دستورالعمل های یک شبه صنعت پلیمر را نابود می کند

دستورالعمل های یک شبه صنعت پلیمر را نابود می کند رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران اظهار داشت: تشکل های صنعت پلیمر به صورت جدی، توقف دستورالعمل تایید ۷۰ درصدی فاکتورها توسط خریداران را از مراجع قانونی پیگیری خواهند کرد؛ چون که در غیر این صورت اجرای این دستورالعمل صدمه هایی جبران ناپذیر به صنعت پلیمر وارد خواهد نمود.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، سعید ترکمان امروز در گردهمایی به منظور بررسی ابعاد دستورالعمل جدید جدید دولت برای صنعت پلیمر اظهار نمود: دولت قول داده بود که تصمیمات پشت درهای بسته را متوقف سازد، اما باز هم شاهد آن هستیم که متاسفانه چنین اقداماتی صورت می گیرد و تصمیمات بدون مشورت با بخش خصوصی گرفته می شوند و در مرحله اجرا به آنها خبر داده می شود.
وی افزود: دولت باید بداند که بخش خصوصی در مقابل دولت قرار نگرفته و در کنار آن قرار دارد و تلاش دارد تا با ایجاد اشتغال و ارزش افزوده، چرخ اقتصادی کشور را در این شرایط دشوار بگرداند؛ اما در این بین یک بدسلیقگی می تواند تنش هایی بسیاری جدی ایجاد نماید.
وی همینطور درباره طرح جدید وزارت صمت برای مدیریت بازار هم اظهار نمود: این طرح نقاط مثبت و منفی بسیاری دارد، اما همچنان دارای ابهامات زیادی هم هست؛ ازاین رو در صورت موافقت تشکل های بخش خصوصی باید وارد فاز اجرایی شود. از ابهامات مهم آن میتوان به شیوه واردات مواد اولیه دارای کمبود اشاره نمود که امکان دارد منجر به التهابات جدی در بازار شود.
همینطور مسعود جمالی -رئیس هیات مدیره انجمن صنایع پلاستیک و پلیمر استان اصفهان در این گردهمایی اظهار داشت: به نظر می آید این دستورالعمل بدون پایین ترین میزان از کارشناسی به مرحله اجرا رسیده و این گونه که نشان داده است تدوینگران و تنظیم گران این طرح هیچ شناختی از بازار و اصناف کشور ندارند.
وی افزود: چطور می توان خریدارانی که هیچ تعهدی نسبت به فروشنده ندارند را مجاب کرد که در سامانه جامع تجارت ثبت نام کرده و بعد از تکمیل اطلاعات خود عامل های فروشنده را تایید کنند؟
این فعال صنعت پلیمر اضافه کرد: این در شرایطی است که در خیلی از موارد خریداران حتی علاقه ای به دریافت فاکتور رسمی هم ندارند، ازاین رو چنین دستورالعملی به هیچ عنوان در شرایط فعلی کشور قابل اجرا نیست.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع پلاستیک و پلیمر استان اصفهان خاطرنشان کرد: نکته مهمی که باید در مورد این دستورالعمل به آن پرداخت این است که چنین نگاهی قانونا گرفتار مشکل است و این که به علت سهل انگاری خریدار فروشنده مجازات شود از دید قانون نادرست است. با این اوصاف همچنان بر اجرای این دستورالعمل تاکید می شود و دولت تلاش دارد که عرصه را برای صنعتگران حوزه پلیمر تنگ تر سازد.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به این که وزارت صمت تصمیمات خویش را بدون هیچ گونه مشورت با بخش خصوصی اجرا می کند، اظهار داشت: در چنین شرایطی خیلی از فعالان صنعت پلیمر از فعالیت خود دست خواهند کشید، ازاین رو بنده به وزیر صمت پیشنهاد می دهم که واحد تولیدی ما را در شرایط کنونی مدیریت کرده و بقای آنرا تضمین کند.
این فعال صنعت پلیمری افزود: در سالهای اخیر شاهد آن بوده ایم که با حضور دولت های مختلف دستورالعمل ها و شیوه های مدیریت به صورت کلی تغییر می کنند و تولیدکنندگان و بخش خصوصی باید خویش را با این دستورالعمل ها وقت دهند، این در شرایطی است که تولیدکنندگان همیشه برای پیشرفت کشور کوشیده اند و حکم صاحبخانه را برای میهمان های چند ساله دولتی دارند و این مسؤلان دولتی اند که باید خویش را با شرایط تولید کنندگان بعنوان صاحبخانه همسان سازند.
جمالی در مورد طرح جدید وزارت صمت برای مدیریت بازار هم توضیح داد: این طرح می تواند التهاباتی جدی برای بازار ایجاد کند؛ همان گونه که در ایام اخیر و اجرای این طرح برای گریدهای پلی اتیلن که همیشه دارای مازاد بوده اند، شاهد بوده ایم که سیگنال هایی از التهاب در این گریدها بوجود آمده است؛ اگر برای گریدهای پر تقاضا اجرا شود، نمی توان پیش بینی نمود که تا چه میزان بازار ملتهب خواهد شد.
او در آخر تصریح کرد: هنوز طرح های پیش از این که برای مدیریت بازار بوده اند به صورت کامل اجرا نشده اند و یک طرح جدید رونمایی شده است و امکان دارد تا این طرح هم اجرا شود، با تغییر مدیران طرحی جدید ایجاد شود. برای مثال ایجاد پایانه های فروشگاهی از سال ۱۳۹۸ مقرر است اجرا شود و می تواند شفافیت را برای صنعت به همراه داشته باشد و درآمدهای مالیاتی دولت را بهبود بخشد، با این وجود هنوز اجرا نشده است.



1400/09/04
11:06:07
5.0 / 5
549
تگهای خبر: تجارت , تولید , خرید , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز