نشست بررسی چگونگی حمایت از كالای ایرانی در مجلس

زنگنه: كشوری كه نیاز به سرمایه گذاری دارد نباید در شرایط فرار سرمایه قرار گیرد

زنگنه: كشوری كه نیاز به سرمایه گذاری دارد نباید در شرایط فرار سرمایه قرار گیرد خبرگزاری نفت و گاز: وزیر نفت با تاكید بر لزوم جذب سرمایه در حوزه های نفتی اظهار داشت: كشوری كه نیاز به سرمایه گذاری دارد، نباید در وضعی قرار بگیرد كه فرار سرمایه رخ دهد. اگر این اتفاق بیفتد یعنی جریان برعكس شده است


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، بیژن نامدار زنگنه در نشست كمیسیون ویژه پشتیبانی از تولید ملی كه بامداد امروز با حضور رئیس مجلس برای بررسی چگونگی پشتیبانی از كالای ایرانی برگزار شد، با اشاره به سرمایه گذاری ۴۲ میلیارد دلاری در سالهای ۹۰ و ۹۱ اظهار داشت: با عنایت به اینكه تمام پول های ما صرف هدفمندی یارانه ها می شود، ما نیازمند جذب سرمایه در حوزه های مختلف بخصوص حوزه های نفتی هستیم در این شرایط یا باید سرمایه ای از خارج بیاوریم یا از منابع داخلی جذب نماییم. ما حتی گفتیم شش میلیارد دلار منابع جذب شود تا ما از سرمایه گذار ریال بگیریم و با او به دلار محاسبه نماییم. در این زمینه مهمتر از تولید نفت برای من اشتغال است. ما در خیلی از موارد گفتیم كه كالاها باید تماما در داخل تامین گردد. اگر ما چهار- پنج میلیارد دلار كار به داخلی ها ارجاع دهیم آنها فعال می شوند و تقاضا برای كار داخل هم تولید می گردد و چرخه سرمایه گذاری تولید خواهد شد.

وزیر نفت با اشاره به اینكه «ریشه تولید داخل و فعال كردن تولید داخل راه انداختن جریان سرمایه گذاری است» ادامه داد: مهمترین كاری كه ما باید انجام دهیم این است كه جریان سرمایه گذاری را تولید نماییم. كشوری كه نیاز به سرمایه گذاری دارد نباید در وضعی قرار گیرد كه فرار سرمایه رخ دهد. اگر این اتفاق بیفتد یعنی جریان برعكس شده است.

وی افزود: هم اكنون تمام پالایشگاه های ما نیاز به نوسازی دارند و ما روزی حدودا ۲۰ مورد سوراخ شدن لوله را داریم. باید اقداماتی در این زمینه صورت گیرد وكاری نماییم كه تقاضای تولید داخل تولید شود. مهمتر از آن این است كه پول بچرخد.

زنگنه افزود: من خودم را از صاحب نظرترین آدم ها در زمینه توانمندسازی ساخت داخل می دانم. از سال ۶۷ كه به وزارت نیرو رفتم، به این مورد پرداختیم و نتیجه آن تاسیس مپنا و شركتهای مشابه شد. در سال ۷۶ هم پتروپارس و پتروایران را راه انداختیم.

وی با اشاره به گزارشهای تهیه شده در مجلس در زمینه نظارت بر دستگاه ها اظهار داشت: این گزارش ها بسیار با ارزش است. اما برپایه طبع نظارتی شما (نمایندگان) آنچه اشكال دارد را می نویسید و نمی گویید چه پیشرفت هایی رخ داده است. همین سبب می گردد كه مردم نقاط منفی را ببیند. من شهادت می دهم امروز توان تولید كشور با ۲۰ سال قبل قابل قیاس نیست. ما در سال ۷۶ یك متر هم نتوانستیم لوله گذاری دریایی نماییم و یك چهارپایه ساده برای سكوی نفتی نمی توانستیم بسازیم بلكه آن را به سنگاپور سفارش می دادیم اما الان عرشه كه تجهیزات پیشرفته ۲۰۰ میلیون دلاری است را چندین شركت می سازند و پیشرفت قابل توجهی در تجهیزات شركت های نفتی داریم.

وی با اشاره به قرارداد وزارت نفت با شركت توتال برای فاز ۱۱ اظهار داشت: مجلس و شخص آقای لاریجانی خیلی از این قرارداد حمایت كردند. مناقصه های اول این قرارداد چهار میلیارد دلار بود و بدون اینكه ما اجبار كرده باشیم ۸۰ درصد از نظر ارزش را شركتهای ایرانی برنده شدند و این در یك رقابت طبیعی صورت گرفت.

وزیر نفت با اشاره به اینكه «این وزارتخانه باید ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری كند» اظهار نمود: ما در خیلی از پروژه ها خریدار كالا نیستیم بلكه قراردادی می بندیم و میگوییم این پالایشگاه را برای ما بسازید اما همواره به این مورد توجه داریم. در قرارداهای نفتی هم مهمتر از ساخت داخل مدیریت توسعه فناوری است. ما در قراردادهای نفتی فرمول های مختلفی گنجانده ایم كه شركتهای ایرانی هم درگیر شوند. همچون اینكه در كنار هر شركت خارجی یك شركت ایرانی فعالیت كند. همینطور با بخشایش ۱۵ شركت ایرانی را تایید صلاحیت كردیم و فرمولی تعیین كردیم كه از ساخت داخل بیشتر استفاده گردد. چراكه معتقدیم سازندگان ایرانی باید تقویت شوند. البته سه عامل قیمت، كیفیت و زمان بندی كه رقابت را تشكیل می دهند، باید مورد توجه قرار گیرد وگرنه امكان استفاده از كالاهای داخل فراهم نمی گردد.

زنگنه با اشاره به اینكه «سالانه ۳۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری باید انجام شود» افزود: ما گازرسانی روستایی را انجام دادیم كه هم رضایت مردم را تامین می كند و هم تولید شغل می كند. آیا در این كار هیچ جنسی از خارج وارد شد؟ اما تقاضا برای كار بوجود آمد و البته ۱۴، ۱۵ هزار میلیارد تومان در شبكه های گازرسانی هزینه شد.




1397/01/20
22:14:23
5.0 / 5
4436
تگهای خبر: پالایشگاه , تولید , سرمایه گذاری , نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز