بزرگترین مشتری نفتی عربستان چطور به زانو درمی آید؟

بزرگترین مشتری نفتی عربستان چطور به زانو درمی آید؟ به گزارش خبرگزاری نفت و گاز مهم ترین خبر روزهای اخیر حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی و جهش قیمت ها به علت نگرانی همه نسبت به امنیت عرضه درست چند روز بعد از هشدارهای جدید درباره احتمال اشباع عرضه نفت در بازار بود.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، این حملات كه سبب متوقف شدن تولید بیشتر از پنج میلیون بشكه در روز نفت عربستان سعودی شد، علاوه بر برانگیختن نگرانی نسبت به امنیت عرضه، صدمه پذیری اقتصادهای آسیایی در مقابل اختلالات عرضه را برجسته كرد و امكان دارد آنها را برای كاهش این صدمه پذیری به تكاپو بیاندازد.

حملات پهپادی به میدان نفتی خریص و تاسیسات پالایش ابقیق سبب شد تحلیل گران درباره قیمت نفت ۸۰ دلاری و حتی ۱۰۰ دلاری بسته به مدت زمانی كه طول خواهد كشید تا فعالیت تاسیسات نفتی عربستان سعودی به وضعیت عادی برگردد، صحبت كنند. با این وجود آخرین خبرها سبب پایین آمدن قیمت ها شد. شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام نموده كه بیشتر از نیمی از تولید ۵.۷ میلیون بشكه در روز كه در نتیجه حملات به تاسیسات نفتی متوقف شده بود، احیا شده است و پیش بینی نمود ظرفیت تولید نفت تا آخر سپتامبر به ۱۱ میلیون بشكه در روز و تا آخر نوامبر به ۱۲ میلیون بشكه در روز خواهد رسید.

قیمت ها بلافاصله كاهش پیدا كرد و خیلی از مردم در آسیا نفس راحتی كشیدند. آسیا بزرگترین مصرف كننده نفت عربستان سعودی است. بر اساس گزارش شركت وود مك كنزی، واردكنندگان آسیایی حداكثر ۷۲ درصد از نفت این كشور را خریداری می كنند كه به نرخ روزانه ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون بشكه در روز نفت سبك و فوق سبك می رسد كه گریدهای تولید شده در تاسیسات صدمه دیده هستند.

به دلیل این وابستگی به نفت وارداتی، هر بار افزایش شدید قیمت ها تاثیر فوری روی اقتصادهای آسیایی دارد به خصوص اگر آنها مانند اقتصاد هند با كندی رشد روبرو شده باشند. اما دلیل دیگر علاوه بر اختلال تولید كه سبب نوسانات شدید قیمت ها می شود، احتمال بروز درگیری در خاورمیانه است.

در حال حاضر هند، ژاپن، كره جنوبی و همینطور چین در موقعیت دشواری قرار دارند. آمریكا به دنبال حملاتی كه به تاسیسات نفتی عربستان سعودی صورت گرفت، ادعاهای واهی ضد ایران مطرح كرده و این كشورهای آسیایی را در موقعیت دشواری قرار داده است. به قول میها هالی برنیك، تحلیلگر شركت "وریسك مپل كرافت، انتظار می رود كره جنوبی و ژاپن تعادل محتاطانه ای میان منافع اقتصادی خود و همراهی با آمریكا برقرار كنند.

هند هم یك اقتصاد آسیایی دیگر و واردكننده بزرگ نفت می باشد كه مطمئنا تلاش خواهد نمود امن ترین مسیر را در متوازن كردن منافع ژئوپلیتیكی متفاوت در پیش بگیرد. هند از همه به ایران نزدیك تر است و سابق بر این یكی از مشتریان بزرگ نفت ایران بوده است. این كشور علیرغم این حقیقت كه ناچار شده است به علت عدم تمدید معافیت از تحریم های نفتی آمریكا، خرید نفت ایران را كم كند اما فعالانه تلاش دارد روابط گرم با همسایه اش را حفظ كند.

چین هم موضع خویش را روشن كرده است. سخنگوی وزارت خارجه این كشور هفته جاری گفت چین مخالف هر گونه توسعه و تشدید منازعات است و از همه طرفین درگیر دعوت می كند از اقدامات بیشتری كه به تشدید تنشهای منطقه ای منجر می شود، اجتناب كنند.

چین تنها كشوری در آسیا است كه برای حفظ تامین نفت مورد نیازش، فعالانه سرگرم بنای حضور نفتی بین المللی خود است. حالا ژاپن، كره جنوبی و هند امكان دارد لازم باشد الگوی این كشور را دنبال كنند. تولید داخلی برای كره جنوبی یا ژاپن گزینه نیست اما برای هند چنین گزینه ای وجود دارد با این وجود گزینه سریع تر و ارزان تری نیست. ایجاد ذخایر استراتژیك و توسعه در نفت بین المللی و متنوع كردن منابع تامین نفت از دیگر گزینه های موجود هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این وجود گفتن آن ساده به نظر می آید. دلیل این كه آسیا نفت زیادی از عربستان سعودی خریداری می كند ارزان تر بودن آن نسبت به نفت منابع دیگر است. توسعه نفتی بین المللی به سبك چین هم زمان و پول زیادی می طلبد. متنوع كردن منابع تامین نفت هم به علت ملاحظات قیمت و دسترس پذیری آن به همین سادگی نیست. خبر خوب در این وضعیت پیچیده این است كه احتمال تشدید رویارویی نظامی در خاورمیانه اندك است.





منبع:

1398/06/29
13:23:13
5.0 / 5
4258
تگهای خبر: انرژی , برق , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز