طی قراردادی بین دو شركت ایرانی و چینی صورت می گیرد

راه اندازی بزرگترین خط تولید پنل های خورشیدی ایران

راه اندازی بزرگترین خط تولید پنل های خورشیدی ایران به گزارش خبرگزاری نفت و گاز پرونده استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در ایران از جانب دولت به صورت جدی درحال پیگیری است و آخرین خبرها از قراردادی تجاری میان دو شركت ایرانی و چینی برای راه اندازی خط تولید پنل های فتوولتاییك در كشور حكایت دارد. مجموعه ای كه بزرگترین خط تولید پنل های خورشیدی در ایران با ظرفیت حدود ۲۰۰ مگاوات خواهد بود.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر یا پاك در جهان، روز به روز در حال افزایش می باشد و در همین راستا، قیمت پنل های خورشیدی رو به كاهش و ظرفیت تأمین انرژی از نور خورشید شدت یافته است؛ بگونه ای كه طبق مطالعات صورت گرفته، پیشبینی می شود كه طی پنج سال آینده، پنل های خورشیدی بیش تری در جهان نصب شود تا جایی كه ظرفیت آن به یك تریلیون وات خواهد رسید.
این در شرایطی است كه یك تریلیون وات انرژی مورد نیاز یك سوم كل جمعیت آمریكاست، همینطور پیشبینی شده كه تا سال ۲۰۲۳ حدود ۲۰ درصد كل پنل های خورشیدی در جهان در كشورهای آسیایی همچون چین، هند و ژاپن نصب خواهد شد. چین و ژاپن تا دو سال آینده نیمی از تأسیسات پنل خورشیدی را راه اندازی خواهند كرد و آمریكای شمالی و اروپا تا ۲۰۲۳ در حدود ۲۸ درصد سهم بازار پنل های خورشیدی را به خود اختصاص خواهند داد.
طبق این پیشبینی ها، ظرفیت پنل های خورشیدی در خاورمیانه از سه درصد كنونی به ۹ درصد كل جهان خواهد رسید. دلیل اصلی این انتقال به انرژی خورشیدی، افزایش تقاضای برق در جهان است و با عنایت به این كه پنل های خورشیدی قیمت هزینه های تولید برق را می كاهد، هر روز قیمت تولید برق از این طریق رقابتی تر خواهد شد و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی هر روز مقرون به صرفه تر می شود.
بررسی وضعیت تجدیدپذیرها در ایران
در این میان، ایران كشور پر پتانسیلی از لحاظ انرژی های نو مانند انرژی های خورشیدی و بادی است. تخمین زده می شود با شرایط فعلی بین ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت قابل نصب نیروگاه های بادی كه صرفه اقتصادی دارند، در ایران وجود داشته باشد. این ظرفیت در ارتباط با انرژی خورشیدی به مراتب بالاتر است، چون نیروگاه های خورشیدی محدودیت نیروگاه های بادی را ندارند و در بیش تر نقاط كشور قابلیت نصب نیروگاه خورشیدی وجود دارد.
در این راستا برنامه ریزی دولت برای تشویق و ترغیب سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در این زمینه و از سویی هم سیاست گذاری برای توسعه است؛ یعنی سیاست فعلی دولت راه اندازی مستقیم نیروگاه های خورشیدی و بادی توسط خود دولت نیست، لیكن مواردی را به صورت پایلوت مانند نیروگاه های بادی منجیل و دیزباد نیشابور و نیروگاه های خورشیدی در سمنان و یزد اجرا كرده است.
روندی كه در دو سال گذشته در پیش گرفته شده، به تعریف تعرفه های جذابی برای خرید برق تضمینی تجدیدپذیرها منجر گردیده است كه این امر سبب تسریع در توسعه راه اندازی نیروگاه های تجدیدپذیر به خصوص نیروگاه های خورشیدی فتوولتائیك توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی شده و تابحال ظرفیت قابل توجهی از نیروگاه های خورشیدی فتوولتائیك در ایران نصب شده است.
جدیدترین قدم ایران برای توسعه تجدیدپذیرها
بر طبق این گزارش، حضور هیئت بلندپایه اتحادیه بین المللی انرژی خورشیدی اواخر مهرماه در تهران مهر دیگری بر سند توسعه انرژی تجدیدپذیر در ایران است. این اتحادیه كه به منظور توسعه انرژی های خورشیدی در دنیا تشكیل شده است، با طرح های ویژه ای برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر وارد ایران خواهند شد.
این اتحادیه كه مقر اصلی آن در كشور هند است، سال ۲۰۱۵ بعد از كنفرانس پاریس مشتركا توسط نخست وزیر هند و رئیس جمهور فرانسه تشكیل شده و الان بیشتر از ۷۰ كشور عضو این اتحادیه هستند. این اتحادیه امسال حدود سه میلیارد دلار بودجه برای توسعه انرژی خورشیدی در جهان مختص كرده است و برپایه برنامه ریزی صورت گرفته، مقرر شده است هیئت بلندپایه این اتحادیه در مسافرت خود به تهران، طرحی برای توسعه انرژی های خورشیدی در كشورمان ارائه نمایند. طرح های این اتحادیه برای توسعه انرژی های خورشیدی در ایران شامل سه بخش همچون تامین مالی ۵۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در ایران به روش بیع متقابل و هم اشتغال زایی ۱۰ هزار نفر در حوزه انرژی خورشیدی است كه از جانب این اتحادیه در ایران اجرا می گردد.

از جانب دیگر و همزمان با حضور هیات مذكور، قراردادی تجاری میان دو شركت ایرانی و چینی برای راه اندازی خط تولید پنل های فتوولتاییك در كشور منعقد خواهد شد كه این مجموعه، بزرگترین خط تولید پنل های خورشیدی در ایران با ظرفیت حدود ۲۰۰ مگاوات خواهد بود.




منبع:

1398/07/05
13:56:56
5.0 / 5
4620
تگهای خبر: انرژی , برق , تولید , خاورمیانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز