افزایش تولید نفت اوپك همزمان با تنش درون گروهی

افزایش تولید نفت اوپك همزمان با تنش درون گروهی خبرگزاری نفت و گاز: تولید نفت اوپك در ماه میلادی گذشته به دنبال افزایش تولید عربستان سعودی و سایر تولیدكنندگان بزرگ این گروه بعد از فروپاشی توافق اوپك پلاس، افزوده شد.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپك كه متشكل از ۱۳ كشور عضو است، در مارس به ۲۷.۹۳ میلیون بشكه در روز رسید كه ۹۰ هزار بشكه در روز نسبت به آمار فوریه افزایش داشت.

توافق محدودیت عرضه میان اوپك و متحدانشان كه به گروه اوپك پلاس معروف بودند، در ششم مارس منحل شد و روند افت قیمتها را كه از شیوع ویروس كرونا و افت تقاضا تحت فشار قرار گرفته بودند، تشدید كرد. نفت برنت تا مرز ۲۲ دلار در هر بشكه سقوط كرده كه پایینترین حد از سال ۲۰۰۲ است.

طبق اعلام شركت پترو لجستیك، در صورتیكه عربستان سعودی می خواهد بعد از فروپاشی توافق اوپك پلاس میزان عرضه نفت را افزایش دهد اما تولید اوپك تغییر چندانی پیدا نكرده است برای اینكه قراردادهای صادرات تولید مارس قبل از این منعقد شده بودند.

توافق اوپك، روسیه و سایر تولیدكنندگان برای محدودیت عرضه به میزان ۱.۷ میلیون بشكه در روز كه برای پشتیبانی از قیمتها به اجرا درآمده بود، در ۳۱ مارس به انتها رسید.

طبق نظرسنجی رویترز، نرخ پایبندی ۱۰ عضو اوپك به توافق كاهش تولید در مارس به ۱۰۶ درصد رسید كه در مقایسه با ۱۲۸ درصد در فوریه، كاهش داشت.

انتظار می رود تولید نفت در آوریل افزایش بیشتری پیدا كند. عربستان سعودی فعالیت پالایشگاهی خودرا در آوریل بمنظور افزایش صادرات كاهش داده و می خواهد ۱۰.۶ میلیون بشكه در روز نفت در ماه مه صادر كند.

در میان اعضای اوپك كه تولیدشان را در مارس افزایش دادند، عربستان سعودی قرار داشت كه با وجود درخواست بعضی از خریداران برای لغو ارسال محموله های نفت به سبب افت تقاضا، تولیدش را ۱۰۰ هزار بشكه در روز بالا برد.

امارات متحده عربی هم تولیدش را افزایش داد و نیجریه و عراق كه در محدودیت تولید در سال ۲۰۱۹ سستی به خرج داده بودند هم تولیدشان را به سبب صادرات بالاتر افزایش دادند. بگفته منابع آگاه، عراق می خواهد در آوریل تولیدش را ۲۰۰ هزار بشكه در روز افزایش داده و به ۴.۸ میلیون بشكه در روز برساند و ۳.۶ میلیون بشكه در روز نفت صادر كند.

تولید ونزوئلا، ایران و لیبی كه از مشاركت در توافق اوپك پلاس معاف بودند، در مارس كم شد. سارا وكشوری، تحلیلگر شركت SVB Energy International اظهار نمود: تولید نفت ایران به پایین دو میلیون بشكه در روز رسیده است اما در نظرسنجی رویترز، تولید نفت ایران با ۷۰ هزار بشكه در روز كاهش، ۲.۰۲ میلیون بشكه در روز تخمین زده شد. همین طور مصرف بنزین در ایران به سبب شیوع ویروس كرونا كاهش پیدا كرد.

ونزوئلا كه مانند ایران تحت تحریمهای آمریكا قرار دارد، در مارس با كاهش تولید و صادرات خود روبرو شد. تولید نفت لیبی كه در ۱۸ ژانویه به دنبال اقدام نیروهای ژنرال حفتر در محاصره بنادر و میادین نفتی سقوط كرده بود، در مارس ۴۵ هزار بشكه در روز دیگر كم شد.

رویترز در گزارش دیگری به نقل از منابع آگاه آگاهی داد تنش میان اعضای اوپك بعد از اینكه نتوانستند درباب برگزاری نشست فوق العاده و مذاكره درباب ریزش قیمتهای نفت به توافق برسند، شدت گرفته است.

الجزایر كه ریاست دوره ای اوپك را برعهده دارد، یكی از كشورهایی بود كه نقش سازنده ای در سازماندهی اقدامات این گروه برای پشتیبانی از بازار نفت داشت و از برگزاری نشست فوق العاده حمایت كرده بود اما حداقل چهار كشور شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، كویت و نیجریه اعلام نمودند كه نیازی به برگزاری چنین دیداری نمی بینند.

این نشست فوق العاده می توانست با حمایت اكثریت اعضا اجرا شود اما غیبت عربستان سعودی به معنای آن بود كه هیچ قدرتی برای اقدام نخواهد داشت. عربستان سعودی یك سوم از نفت اوپك را تولید می كند.

بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت از اوج خود در سال میلادی جاری حدود ۷۰ درصد و از زمان فروپاشی توافق اوپك پلاس حدود ۶۰ درصد سقوط كرده است. همكاری سه ساله این تولیدكنندگان در حالی به بن بست رسید كه شیوع ویروس كرونا سه میلیارد نفر را در قرنطینه نگه داشته است و تقاضا برای نفت به سرعت از بین می رود و بنا بر برخی برآوردها، از حدود ۱۰۰ میلیون بشكه در روز در سال گذشته، یك سوم كاهش پیدا خواهدنمود.





منبع:

1399/01/14
00:26:17
5.0 / 5
3383
تگهای خبر: اوپك , بنزین , پالایشگاه , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز