ترامپ چگونه از چاله تحریم های ایران خواهد گریخت؟

ترامپ چگونه از چاله تحریم های ایران خواهد گریخت؟ خبرگزاری نفت و گاز: رئیس جمهور آمریكا زمانی كه بحث سیاست خارجی و قیمت های نفت به میان می آید، در وضعیت بغرنجی قرار دارد و خود وی باز به خوبی از این امر آگاه است.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، دونالد ترامپ از یك سو می خواهد تحریم ها مقابل صادرات نفت ایران را برای فشار حداكثری روی دولت این كشور تشدید كند و از طرف دیگر، نگران بالا رفتن قیمت های نفت در صورت توقف یكباره صادرات نفت ایران است. این امر به مصرف كنندگان آمریكایی و بخش های تولید و حمل و نقل آمریكا و احتمالاً محبوبیت رئیس جمهور آمریكا در بین رأی دهندگان لطمه خواهد زد. بهترین اقدام برای دولت آمریكا حالا حفظ معافیت هایی است كه برای بعضی از كشورها برای ادامه واردات نفت ایران صادر كرده است.

آمریكا در نوامبر به هشت كشور شامل چین، ژاپن و هند برای واردات نفت ایران از تحریم ها معافیت داد البته به شرطی كه این كشورها حجم وارداتشان از ایران را كاهش دهند و پول خرید نفت را در حساب هایی واریز نمایند كه استفاده ایران از درآمدهای نفتی را محدود كند. این معافیت ها به مدت شش ماه اعتبار داشت و تا چند هفته دیگر آمریكا اعلام خواهدنمود كه آیا این معافیت ها تمدید شده، كاهش پیدا كرده یا خاتمه پیدا خواهند كرد. اگر كاخ سفید حداقل قسمتی از این معافیت ها را تمدید نكند، قیمت های نفت درست وقتی كه آمریكایی ها برای تعطیلات تابستانی به جاده می زنند، جهش پیدا خواهدنمود و این امر مانع سیاست خارجی آمریكا در قبال ونزوئلا و چین می شود.

بلومبرگ قبل از این گزارش كرده بود كه دولتمردان آمریكایی بر سر تمدید معافیت از تحریم ها مقابل صادرات نفت ایران اختلاف نظر دارند. تحریم های یك جانبه ای كه در نوامبر از طرف دولت ترامپ مقابل صادرات نفت و میعانات ایران به اجرا گذاشته شد، صادرات ایران را متأثر كرد. جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ خواستار توقف كامل صادرات ایران است و لری كودلاو، مشاور اقتصادی كاخ سفید معتقد می باشد عرضه كافی نفت در بازار وجود دارد و متوقف كردن صادرات ایران لطمه ای وارد نخواهد كرد. اما مایك پمپئو، وزیر خارجه آمریكا از ادامه معافیت ها برای اجتناب از شوكه كردن بازار حمایت می كند. صحبت ها و توییت های ترامپ نشان داده كه وی پایین ماندن قیمت های نفت را در اولویت قرار داده است.

از نظر سیاسی، ترامپ از به صفر رساندن صادرات نفت ایران در ماه مه سودی نمی برد. از نظر بیشتر طرفدارانش، وی به وعده انتخاباتی خود برای اختتام دادن به توافق هسته ای باراك اوباما با ایران عمل كرده است. تحریم های شدیدتر مقابل ایران برای وی در انتخابات ۲۰۲۰ رأی بیشتری نمی آورد.

ترامپ در نگرانی خود از بابت قیمت نفت اشتباه نمی نماید. عرضه جهانی نفت محدودتر شده و قیمت های آن بالاتر می رود. شاخص قیمت وست تگزاس اینترمدیت آمریكا حالا بیشتر از ۶۰ دلار در هر بشكه است كه بالاترین قیمت امسال است و شاخص قیمت جهانی نفت برنت باز حدود ۷۰ دلار در هر بشكه است. تولید نفت اوپك در پایین ترین سطح چهار سال اخیر قرار دارد. عربستان سعودی تولیدش را از شروع سال ۲۰۱۹ به میزان ۴۰۰ هزار بشكه در روز كاهش داده است. در حالیكه تولید ونزوئلا حداقل ۳۶۰ هزار بشكه در روز كاهش پیدا كرده است. تولید ذخایر وسیع قزاقستان ۱۲۰ هزار بشكه در روز افت كرده و تولید روسیه باز كند شده است. اختتام دادن به صادرات نفت ایران، یك دفعه عرضه ۱.۵ میلیون بشكه در روز نفت به بازار را حذف خواهدنمود. تنها عربستان سعودی مازاد ظرفیت تولید برای جبران این كمبود دارد اما آگهی داده كه چنین كاری را انجام نخواهد داد.

همچنین ممنوعیت صادرات نفت ایران، دولت ترامپ را در ونزوئلا و چین محدود می كند. آمریكا برای براندازی حكومت نیكلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا صادرات نفت این كشور را هدف تحریم قرار داده است اما وی همچنان در قدرت است. بدین سبب ترامپ حالا هند و چین را برای قطع واردات نفت از ونزوئلا تحت فشار قرار داده است. رئیس جمهور آمریكا نمی تواند صادرات نفت هر دو كشور ایران و ونزوئلا را متوقف نماید و انتظار داشته باشد قیمت نفت ثابت بماند.

به علاوه، كاخ سفید سرگرم مذاكرات تجاری با پكن است و ترامپ از تمایل چین برای ادامه خرید نفت نسبتاً ارزان ایران باخبر است. وی نمی تواند بدون تلاش جهت استفاده از این مساله بعنوان یك ابزار چانه زنی در مذاكرات تجاری بزرگ تر به معافیت چین اختتام دهد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، دولت ترامپ احتمالاً به معافیت كشورهای یونان، ایتالیا و تایوان اختتام خواهد داد برای اینكه این كشورها نفتی از ایران وارد نكردند و سقف واردات نفت و میعانات هند، تركیه، كره جنوبی و ژاپن را به میزان ۱۰ تا ۲۰ درصد دیگر كاهش خواهد داد. اما معافیت چین احتمالاً مورد مذاكره بیشتری قرار خواهد گرفت.




1398/01/21
14:31:38
5.0 / 5
4889
تگهای خبر: اوپك , تحریم , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز