سهم ۰ و سه دهم درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان

سهم ۰ و سه دهم درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران اظهار داشت: صادرات صنایع غذایی در جهان و در سال 2023 حدود 700 میلیارد دلار بوده و صادرات ایران نسبت به صادرات جهانی 0.3 درصد برآورد می شود.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از اتاق تجاری ایران، ابوالحسن خلیلی، رییس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به آمار و ارقام موجود، میزان صادرات این بخش در سال ۱۴۰۲ را یک میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار اعلام نمود و اظهار داشت: این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ که برابر با یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون دلار بوده، حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: صادرات صنایع غذایی جهان در سال ۲۰۲۳ بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار اعلام شده و نسبت صادرات صنایع غذایی ایران در این سال در مقایسه با صادرات صنایع غذایی در جهان، ۰.۳ درصد بوده است.
این فعال اقتصادی با اعلان اینکه صنایع غذایی سهم ۳.۷ درصدی از تولید ناخالص داخلی و سهم ۱۸ درصدی از کل اشتغال صنعتی را دارد، اظهار داشت: سهم صنایع غذایی از ارزش افزوده بخش صنعت حدود ۱۱ درصد و سهم صادرات آن نیز ۳.۷ درصد از کل صادرات صنایع است. از طرف دیگر هم اکنون ۸ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی ثبت شده با اشتغال ۳۶۱ هزار نفر و تولید ۴۰ میلیون تن فرآورده غذایی در کشور فعال می باشند.
وی همین طور میزان صادرات این بخش در سال ۱۴۰۲ را یک میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار برآورد کرد و اظهار داشت: این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ که برابر با یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون دلار بوده، حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.


خلیلی با نگاهی به ظرفیتهای بی بدیل ایران در تولید انواع محصولات غذایی، تاکید کرد: اقلام عمده صادراتی در جهان عبارتند از محصولات لبنی، شیرینی و شکلات، نوشیدنی ها، گوشت و فرآورده های گوشتی و شرکت های ایرانی خصوصاً در قالب برند حلال که متقاضیان فراوانی در کشورهای مسلمان و غیرمسلمان دارد، می توانند از فرصت های موجود بهره ببرند و حجم صادرات صنایع غذایی را بالا برند.
رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران اشاره کرد: این بخش به سبب دارا بودن مزیت های نسبی در صادرات، ایجاد ارزش افزوده، سطح اشتغال زایی بالا و توسعه کارهای کشاورزی می تواند نقش مؤثری در اقتصاد ایران بازی کند. بدین سبب باید تامین نیازهای آنرا در اولویت قرار دهیم.
به اعتقاد این عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران، افزایش تولید و امنیت غذایی، جلوگیری از صدور مواد اولیه خام کشاورزی، وابستگی کم به مواد اولیه وارداتی، پایین بودن میزان سرمایه گذاری در مقایسه با سایر بخش های صنعتی و انحصار تولید در بعضی محصولات همچون مزایای این صنعت است که با تاکید بر آنها باید زمینه تولید و صادرات آسان تر را برای آن مهیا کرد.
خلیلی در ادامه به مهم ترین چالش های صنعت غذای ایران اشاره نمود. به باور او فعالان صنایع غذایی ایران با نوسانات نرخ ارز و مشکلات عدیده در تامین مواد اولیه بسته بندی، افزایش قیمت تمام شده باتوجه به تصمیمات ارزی در داخل کشور، دخالت دولت در قیمت گذاری، شناسنامه دار نبودن بخش زیادی از محصولات کشاورزی و اعمال محدودیت های مقطعی در عرصه صادرات، مواجهند.
وی همین طور کمبود نقدینگی برای اصلاح زیرساخت ها و خرید دستگاه های بسته بندی جدید را به عنوان یک چالش جدی بیان کرد و اظهار داشت: زمان طولانی چرخش سرمایه به سبب فصلی بودن محصولات کشاورزی و پایین آمدن کیفیت مواد غذایی به سبب شرایط نامناسب حمل و نگهداری در روند صادرات، معضل دیگری است که همچنان نتوانستیم برای حل آن، اقدام نماییم.


1403/02/21
14:52:50
5.0 / 5
91
تگهای خبر: تولید , خرید , سرمایه گذاری , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز