خطیب زاده اعلام كرد

تذکر جدی ایران در مورد افغانستان

تذکر جدی ایران در مورد افغانستان به گزارش خبرگزاری نفت و گاز سخنگوی وزارت خارجه با اعلان اینکه اخباری که از منطقه پنجشیر در افغانستان می رسد اخبار نگران کننده است و حملات دیشب به اشد وجه محکوم است، اظهار داشت: پنجشیر تنها راهکار سیاسی دارد و محاصره پنجشیر به هیچ وجه از نظر حقوق بین الملل و حقوق بشردوستانه قابل قبول نیست.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، سعید خطیب زاده در نشست خبری روز دوشنبه خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد آخرین تحولات در منطقه پنجشیر و اخبار انتشار یافته در خصوص این که تعدادی از رهبران مقاومت این منطقه توسط پهپادهای پاکستانی کشته شده اند و این که پاکستان شب گذشته بصورت مستقیم و غیرمستقیم در حملات طالبان مقابل مردم پنجشیر دخالت داشته است، اظهار داشت: اخباری که از پنجشیر می رسد اخبار نگران کننده ای است. حملات دیشب به اشد وجه محکوم است. شهادت رهبران افغانستان مایه تأسف است و دخالت خارجی که شما اشاره کردید باید بررسی شود و ما این مساله را در دست بررسی داریم.
این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به اینکه تاریخ افغانستان نشان داده است که دخالت مستقیم و غیرمستقیم نیروهای خارجی در امور افغانستان جز شکست برای نیروهای متجاوز نتیجه دیگری نداشته است، اشاره کرد: مردم افغانستان مردم استقلال طلب و غیور هستند و هر گونه مداخله خارجی در امور افغانستان از نظر ما محکوم است.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر این که موضوع پنجشیر باید از جانب گفت و گو و با وساطت و حضور بزرگان افغانستان حل و فصل شود، افزود: هیچ طرفی نباید اجازه دهد که این مسیر به برادرکشی ختم شود. طالبان باید به تعهدات خود در قالب حقوق بین الملل پایبند باشد. گرسنگی دادن به مردم پنجشیر، قطعی آب و برق آنها و محاصره مردم پنجشیر مایه نگرانی و تأسف است. باید حقوق بشردوستانه ذیل حقوق بین الملل در این منطقه رعایت شود. ایران تمام مساعی خودرا به کار می برد که به انتها آلام مردم افغانستان کمک نماید.
خطیب زاده با تاکید بر این که باید دولتی فراگیر که بازتاب دهنده ترکیب جمعیتی و قومیتی مردم افغانستان است در این کشور حاکم شود، اظهار داشت: باید خواست و اراده مردم افغانستان در این کشور حاکم شود و نه دخالت خارجی و نه هیچ طرح و توطئه دیگری.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اهمیت برگزاری گفت وگوهای اصیل بین الافغانی اظهار داشت: تذکر جدی می دهیم. باید تمامی خطوط قرمز در افغانستان رعایت شود. باید تعهدات ذیل حقوق بین الملل رعایت شود و ایران از نزدیک تحولات افغانستان را پیگیری می کند.
وی در ادامه پاسخ به سوال ایسنا اظهار داشت: من لازم می دانم که این نکته را عرض کنم که نهادهای بین المللی در کنار کشورهای منطقه وظیفه جدی دارند که صلح و آرامش در افغانستان را تضمین کنند و ما نیز انشاءالله تلاش خواهیم کرد که با کمک تمام گروه های افغانستانی روند تحول صلح و امنیت در این کشور را تسهیل نماییم.
وی افزود: رفتار دولت آتی و گروهی که قدرت را در افغانستان دست می گیرد، نوع رفتار جمهوری اسلامی ایران و کشورهای بین الملل را مشخص می کند و هرچقدر این دولت مسئولانه تر رفتار کند پاسخ مناسب تری دریافت می کند.
سخنگوی وزارت خارجه همین طور در پاسخ به سوال دیگری در مورد اخبار انتشار یافته در رابطه با سفر احتمالی رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین الملل انرژی اتمی به ایران در آستانه برگزاری نشست شورای حکام اظهار نمود: موضوعات فنی بین آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی باید توسط سخنگوی محترم سازمان انرژی اتمی گفته شود و من در اینجا به دو، سه نکته اشاره می کنم. اول این که اجلاس پیش روی شورای حکام، یک نشست عادی است. من قبل از این اشاره کردم و امروز هم تاکید می کنم که هیچ طرفی اشتباه محاسباتی نکند، به سمتی نرود که مذاکراتی که در وین است را تحت تأثیر قرار بدهد. استفاده سیاسی از بستر فنی آژانس پاسخ متفاوتی را از طرف ایران در پی خواهد داشت.
خطیب زاده با اشاره به نوع تعامل ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار نمود: روابط ایران و آژانس فنی و محترمانه است. مفاهمه درست و عمیقی بین دو طرف است و امیدواریم که بقیه دخالتی در این مفاهمه نکنند.
وی در مورد سفر گروسی به تهران نیز اظهار داشت: من نیز این را شنیده ام ولی مطمئن نیستم که این سفر برنامه ریزی شده است یا نه. باید دراین زمینه از سازمان انرژی اتمی سوال کنید.
خطیب زاده تاکید کرد: روابط بین ایران و آژانس در سطوح خوبی در موضوعات فنی بین دو طرف ادامه دارد. به سوالات مطرح شده پاسخ داده شده است و بصورت منظم گفت وگوها ادامه دارد.
سخنگوی وزارت خارجه همین طور در این جلسه در پاسخ به سوالی در مورد بحث دیپلماسی اقتصادی و این که آیا وزارت خارجه دراین زمینه دستورالعمل مشخصی را برای سفرای ایران در خارج از کشور ارسال کرده است، گفت: دیپلماسی اقتصادی دارای ابعاد مختلفی است و مفهوم ساده ای نیست.
وی با اشاره به تمرکز بیشتر وزارت خارجه در دوره ی جدید بر موضوع دیپلماسی اقتصادی اظهار داشت: همانطور که می دانید در برنامه های وزیر خارجه درصد قابل توجهی از برنامه های ایشان متمرکز بر دیپلماسی اقتصادیست.
خطیب زاده با اشاره به ابعاد مختلف دیپلماسی اقتصادی اظهار داشت: نقش تعدادی از نهادها در امر دیپلماسی اقتصادی مهم می باشد. تعدادی از فرایندها و تسهیل کننده ها نقش مهمی در موضوع اجرای دیپلماسی اقتصادی دارند و همه باید در بدنه دولت برای تحقق این مساله همکاری و همراهی کنند و به وظایف خود دراین زمینه عمل کنند. یک اراده ملی می خواهیم که دیپلماسی اقتصادی را بعنوان یکی از محورهای اساسی روابط خارجی ایران مطرح و پیگیری نماییم و تمام مشکلات دراین زمینه در وزارت خارجه احصا و بررسی شده است. وزارت خارجه تمرکز ویژه ای بر موضوع دیپلماسی اقتصادی دارد. آقای امیرعبداللهیان دستورالعمل مشخصی را در مورد دیپلماسی اقتصادی به نمایندگی های ایران در خارج از کشور ارسال کرده اند. البته این دستورالعمل اولیه است و طی روزهای آینده تکمیل می شود و همانطور که آقای وزیر مطرح نمودند هر شش ماه یک دفعه نیز گزارشی از این مساله ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات و ابتکارات وزارت خارجه برای تحقق موضوع دیپلماسی اقتصادی اظهار داشت: در همین چارچوب در قدم اول به زودی اجلاس سفرای ایران در کشورهای همسایه برگزار می شود.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در رابطه با موضوع واکسن و منابع مالی آن اضافه کرد: تحریم های ظالمانه آمریکا یکی از موانع مهمی بوده است که طی ماه های گذشته مانع خرید واکسن از طرف ایران بوده است. همین امروز که با شما صحبت می کنم منابع مالی ما در سیستم کواکس به علت تحریم های آمریکا دریافت نشده است و باوجود این که چندین میلیون دوز از کواکس خرید کرده ایم بانکی که باید پول ها را انتقال دهد به خاطر تحریم ها این کار را انجام نداده است.
وی افزود: البته این دلیلی نبوده، نیست و نخواهد بود که حاکمیت جمهوری اسلامی ایران از تمام مسیرها و ظرفیت های خود استفاده نکند که تحریم ها را شکست دهد و بعنوان حافظ جان و ناموس مردم در امتداد تامین حقوق آنها تلاش نکند. با کوشش های صورت گرفته تا حالا چندین میلیون دوز واکسن وارد شده است.
خطیب زاده اظهار داشت: وزارت خارجه در موضوع کرونا از روز اول در کنار مردم بود. چه قبل از فراگیری آن با بیان سریع این مساله به مقامات کشور و پس از آن در تامین واکسن کرونا. تا حالا چندین میلیون دوز واکسن با نقش مستقیم وزارت خارجه وارد کشور شده است و بر این اساس وزارت خارجه بعنوان تنها مرجع صلاحیت دار تأیید و مشخص کرده است که کدام واکسن وارد شود و کدام واکسن وارد نشود و ما بر این اساس حرکت کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه واردات واکسن به کشور ادامه پیدا خواهدنمود و وزارت خارجه به نقش و وظایف خود دراین زمینه عمل می کند، اضافه کرد: در کنار کوشش برای واردات واکسن، وزارت خارجه در کنار تولیدکنندگان داخلی واکسن نیز قرار دارد و در قالب وظایف خود از تولیدکنندگان واکسن در داخل کشور حمایت می کند.
سخنگوی وزارت خارجه همین طور در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص اینکه تا حالا در وزارت خارجه دو نشست در رابطه با موضوع واکسن کرونا و تسهیل آن برگزار شده است و کوشش های وزارت خارجه دراین زمینه تا حالا به چه نتیجه ای رسیده است، تاکید کرد: وزارت خارجه در مرحله جذب کمک ها، امکانات و منابع بین المللی برای مبارزه با کرونا و همین طور تسریع واردات واکسن کرونا نقش کلیدی و اساسی را داشته است.
وی با اشاره به تلاش وزارت خارجه و سفارتخانه های ایران در خارج از کشور برای تسهیل واردات واکسن کرونا به کشور، به واردات واکسن از کشورهای روسیه، هند، چین و سیستم کواکس به ایران اشاره نمود و اظهار داشت: با کوشش های صورت گرفته در مدت اخیر نزدیک به ۲۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دوز از چین واردات واکسن داشته ایم و چندین میلیون دوز نیز از سبد کواکس وارد کشور شده است. این تلاش ها در هفته جاری تشدید خواهد شد.
وی افزود: حداقل ۲۰ میلیون دوز تا سه هفته آتی در ماه جاری میلادی (سپتامبر)وارد کشور خواهد شد و این ها علاوه بر واکسن هایی است که بصورت مقطعی و ناگهانی که مذاکرات مربوط به آنها به نتیجه می رسد، خواهد بود. در ماه آتی میلادی یعنی اکتبر نیز چند ده میلیون واکسن وارد کشور می شود.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص این که باتوجه به تحولات پنجشیر و افغانستان برخی معتقدند که ایران می توانست دیپلماسی فعال تری درمورد افغانستان به کار گیرد و بصورت مناسب تری این زمینه عمل کند، اظهار کرد: ایران بصورت آشکارا وغیر آشکارا تحولات افغانستان را در سطوح مختلف پیگیری کرده و می کند. با گروه های مختلف افغانستانی در سطوح مختلف در کشور در تماس هستیم. نماینده ویژه ما در امور افغانستان بصورت مستمر با طرف های افغانستانی و نمایندگان دیگر کشورها در امور افغانستان در تماس و رایزنی است. شب گذشته نیز وزیر امور خارجه با آقای عبدالله عبدالله صحبت کردند و گفت وگوها دراین زمینه ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه مذاکرات مربوط به طرح ایران برای تحقق گفت وگوهای فراگیر افغانستانی یک دور در تهران انجام شد و آماده هستیم که دور دوم این گفت وگوها را با حضور گروه های مختلف افغانستانی برگزار نماییم تا به یک راهکار مرضی الطرفین برسیم، افزود: سیاست اصولی ما این است تا خواست مردم افغانستان در این کشور اجرا شود و از برادرکشی جلوگیری شود.
وی افزود: کسانی که شاهد و ناظر تحولات افغانستان هستند به نقش موثر و کلیدی ایران دراین زمینه اذعان دارند و می دانند که ایران چه کرده و می کند.
خطیب زاده اضافه کرد: ما در مورد موضوع پنجشیر به صراحت موضع گرفتیم. تاکید کردیم که تنها راهکار برای پنجشیر راهکار سیاسی است. محاصره پنجشیر به هیچ وجه من الوجوه از نظر حقوق بین الملل و اصول حقوق بشردوستانه قابل قبول نیست. گزارشات دریافت شده در مورد پنجشیر نگران کننده است. ما در کنار مردم افغانستان هستیم و می خواهیم برادرکشی در این منطقه متوقف شود و هر گونه دخالت خارجی در امور افغانستان را محکوم می نماییم و اهتمام می نماییم از خطای راهبردی دیگر کشورها جلوگیری نماییم و آنها را متوجه این مساله بکنیم که جغرافیای افغانستان جغرافیایی نیست که متجاوز را بپذیرد و در حقیقت جغرافیای افغانستان جغرافیایی است که مردم آن همیشه برای استقلال خود تلاش کردند که نیروهای خارجی را از این کشور بیرون کنند و دراین زمینه مبارزه انجام دادند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این پرسش که باتوجه به قدرت گیری طالبان بر مناطق مختلف افغانستان تأثیر این مساله بر مسئله حق آبه ایران از رودهای مرزی مشترک با افغانستان چگونه خواهد بود، اظهار داشت: این که در افغانستان چه کسی دولت را در دست بگیرد تأثیری در توافقات و تفاهمات دو کشور ندارد چونکه توافقات در حقوق بین الملل مسئولیت روشنی را متوجه هر کشوری می کند.
خطیب زاده اظهار داشت: ما منتظر می مانیم که دولت فراگیری در افغانستان شکل بگیرد و پیگیری موضوع حق آبه ایران همیشه در دستور کار بوده و باز خواهد بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد افغانستان در خصوص این که آیا ایران آماری از شهروندان افغانستانی که به شکل قانونی یا غیرقانونی وارد ایران شده است، دارد یا نه، گفت: آمار رسمی دراین زمینه وجود دارد و آمار آن هایی که بصورت بی جا شده یا آن هایی که بصورت غیرقانونی وارد کشور شده اند نیز بصورت تحقیقی و تقریبی وجود دارد.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اینکه ایران بیش از ۴۰ سال است که میزبان چندین میلیون از برادران و خواهران افغانی خود است، اظهار داشت: ما همیشه تلاش نموده ایم که میزبان خوبی برای برادران و خواهران افغانستانی خود باشیم ولی مسئله این است که هیچ جا وطن آدم نمی گردد و باید کاری نماییم که افغانستان به مکانی آرام و باثبات جهت زندگی مردم افغانستان تبدیل گردد.
خطیب زاده اضافه کرد: طی بحران اخیر درخواست های بسیار زیادی برای ویزای ایران بوده و تا آنجا که سفارتخانه ها و نمایندگی های ما ظرفیت داشته اند و می توانستند این امر را تسهیل کنند در این چارچوب عمل کرده اند و این فضا در قالب قانونی خود ادامه دارد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص این که روز گذشته دولت عراق اعلام نمود که سهمیه ۳۰ هزار نفری برای شهروندان ایرانی برای شرکت در مراسم اربعین حسینی در نظر گرفته شده است و آیا وزارت خارجه جزئیاتی از این مساله در اختیار دارد، اظهار داشت: بیش از آنچه که اعلام عمومی شده فعلا جزئیاتی در اختیار ندارم. هم در مسافرت اخیر وزیر امور خارجه و همین طور گفت وگوهای قبلی همچون سفری که من خود به عراق داشتم گفت وگوهایی با مقامات عراق دراین زمینه انجام شد. سفیر ایران در عراق نیز پیگیری های مستمری دراین زمینه داشته است. اجازه دهید که موضوع بصورت دقیق تر مشخص شود و با مشخص شدن آن ما اطلاع رسانی خواهیم کرد. تمرکز ما بر این مساله است که این اتفاق در قالب رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی و با حفظ سلامت شهروندان ایرانی اجرا شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد احتمال لغو ویزا با عراق در زمان برگزاری راهپیمایی اربعین تاکید کرد: ما هیچ گاه لغو ویزا با کشورها نداریم. البته بصورت یک جانبه موردی را تصویب کردیم که در مورد عراق بود. البته منوط به این که لغو این مساله از طرف دولت عراق نیز صورت گیرد که هنوز چنین چیزی عملیاتی نشده است و دولت بغداد تصمیمی دراین زمینه نگرفته است.
وی اضافه کرد: در اربعین نیز ما موضوع لحاظ کردن مهر ورود را بجای مهر روادید در گذرنامه ها داریم. این موضوعی است که عموما در دوران اربعین رخ می دهد و امسال هم اگر لازم باشد با توافق دو طرف اتفاق خواهد افتاد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص این که باتوجه به تعدادی از گمانه زنی ها آیا پرونده هسته ای ایران از وزارت خارجه به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی منتقل خواهد شد، اظهار داشت: عموما هر تغییری قرار باشد صورت بگیرد اعلام می شود و وقتی که قرار نیست تغییری انجام نشود چیزی اعلام نمی گردد.
وی افزود: همانطور که قبل از این گفته ام گفت وگوهای وین کاملا فنی و برای اطمینان از اجرای کامل برجام توسط آمریکا و طرف های دیگر است و مذاکراتی برای رسیدن به متن جدید و پذیرش تعهدات جدید نیست. پس برمبنای تجارب هشت ساله اخیر در وزارت خارجه موضوع درحال پیگیری است و اگر تصمیمی در سطح حاکمیتی دراین زمینه گرفته شود این مساله اعلام می شود ولی فعلا گمانه زنی های مطرح شده صحیح نیست.
وی همین طور در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اظهارات رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در خصوص این که نمی توانیم تا ابد منتظر تهران برای بازگشت به مذاکرات باشیم، تأکید کرد: این ایران نبوده که برجام را ترک کرده و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است. این آمریکا بوده که برجام را نقض کرده و به تعهدات خود عمل نکرده است. ایران همیشه در میز مذاکره و اتاق برجام بوده است و این آمریکاست که باید مجوز ورود به اتاق مذاکره و میز برجام را بگیرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان خطاب به مقامات واشنگتن گفت: مقامات آمریکا باید جایگاه خودرا بدانند. آنها سال هاست که مبادرت به تحریم و تروریسم اقتصادی مقابل ملت ایران کرده اند و باید بدانند که ایران تا ابد منتظر نمی ماند که آمریکا با اهرم غیرقانونی تحریم فشار بر مردم ایران وارد کند و ایران تا ابد منتظر نمی ماند که آمریکایی ها به تعهدات خود عمل کنند. این پنجره برای واشنگتن پنجره محدودی است و امیدواریم که مقامات آمریکایی با یک دستور کار و برنامه مشخص در وین برای اجرای تعهدات خود و رفع تحریم ها حضور پیدا کنند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص این که ایران چگونه کمک های بشردوستانه خود به افغانستان را ارسال می کند باتوجه به درخواست روز گذشته آقای عبدالله عبدالله از ایران برای ارسال کمک های بشردوستانه به این کشور گفت: در مورد کمک و ارسال کمک های بشردوستانه همیشه دو مسیر را پیگیری می کنیم؛ موضوع اول بسیج امکانات بین المللی و سازمان های بین المللی برای ارسال کمک های بشردوستانه به افغانستان است. و در این چارچوب رایزنی با کشورهای مختلف در جریان است و سطح دیگر ارسال کمک های بشردوستانه در قالب دوجانبه است. هم اکنون چند میلیون از خواهران و برادران افغانی در ایران زندگی می کنند و ما علاوه بر میزبانی از آنها تلاش نموده ایم که از مسیرهای مختلف به رغم فشارهایی که این روزها بر روی مردم ایران وجود دارد تا آنجا که مقدور بوده کمک نماییم و ما در کنار مردم افغانستان خواهیم بود.
سخنگوی وزارت خارجه همین طور در پاسخ به سوالی در مورد امضای قرارداد عراق با شرکت توتال فرانسه در مورد میادین مشترک نفت و گاز با ایران تصریح کرد: من در جریان جزییات این قرارداد نیستم. حتما وزارت نفت جزییات آنرا پیگیری می کند. ما با کشورهای همسایه مان روابط دوستانه و راهبردی داریم و اهتمام می نماییم اختلاف نظرهایی که گاهی وجود داشته است را در همین چارچوب حل و فصل نماییم. در مورد این مساله و موضوعات دیگر همیشه منافع مردم را پیگیری می نماییم و در مورد پیگیری و تحقق آنها هیچ کوتاهی نداریم.
خطیب زاده همین طور در پاسخ به سوال دیگری در مورد موضوع مذاکرات برجام و نتایج احتمالی تأخیر در مذاکرات وین تأکید کرد: اصل گفت وگوها صورت خواهد گرفت و ایران بارها در سطوح مختلف این اجماع حاکمیتی را اعلام نموده که مذاکراتی که برای اطمینان از اجرای بی کم و کاست تعهدات آمریکا ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ بین ایران و ۱+۴ شروع شده ادامه پیدا می کند.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر این که این گفت وگوها باید تامین کننده منافع ایران و ملت ایران باشد و متأسفانه در چند سال قبل با نقض مکرر آمریکا و بی عملی اروپایی ها این منافع برای ایران و مردم ایران تامین نشده است، اضافه کرد: این گفت وگوها باید تضمین کننده تامین منافع مردم ایران باشد. این مذاکرات باید تضمینی باشد به جهت اینکه منافع رفع تحریمی مندرج در برجام برای ایران بی کم و کاست اجرا و تامین شود و با این هدف و رسالت حتی یک ساعت هم برای حل این تحریم های ظالمانه معطل نکرده و نخواهیم کرد.
خطیب زاده افزود: طبیعی است که یک پروسه انتقال دموکراتیک در ایران صورت گرفته و همه باید اجازه دهند که این روند به نتیجه برسد. دولت هم اکنون مستقر شده، وزرا و کابینه مشخص شده اند و مراحل خودرا طی می کنند و به زودی تمامی مواردی که باید اعلام گردد، اعلام می شود.
وی اشاره کرد: در مورد ادامه مذاکرات وین پیام هایی که توسط رییس جمهور و وزیر خارجه داده شده و پیام هایی که تا به امروز من داده ام کاملا روشن است.
سخنگوی وزارت خارجه اشاره کرد: طرف آمریکایی باید بداند که با ذهنیت دوران ترامپ نمی تواند به نتیجه ای جز شکست حداکثری برسد. آنها باید با دستور کار واقعی به وین بیایند و به اجرای کامل تعهدات شان در برجام پایبند باشند و این چیزی است که به سرعت می تواند همه ما را به نتیجه برساند.
خطیب زاده همچنین در این جلسه در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در مورد کشتی سوخت ایران به لبنان و مسائل مربوط به آن نیز اظهار داشت: این که رژیم صهیونیستی در یک خرید و فروش ساده محصولاتی که مردم لبنان به آن نیاز مبرم دارند چنین ورود می کند نشان میدهد که چه توطئه و طراحی از طرف این رژیم در حال انجام می باشد.
وی اشاره کرد: تا آن زمان که مردم لبنان نیاز به سوخت ایران داشته باشند ایران این مسیر را در قالب های خود ادامه می دهد و نه رژیم صهیونیستی و نه کس دیگری نمی تواند در این تجارت مشروع دخالت کند.
سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای این جلسه گزارشی از کارهای وزارت خارجه در طول یک هفته گذشته ارائه داد و بر اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ سلامت و جان مردم تاکید کرد.




منبع:

1400/06/16
11:23:42
5.0 / 5
533
تگهای خبر: انرژی , برق , تجارت , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز