منافع مشترك مبنای همكاری های تهران و سئول

منافع مشترك مبنای همكاری های تهران و سئول به گزارش خبرگزاری نفت و گاز همكاری های و مناسبات اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران و كره جنوبی به رغم فراز و فرودها، همیشه روابطی دو جانبه و مبتنی بر منافع مشترك بوده است و در این چارچوب « نفت و مشتقات آن» یكی از محورهای اصلی داد و ستد دو كشور به حساب می آید.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایرنا با اینكه گمرك كره جنوبی اخیرا اعلام نموده است به رغم دریافت معافیت از تحریم های نفتی، این كشور در ماه نوامبر امسال از ایران نفت وارد نكرده است اما می توان گفت سئول همیشه از خریداران نفتی ایران بوده است.
كره جنوبی به علت نیاز به نفت ایران، حتی قبل از دریافت معافیت از آمریكا، چندین بار با مقامات آمریكایی و حتی ایرانی رایزنی كرد كه مبین اهمیت خرید انرژی تهران توسط سئول است.
با این حال وزارت تجارت و انرژی كره جنوبی اعلام نموده است درحال رایزنی هایی با تهران برای خرید نفت می باشد كه احیانا به سال آینده میلادی موكول شده است.
قطع صادرات نفت ایران به كره جنوبی در مقطعی كوتاه، امری چندان عجیب نیست چونكه این كشور به جهت اینكه بتواند به معافیت نفتی ایران دست یابد، ناچار بود خرید نفت را متوقف نماید و برنامه خرید خویش را برای ژانویه سال 2019 تنظیم كند.
آمار گمرك كره جنوبی حاكی می باشد كه برای سومین ماه متوالی تا آخر نوامبر هیچ نفتی از ایران خریداری نشده اما اعلام نموده است كه خریدهای نفتی از اواخر ژانویه و یا اوایل ماه فوریه سال 2019 آغاز خواهد شد.
كره جنوبی در ماه نوامبر امسال بر مبنای اعلام گمرك این كشور نزدیك به 12 میلیون و 710 هزار تن نفت خریداری نموده است كه در مقایسه با دوره مشابه سال قبل 1.2 درصد رشد نشان داده است.
'جین چونگ' از كارشناسان انرژی در كره جنوبی می گوید با عنایت به اینكه این كشور در زمره هشت كشوری است كه به معافیت خرید نفت از ایران دست یافته است برنامه خرید خویش را برای سال آینده میلادی تنظیم كرده است.
وی می افزاید كه طبیعتا شركت های نفتی كره جنوبی در حال رایزنی با طرف ایرانی برای امضای قراردادهای جدید خرید هستند و برای همین خریدها از آغاز سال آینده میلادی شروع می گردد.
آمارهای بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در كره جنوبی كه برگرفته از آمارهای اتحادیه تجارت بین الملل كره جنوبی است نشان داده است این كشور از اول ژانویه (11 دی 97) تا اول نوامبر 2018 (10 آبان 97) 2 میلیارد و 282 میلیون و 12 هزار دلار كالا به ایران صادر كرده است.
ایران هم در این مدت 4 میلیارد و 70 میلیون و 889 هزار دلار كالای نفتی و غیر نفتی به كره جنوبی صادر كرده است كه از این مبلغ سه میلیارد و 913 میلیون و 304 هزار دلار آن صادرات نفتی و 157 میلیون و 584 هزار دلار دیگر آن هم صادرات غیر نفتی بوده است.
با این حال واردات نفت كره جنوبی از آغاز سال جاری میلادی تا آخر نوامبر از ایران كاهش 57.9 درصدی را نشان داده است در این مدت این كشور از ایران 7 میلیون و 150 هزار تن نفت خریداری نموده است.
این رقم معادل 157 هزار و 9 بشكه نفت در روز است و در مقایسه با سال 2017 میلادی كه كره جنوبی از ایران 17 میلیون تن نفت در همین دوره خریداری كرد كاهش چشمگیری نشان داده است.
هنوز معلوم نیست كه كره جنوبی بر طبق این معافیت ها تا چه میزان نفت می تواند از ایران وارد كند اما این كشور یكی از بزرگترین خریداران نفت از تهران است و به نظر می آید نزدیك به 200 هزار بشكه در روز را برای آینده در برنامه خود قرار خواهد داد.
یكی از اصلی ترین محصولاتی كه كره جنوبی از ایران وارد می نماید نفت فوق سبك است كه پالایشگاه های كره ای به آن وابستگی زیادی دارند و از آن برای تولید بنزین و نفتا استفاده می گردد.
البته حالا مشكلاتی برای تامین این سوخت وجود دارد چون هم مشمول تحریم ها است و هم اینكه مصرف این فراورده در داخل ایران افزایش یافته است و كره جنوبی بخشی از آنرا از قطر تامین می كند.
تارنمای نیكی ژاپن گزارش كرده است كه توقف خرید فقط منوط به یك كشور نیست و كشورهایی كه خواهان معافیت بوده اند این كار را صورت داده اند و انتظار می رود كه كره جنوبی و ژاپن از آغاز سال 2019 میلادی كار واردات نفت را آغاز كنند.
این گزارش می نویسد پالایشگاه های كره ای از مدت ها قبل اعلام نموده بودند كه تا آخر سال جاری میلادی از ایران نفت وارد نخواهند كرد ولی با امضای قراردادهای جدید و كسب معافیت، این واردات از سال 2019 میلادی شروع می گردد.
این گزارش ادامه می دهد كه هدف دیگر وارد كنندگان كره ای این است كه مذاكرات مشروحی با ایران داشته باشند و بتوانند با بهترین قیمت نفت از ایران خریداری كنند.
بنا به این گزارش، به علت اینكه كره جنوبی شامل تحریم ها بود تمامی نفتكش های این كشور تا آخر ماه دسامبر برای خریدهای دیگر ثبت شده بودند و همین باعث شد تا كره جنوبی برای خرید نفت از ایران رایزنی كند تا در سال آینده كار واردات را از سرگیرد.
اگر نفت از ایران خریداری شود نزدیك به 25 روز بعد از بارگیری، این نفت وارد كره جنوبی خواهد شد و با این حساب نخستین محموله نفتی خریداری شده در ماه فوریه وارد بنادر كره خواهد شد.
كره جنوبی امسال میلادی هیاتی را هم به ایران فرستاد تا برای خریدهای آتی با این كشور رایزنی كند و بویژه در نظر دارد نفت فوق سبك پارس جنوبی را از ایران وارد كند.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 18 اردیبهشت ماه امسال، خروج آمریكا از برجام را اعلام نمود اما بلافاصله دیگر كشورهای امضا كننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محكوم كردن خروج این كشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاكید كردند كه به برجام پایبند مانده و از تجارت شركت هایشان با ایران حمایت می كنند.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریم های یك جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال تولید جنگ روانی و القای انزوای ایران است، ولی تجربه ماه های اخیر و همراهی نكردن جهان با آمریكا نشان داد كه این كشور هیچ گاه به هدف خود دست نخواهد یافت.
تحریم هایی كه آمریكا یك جانبه ضد ملت ایران اعلام می كند، از مدت ها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نكرده تا جایی كه ترامپ مجبور شده است از بعضی از آنها عقب نشینی كند.
آساق**231**1904**


1397/10/02
15:34:05
5.0 / 5
4480
تگهای خبر: انرژی , بنزین , پالایشگاه , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز