیم نسبت به حل مساله ی خشكسالی در ایران امید داشته باشیم، اما باید به این مساله باز توجه كرد كه راهكارهای مدیریتی نباید مورد غفلت واقع شوند.

وی با بیان این كه با بهبود وضعیت بارش ها، وضعیت سدها و منابع آب زیرزمینی افزایش یافته است، اظهار نمود: به شرط كاهش هدررفت آب و احداث استراتژی در مدیریت منابع آب می توان خشكسالی را دور زد.

در كنار اوضاع نابه سامان وضعیت منابع آبی ایران، شاهد بهبود وضعیت انرژی های تجدیدپذیر هستیم البته این به معنای قرار گرفتن ایران در جایگاه واقعی خود نیست چراكه برمبنای ارزیابی های صورت گرفته و مقایسه ایران با كشورهای جهان، هم اكنون، انرژی های تجدیدپذیر توسعه خوبی در دنیا پیدا كرده و در این شرایط در ایران تابحال ۶۵۴ مگاوات برق از راه نیروگاه های تجدیدپذیر تولید شده كه این میزان كمتر از یك درصد كل ظرفیت برق ایران است.

با این وجود تدابیری كه برای توسعه تجدیدپذیرها درنظر گرفته شده است، تا جایی كه برمبنای گفته های سیدمحمدجواد موسوی - عضو هیات مدیره انرژی های تجدید پذیر - بر طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، تا سال ۱۳۹۸ معادل 1000 مگاوات به تولید برق ایران، از راه تجدیدپذیرها اضافه میگردد كه این میزان می تواند تا ۲۵ درصد كسری تولید برق را جبران كند.

وی با اشاره به ظرفیت منصوبه انرژی های تجدیدپذیر اظهار نمود: تابحال ۶۵۰ مگاوایت انرژی تجدیدپذیر در ایران نصب شده كه بر طبق برنامه پنج ساله ششم توسعه، ۵۰۰ مگاوات به این مجموعه اضافه میگردد.

در این میان، آماری اطلاعاتی باز درباره راه اندازی نیروگاه های پشت بامی در ایسنا منتشر گردید كه بر طبق این اطلاعات، مشتركان خانگی می توانند با خرید پنل خورشیدی، علاوه بر حل نیاز خود، مازاد برق تولیدی شان را ۱۰ برابر گران تر به شركت توزیع برق تهران بزرگ بفروشند؛ یعنی هر كیلووات ساعت ۸۰۰ تومان كه این سوژه یك فرصت طلایی برای سرمایه گذاری در این حوزه به حساب می آید.




1397/09/15
13:04:38
5.0 / 5
4622
تگهای خبر: ارزیابی , انرژی , برق , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز