كلید وزارت نیرو برای حل مساله آب

كلید وزارت نیرو برای حل مساله آب خبرگزاری نفت و گاز: میزان بارش های امسال نسبت به سال قبل ۳۲ درصد و نسبت به دراز مدت ۳۳ درصد كاهش داشته است؛ علاوه بر این پوشش برف نسبت به سال قبل ۳۶ درصد كاهش داشته همین مساله هم وزارت نیرو را امسال به كاری سخت وادار كرده تا بتوان با اجرا و تدوین برنامه های مدیریتیی تابستان را بدون چالش پشت سر گذاشت.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، بر مبنای آمار ۴۹ سال گذشته، در هر ۱۰ سال میزان بارندگی ها با كاهش روبه رو بوده به گونه ای كه متوسط بارش ها در ۵۰ سال قبل ۲۵۰ میلی متر ثبت شده اما در ۱۰ سال اخیر این میزان تنها ۲۱۷ میلی متر بوده است.
علاوه بر این هم اكنون ۴۴ درصد جمعیت كشور بدون تنش آبی، ۱۷.۱ درصد درمحدوده تنش آبی زرد، ۱۱ درصد در محدوده تنش نارنجی و ۲۷.۹ درصد هم در وضعیت تنش آبی قرمز قرار دارند.
حال اگر بخواهیم این عدد را برپایه تعداد شهرها بگوییم باید گفت تعداد شهرهایی كه دارای تنش آبی هستند زیاد نیست؛ چراكه ۷۱.۱ درصد از شهرها (به لحاظ تعداد) هیچ تنش آبی ندارند، اما شهرهایی كه دچار تنش آبی هستند ۶۶ درصد جمعیت شهرها را تشكیل می دهند.
مجموعاً در سه محور زرد، نارنجی و قرمز از ۱۱۵۷ شهر، ۳۳۴ شهر تنش آبی دارند كه بیشتر آنها در محور زرد و قرمز قرار گرفته اند و كار شركت های آب و فاضلاب این است كه این شرایط را در فصل تابستان مدیریت كنند كه البته برای این مسئله هم راهكارهایی درنظر گرفته شده است.
در این بین رضا اردكانیان - وزیر نیرو - چندی قبل به ایسنا اظهار داشت: حدود ۳۰۰ شهر كشور با جمعیت حدود ۱۷ میلیون نفر در تنش آبی هستند. با اینكه در استانی مانند كرمانشاه كاهش بارندگی نسبت به سال قبل در حد چند درصد بوده، اما در بعضی از استان ها مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و... ۷۵ تا ۸۰ درصد كاهش بارندگی نسبت به سال قبل داریم.
وی اضافه كرد: از جانب دیگر با تغییرات اقلیمی هم مواجه هستیم، بگونه ای كه نسبت به ۵۰ سال قبل حدود دو درجه افزایش دما داریم و حتی اگر بارندگی هم مناسب باشد این گرم شدن هوا میزان تبخیر را هم بالا می برد. علاوه بر این افزایش جمعیت و بالا رفتن مصرف هم عامل دیگر تشدید بحران در كشوراست.
در این راستا وزارت نیرو برنامه هایی را برای دور زدن چالش بی آبی در نظر گرفته كه بر مبنای گفته های عباس سروش معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا برای این كه مصرف آب را كنترل نماییم، باید تا آنجایی كه می توانیم در كوتاه مدت از هدررفت آب در شبكه توزیع آب جلوگیری كرده و یك الگوی مصرف استاندارد در شرایط كم آبی داشته باشیم. علاوه بر این تركیبی از كارهای فرهنگی و بازی با تعرفه های فراتر از الگوی مصرف باید انجام پذیرید تا بتوان گفت می توانیم بی آبی را دور بزنیم.
به قول وی علاوه بر این كه لازم است انشعاب های پرمصرف را شناسایی نماییم و با اخطار و جرائم سنگین شرایط را مدیریت نماییم، ازسوی دیگر باید به این مورد هم توجه كرد كه در مدیریت مصرف گاهی اوقات اگر شرایط تنش زا باشد، با كم كردن فشار می توان مصرف را كاهش داد و با تعویض كنتورهای فرسوده هم مصرف را مدیریت كرد بنابراین باید به این مسائل هم توجه گردد.
سروش اظهار نمود: وزارت نیرو در جهت سازگاری با كم آبی، اقدامات پیشگیرانه ای را در جهت كاهش هزینه ها و تطبیق با شرایط تغییر اقلیم درنظر گرفته است و به دنبال آن است تا درك كافی از وضعیت تغییر اقلیم و پیش بینی شرایط منابع آب ناشی از آن پیدا كند تا بتواند برپایه آن (اینكه رژیم بارش چه تغییراتی خواهد كرد)، برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.
بحران آب چندین سال است كه در ایران جا خوش كرده كه همین مساله هم ضرورت تدبیر برنامه های كاربردی را نشان داده است و به نظر می رسد كهسیاست های فعلی وزیر وقت در حوزه سازگاری با كم آبی بتواند در كوتاه مدت پاسخگو باشد اما برای دراز مدت لازم است برنامه های دیگری تدوین شود.



1397/03/13
18:02:25
5.0 / 5
4636
تگهای خبر: وزارت نیرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز