تولید نفت اوپك پلاس افزایش یافت

تولید نفت اوپك پلاس افزایش یافت خبرگزاری نفت و گاز: تازه ترین نظرسنجی پلاتس نشان داد اوپک و متحدانش در ژوئن 540 هزار بشکه در روز به تولیدشان اضافه کردند.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، نظرسنجی اس اند پی گلوبال پلاتس نشان داد اوپک که متشکل از ۱۳ کشور عضو است در ژوئن ۲۶.۱۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۴۸۰ هزار بشکه در روز بالاتر از مه بود و عمده این افزایش مربوط به احیای تدریجی کاهش تولید داوطلبانه عربستان سعودی است. ۹ کشور تولیدکننده متحد اوپک شامل روسیه در ژوئن مجموعا ۱۳.۲۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کردند که ۶۰ هزار بشکه در روز بالاتر از مه بود.

با وجود افزایش تولید، سهمیه بالاتر تولید برای این ماه به مفهوم آن بود که نرخ پایبندی به توافق محدودیت عرضه اوپک پلاس به ۱۱۰.۶ درصد در ژوئن در مقایسه با ۱۱۱.۴۵ درصد در ماه مه رسید.

این گروه در دو ماه گذشته ۹۷۰ هزار بشکه در روز به تولیدش افزوده که در امتداد تسهیل تدریجی محدودیت عرضه بمنظور تامین تقاضای رو به رشد برای نفت انجام شده است.

اما اختلاف میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی که مانع تصویب افزایش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز در فاصله اوت تا دسامبر سال ۲۰۲۱ شده، ممکنست به اتحاد اوپک پلاس اختتام دهد. این اختلاف با وجود مذاکراتی که در یک هفته گذشته در جریان بود، حل نشد و در نتیجه سهمیه تولید بعد از ژوییه بدون تغییر می ماند و به کمبود شدیدتر عرضه در تابستان دامن خواهد زد. اما از طرف دیگر برخی از مفسرین می گویند اختلاف مذکور ممکنست به نرخ پایبندی پایینتر به محدودیت عرضه و حتی جنگ قیمت منتهی شود.

مذاکرات وزیران انرژی گروه متوقف شده و امارات متحده عربی حاضر نیست از موضع خود کوتاه بیاید و موافقتش با تمدید محدودیت عرضه تا آخر سال ۲۰۲۲ را به موافقت با تعیین مبنای تولید بالاتر برای این کشور مشروط کرده است. عربستان سعودی هم اصرار دارد که افزایش تولید تا اختتام امسال و تمدید مدت توافق باید با همدیگر مذاکره شوند.

طبق یافته های نظرسنجی پلاتس، تولید عربستان سعودی در ژوئن ۴۷۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و این کشور ۸.۹۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد و تولیدش همچنان ۳۷۷ هزار بشکه در روز پایین سقف تولید رسمی ۹.۳۴۷ میلیون بشکه در روز ماند. صادرات این کشور در ژوئن اندکی کم شد اما مصرف پالایشگاهی به سبب تقاضای فصلی، رشد شایان توجهی پیدا کرد.

عربستان سعودی مقرر است در ژوییه ۴۰۰ هزار بشکه در روز از تولیدش را احیا کند و با خاتمه کاهش تولید داوطلبانه این کشور، نرخ پایبندی اوپک پلاس به پیمان محدودیت عرضه به ۱۰۷.۳۸ درصد کاهش می یابد.

در این بین، نرخ پایبندی کشورهایی مانند روسیه، عراق و نیجریه به لطف سهمیه های تولید سخاوتمندانه تر، بهبود یافت. نرخ پایبندی روسیه در ژوئن ۹۷ درصد بود که بالاترین نرخ پایبندی ماهانه از فوریه بود. تولید این کشور به ۹.۵۱ میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به ماه قبل از آن تغییری نداشت. با وجود افزایش صادرات، تولید این کشور به سبب مسدود شدن تعدادی از خطوط لوله نفت برای تعمیرات، ثابت ماند.

نرخ پایبندی عراق به توافق در ژوئن به ۱۰۲ درصد افزایش پیدا کرد. تولید این کشور به سبب صادرات کمتر و کاهش سطح ذخایر، به ۳.۹۴ میلیون بشکه در روز رسید.

نیجریه که بزرگترین تولیدکننده نفت آفریقاست در ژوئن بزرگترین کاهش تولید را داشت و ۱.۴۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که پایینترین میزان از ژانویه بود. تعدادی از میادین نفتی بزرگ این کشور به سبب مشکلات فنی یا تعمیرات، پایینتر از ظرفیت کامل فعالیت کردند.

تولید ایران، لیبی و ونزوئلا که از مشارکت در توافق کاهش تولید معاف هستند در ژوئن جمعا ۷۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت.

ایران ماه میلادی گذشته ۲.۴۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۵۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با مه افزایش داشت و بالاترین سطح تولید از آوریل سال ۲۰۱۹ بود. تولید نفت لیبی با ۱۰ هزار بشکه در روز افزایش، به ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز و تولید ونزوئلا با ۱۰ هزار بشکه در روز افزایش، به ۵۵۰ هزار بشکه در روز رسید.

نظرسنجی پلاتس برمبنای برآورد تولید چاهها و نظرسنجی از مقامات صنعت نفت، معامله گران و مفسرین و همین طور بازنگری آمار کشتیرانی، ماهواره ای و ذخایر تهیه می شود.





منبع:

1400/04/19
11:30:37
5.0 / 5
962
تگهای خبر: انرژی , اوپك , پالایشگاه , تعمیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز