افت شدید تولید جهانی نفت در ۶ ماه گذشته

افت شدید تولید جهانی نفت در ۶ ماه گذشته به گزارش خبرگزاری نفت و گاز بررسی وضعیت تولیدكنندگان بزرگ نشان داده است كه عرضه جهانی نفت در شش ماه گذشته گرفتار اختلالات روز افزونی شده است. اما آیا این اختلالات به كمبود عرضه جهانی نفت منجر می شود؟



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، پاسخ به این پرسش با عنایت به نوع نفت مورد بحث، پاسخ دشواری خواهد بود. آمارهایی كه از جانب گروه "انرژی اینتلیجنس" انتشار یافته است، نشان داده است تولید جهانی نفت در آوریل به ۹۶.۷۹ میلیون بشكه در روز رسید كه بیشتر از ۲ میلیون بشكه در روز كاهش نسبت به سطح تولید در انتها سال ۲۰۱۸ داشت، ولی در مقایسه با آوریل سال قبل میزان تولید ۵۷۰ هزار بشكه در روز بالاتر بود كه مطابق با رشد تقاضا برای نفت می باشد.

چنین آماری از تولید جهانی نفت كلی بوده و جزئیات بسیاری را نادیده گرفته است. اغلب پالایشگاه های جدیدی كه طی سال های اخیر در آسیا و خاورمیانه ساخته شده اند برای فرآوری نفت سنگین و ترش طراحی شده اند.

البته رشد عرضه نفت، مربوط به نفت سنگین نبوده است. رونق تولید صنعت نفت شیل در منطقه پرمیان آمریكا سبب افزایش عرضه نفت سبك شده كه در آوریل بر اساس سالانه بیشتر از ۱.۸ میلیون بشكه در روز رشد كرد. در مقابل رشد آن از آخر سال ۲۰۱۸ تابحال كمتر و تنها ۱۶۰ هزار بشكه در روز بوده است.

وضعیت برای بازار نفت سنگین اما كاملاً متفاوت می باشد. افت تولید در ونزوئلا كه از سال ها سوءمدیریت و نبود سرمایه گذاری رنج می برد تأثیر تحریم های آمریكا ضد شركت نفتی دولتی این كشور را تشدید كرد و سبب افت شدید عرضه جهانی بر اساس ماهانه و سالانه شده است. تأثیر مشكلات ونزوئلا بر بازار نفت سنگین با ادامه افت تولید نفت مكزیك كه قبل از این انتظار می رفت امسال معكوس شود، تشدید شده است.

اوج گیری رشد تولید كانادا در اولین ماه های امسال كه به علت محدودیت های اعمال شده از جانب دولت محدود شده بود، تأثیر چندانی در جبران افت تولید نفت سنگین نقاط دیگر نداشته است.

در این بین، عربستان سعودی، روسیه و اغلب تولیدكنندگان خلیج فارس گرید نفتی مدیوم را تولید می كنند. تولید نفت عربستان سعودی در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ برای جبران تأثیر تحریم های آمریكا ضد ایران افزایش یافت و تولید بیشتر از میزان ضروری آن سبب اشباع ارائه شد. اما از ژانویه افت تولید ایران با افزایش تولید نفت مدیوم نقاط دیگر جبران نشده است.

معافیت از تحریم های آمریكا ضد نفت ایران برای هشت خریدار بزرگ این كشور در اوایل ماه مه تمدید نشد و عربستان سعودی هم فعلاً تمایلی برای افزایش تولید ندارد و ترجیح می دهد توافق محدودیت عرضه اوپك پلاس تمدید شود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، نگاهی به وضعیت عرضه جهانی نفت نشان داده است كه مطمئناً عرضه نفت سبك هیچ گونه كمبودی ندارد اما وضعیت برای گریدهای نفتی سنگین و مدیوم متفاوت می باشد. كاهش ۲ میلیون بشكه در روز نفت از آخر سال ۲۰۱۸ مربوط به نفت مدیوم و سنگین بوده و رشد عرضه نفت سبك كمك چندانی به افت تولید گریدهای مذكور در این مدت نكرده است.





منبع:

1398/03/14
15:23:24
5.0 / 5
4311
تگهای خبر: انرژی , اوپك , پالایشگاه , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز