آخرین تصمیم رئیس جمهور درباره آب شیرین كن ها

آخرین تصمیم رئیس جمهور درباره آب شیرین كن ها به گزارش خبرگزاری نفت و گاز بر مبنای برنامه وزارت نیرو مقرر است تا سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰۰ هزار مترمكعب در شبانه روز به ظرفیت تأسیسات نمك زدایی (آب شیرین كن) استان های جنوبی اضافه شود، این درحالی است كه اغلب آب شیرین كن ها وارداتی اند و با عنایت به قیمت ارز، قیمت تمام شده آب بالا می رود، بنابراین رئیس جمهور موافقت خویش را با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به آب شیرین كن ها اعلام نموده است.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، اقلیم خشك ایران سبب شد همواره دغدغه آب روی دوش این كشور سنگینی كند؛ دغدغه ای كه راهكارهای مختلفی برای حل آن در نظر گرفته شده و به نظر می آید استفاده از واحدهای آب شیرین كن سرخط مهم ترین اقدامات درحال انجام بوده و در این راستا ۶۸ واحد تأسیسات نمك زدایی آب در نوار ساحلی جنوب كشور در حال راه اندازی و بهره برداری است. به استناد بند الف ماده ی ۳۶ برنامه ی ششم توسعه، دولت مكلف است تا آخر اجرای برنامه، حداقل ۳۰ درصد آب شرب مناطق جنوبی كشور را از راه شیرین سازی آب دریا تأمین كند.
برای تأمین آب برخی استان ها و كم رنگ تر شدن دغدغه كم آبی، استفاده از آب دریاها هم یكی از طریق حل هاست. به قول كارشناسان، با وضعیت كنونی خشكسالی و تغییر اقلیم موجود، چاره ای جز رفتن به سمت تأمین آب شیرین از محل آب دریا وجود نخواهد داشت، در این راستا هم مطالعاتی كه وزارت نیرو و شركت مهندسی آب و فاضلاب كشور انجام داده، به تصویب رسیده و ابلاغ گردیده است كه در فاز اول، آب مورد نیاز حاشیه صد كیلومتری جنوب كشور در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و بوشهر، به صورت كامل از آب دریا تأمین شود و از آب های درون سرزمینی رفع نیاز شود.
صفر تا صد حضور آب شیرین كن ها در ایران
به صورت كلی از نیمه سال ۱۳۹۲ تابحال ۳۹ سامانه نمك زدایی با ظرفیت بیشتر از ۱۷۴ هزار مترمكعب در شبانه روز (معادل ۶۳.۷ میلیون مترمكعب در سال) اغلب در سواحل جنوبی كشور به بهره برداری رسیده است و بر مبنای ارزیابی صورت گرفته بیشتر از ۶۰ درصد كل تاسیسات نمك زدایی در همین بازه زمانی راه اندازی شده و یا در حال بهره برداری هستند. هم اكنون جمعا ۶۰ آب شیرین كن با ظرفیت بیشتر از ۲۴۲ هزار مترمكعب در شبانه روز (معادل ۸۸.۴ میلیون مترمكعب در سال) در حال بهره برداری است و ۲۵ طرح با ظرفیت حدود ۲۳۴ هزار مترمكعب در شبانه روز (معادل ۸۵.۳ میلیون مترمكعب در سال) در حال ساخت است.
اما در جهت تاكید رئیس جمهور و اجرای سیاست های كلان وزارت نیرو به منظور تأمین آب آشامیدنی مردم جنوب كشور از راه دریا و در چارچوب راه اندازی تاسیسات آب شیرین كن هم مطالعاتی درباره میزان كمبود آب استان های جنوبی كشور (حاشیه خلیج فارس و دریای عمان) تا عمق ۱۰۰ كیلومتر صورت گرفت و بر این اساس برنامه وزارت نیرو جهت تأمین آب از راه آب شیرین كن برای جمعیت تحت پوشش استان های یاد شده و اعتبار مورد نیاز جهت راه اندازی تأسیسات نمك زدایی(آب شیرین كن) برای افق های زمانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۳ مشخص شد.
طبق برنامه مقرر است تا سال ۱۴۰۰، به میزان ۳۰۰ هزار مترمكعب در شبانه روز به ظرفیت تأسیسات نمك زدایی (آب شیرین كن) استان های جنوبی كشور(فارس، سیستان وبلوچستان، كهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، كرمان، خوزستان و هرمزگان) اضافه شود. هم چنین تا سال ۱۴۰۳ هم ظرفیتی معادل ۳۰۰ هزار مترمكعب در شبانه روز به این رقم اضافه خواهد شد كه كل آب تولیدی حاصله، حدود سه میلیون نفر به جمعیت تحت پوشش تأسیسات نمك زدایی اضافه می كند.
بنا بر اعلام وزارت نیرو، هم اكنون حدود ۹۰ درصد مجموع تاسیسات نمك زدایی در استان های هرمزگان، سیستان وبلوچستان، بوشهر و خوزستان واقع شده است كه در این مناطق ۲۱ سامانه آب شیرین كن با ظرفیتی بالغ بر ۲۲۰ هزار مترمكعب در شبانه روز در حال ساخت است و ۴۹ آب شیرین كن با ظرفیت حدود ۱۴۷ هزار مترمكعب در شبانه روز در حال بهره برداری هستند.
موافقت رئیس جمهور با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به آب شیرین كن ها
بر طبق این گزارش، موافقت رئیس جمهور با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به آب شیرین كن ها حاكی از عزم دولت برای اجرای این طرح است. به قول وزیر نیرو، رئیس جمهوری موافقت كرده است كه ارز مورد نیاز آب شیرین كن ها با نرخ ۴۲۰۰ تومان تامین گردد تا نیاز ارزی سرمایه گذاران برای تأمین تجهیزات مورد نیاز آب شیرین كن ها برطرف شود.



1398/06/10
13:22:16
5.0 / 5
5267
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز