حذف قبوض كاغذی و حاشیه های فراوان

حذف قبوض كاغذی و حاشیه های فراوان خبرگزاری نفت و گاز: حذف قبوض كاغذی برق از ابتدا حواشی مختلفی را به دنبال داشت و انتشار اخباری در فضای مجازی نیز به این مساله دامن زد و این شائبه را به وجود آورد كه شاید هدف وزارت نیرو از اجرای این طرح افزایش پنهانی تعرفه های برق باشد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، اواخر پاییز سال ۱۳۹۷ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از صرفه جویی ۱۴۴۰ میلیارد تومانی در صورت حذف قبوض كاغذی آب، برق، گاز و تلفن آگاهی داد و اظهار داشت: با این صرفه جویی می توان كارهای بزرگی به نفع مردم انجام داد و ذهن مردم را باید نسبت به هدر رفت این منابع حساس كرد.
آمارها حاكی از آن بود كه ۳۵ میلیون كنتور برق، حدوداً همین تعداد كنتور آب و ۲۰ میلیون كنتور گاز در ایران وجود دارد و برآوردها نشان می داد ۱۴۴۰ میلیارد تومان برای قبوض خدماتی هزینه می شود. این در حالی بود كه بگفته آذری جهرمی، ظرفیت كامل برای صدور تمام این قبوض به صورت الكترونیكی برقرار است.
برمبنای طرح حذف قبوض كاغذی برق، بجای این قبوض اطلاعات مربوط به مصرف و صورت حساب برق مصرفی مشتركین به صورت الكترونیكی در اختیار آنها قرار می گیرد. این طرح از قطع سالانه ۱۲ هزار درخت جلوگیری خواهدنمود و تنها از محل چاپ این قبوض حدود ۳۰۰ میلیارد تومان در سال صرفه جویی مالی صورت خواهد گرفت.
ماجرا از چه قرار است؟
بر این اساس موعدی كه وزارت نیرو برای حذف قبوض كاغذی تعیین كرده بود، فرا رسید و قرار شد كه از اول مهرماه سال قبل این قبوض فقط برای مشتركان دارای شرایط خاص صادر شود كه البته با ارسال اولین پیامك ها بازار شایعات در این عرصه داغ شد. بر این اساس شایعاتی عنوان شد در خصوص این كه مبلغ برق مشتركان ۷۰ درصد بالا رفته و اگر مشترك قبض خودرا مشاهده كند، متوجه خواهد شد كه نرخ پله های مصرف ۳۰ روزه و تخفیف كم باری حذف شده و درعوض عوارض برق و مالیات دو برابر شده است.
شركت توانیر برای چندمین بار این شایعات را رد و در اطلاعیه اعلام نمود كه پیرو طرح حذف قبوض كاغذی برق كه بعد از اطلاع رسانی های گسترده توسط مجموعه صنعت برق از شروع مهرماه سال ۹۸ به اجرا درآمد، تابحال شایعاتی با متنی یكسان در چند نوبت در فضای مجازی انتشار یافته است كه شركت توانیر بمنظور شفاف سازی و جلوگیری از نگرانی هموطنان، نسبت به انتشار توضیح و روشنگری در این خصوص اقدام نموده است كه آخرین مورد آن نیز مربوط به اوایل دی ماه ۱۳۹۸ بود.
باتوجه به انتشار مجدد شایعه پیشین در فضای مجازی و با وجود پاسخگویی و تكذیب چندباره این شایعات در مصاحبه های مسئولان صنعت برق تاكید نمودند كه در این طرح صرفا قبوض كاغذی برق حذف شده و هیچ گونه تغییری در نحوه محاسبه قیمت برق رخ نداده و اقلام عوارض و حق اشتراك كماكان برمبنای مبلغ صورتحساب و تعداد روزهای دوره قرائت محاسبه می شود و كاهش یا افزایش طول دوره قرائت، اثری در افزایش بهای برق مصرفی نخواهد داشت و صورتحساب برق مصرفی نیز بوسیله پیامك به شماره تلفن همراه اعلام شده از طرف مشتركان كه در سیستم های شركت های توزیع نیروی برق ثبت شده است، ارسال خواهد شد.
در عین حال مشتركان بمنظور مشاهده قبض برق خود می توانند با مراجعه به پایگاه های اینترنتی شركت های توزیع نیروی برق استان متبوع، نسبت به مشاهده تصویر قبوض برق خود كه عینا همانند قبوض كاغذی پیشین بوده و امكان چاپ و مقایسه با ارقام و صورت حساب های گذشته را دارد، اقدام نمایند.
چند ماه پیش نیز مصطفی رجبی مشهدی - سخنگوی صنعت برق - با تاكید بر این كه هیچ تغییری در نحوه محاسبه قبض برق اتفاق نیفتاده است، به ایسنا اظهار داشت: قبض برق برمبنای ابلاغیه ای كه اردیبهشت ماه از سمت هیات وزیران و وزارت نیرو انجام شد، محاسبه می شود. همه این شایعات كذب است و دستگاه های نظارتی بر نحوه صدور قبض نظارت های لازم را دارند و چیزی مغایر با قانون اتفاق نیفتاده است.
نحوه دسترسی به اطلاعات كامل قبض
وی با بیان این كه فقط نحوه صدور قبض از كاغذی به الكترونیكی تغییر كرده است، اظهار داشت: جزئیات قبض برای همه مشتركان برقرار است و مشتركان می توانند بوسیله سامانه های شركت های توزیع برق شهرستان مربوطه به اطلاعات قبض خود برسند. همین طور افرادی كه تلفن همراه هوشمند دارند، می توانند بوسیله اپلیكیشن های پرداخت قبوض به اطلاعات قبض خود دسترسی داشته باشند.
وی با بیان این كه گفته می شود تخفیف كم باری حذف گردیده است، اشاره كرد: این مساله حقیقت ندارد و این تخفیف به قوت خود باقی است. همین طور عوارض قبض ۱۰ درصد بوده و همین مقدار نیز لحاظ می شود و بیش تر از این نیست. مالیات نیز ۹ درصد محاسبه می شود؛ بدین سبب هیچ تغییری در نحوه محاسبه قبض رخ نداده است. مشتركان می توانند اطلاعات قبض خودرا با دوره های قبل مقایسه كنند و متوجه شوند كه تغییری رخ نداده است.
رجبی مشهدی با اشاره به مصوبه هیات وزیران در مورد نحوه محاسبه قیمت برق اظهار داشت: طبق این مصوبه قیمت برق هفت درصد در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ برای همه مشتركان افزایش داشته است. هم چنین مشتركانی كه بیش از الگوی مصرف، مصرف كنند، بهای برق آنها ۱۶ درصد علاوه بر هفت درصد مذكور افزایش خواهد داشت. به عبارتی دیگر، قیمت برق پرمصرف ها افزایشی ۲۳ درصدی یافته است.
با ارائه مدارك كافی از پرداخت قبض معاف شوید
وی با بیان این كه ۸۴ درصد مشتركان زیر الگوی مصرف قرار دارند، اشاره كرد: تنها ۱۶ درصد مشتركان بیش از الگوی مصرف، برق مصرف می كنند كه برمبنای مصوبه هیات وزیران مشتركانی كه هم زیر الگوی مصرف، مصرف داشته باشند و هم نسبت به سال قبل كمتر مصرف كنند، مشمول پاداش مدیریت مصرف می شوند و تخفیف در قبض آنها لحاظ می شود.
رجبی مشهدی اشاره كرد: صنعت برق متعهد می شود هر مشتركی كه افزایش نامتعارف و رعایت نشدن ضوابط را در پیامك خود دید می تواند با ارائه اشتباهات محاسباتی صورت گرفته به صورت مستدل یك سال از پرداخت برق معاف شود.
پیش بینی شده است كه از بابت صرفه جویی حذف قبوض كاغذی ۳۰۰ میلیارد تومان به صنعت برق كمك گردد.




منبع:

1399/01/15
21:28:04
5.0 / 5
3341
تگهای خبر: اینترنت , برق , خدمات , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز