رافائل گروسی:

در سطح همكاری مورد نیاز با ایران قرار دارم

در سطح همكاری مورد نیاز با ایران قرار دارم مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت و گویی مواضعش درباره همكاریهای اخیر آژانس و ایران را تشریح نمود.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از شبکه BBC World، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت و گو با این شبکه درباره این که آیا رویکرد آژانس در زمان او نسبت به ایران تغییری کرده است، اظهار داشت: من بطور کلی یک روش جدید را به کار گرفتم اما مسئله ایران یک مسیر طولانی و پرفراز و نشیب است. بدین سبب طبیعی است که لحظات سختی وجود داشته باشند. ما اختلاف هایی داشتیم. امسال ما مسیر سختی را طی کردیم. چند هفته پیش که در تهران بودم توانستیم این مسائل را حل نماییم. هم اکنون توانسته ایم به خوبی فعالیت نماییم.
گروسی افزود: من امسال از ایران خواستم که برای بازرسان ما دسترسی به چند محل صورت گیرد که نشد و این سبب شد که ما در تنگنا قرار بگیریم. مهم بود که ما این مسئله را حل نماییم. ما بطور مستقیم با آنها صحبت کردیم و آنها صمیمانه ما را پذیرفتند. من با رئیس جمهور روحانی و وزیر امور خارجه ظریف صحبت کردم و توانستیم باهم به توافق برسیم.
مدیرکل آژانس همین طور با اشاره به دسترسی بازرسان آژانس به یکی از دو محل تعیین شده توسط آژانس که از طرف ایران انجام شد، اظهار داشت: این اختتام ماجرا نیست اما درباره دستاوردمان باید بگویم، چیزی که ما به دست آوردیم بازگشت به فعالیت معمولمان بود که باید داشته باشیم. ما باردیگر فعالیت می نماییم.

او در پاسخ به این پرسش که آیا می تواند تایید کند آژانس برمبنای اطلاعات ارائه شده از طرف رژیم صهیونیستی فعالیت می کرده است، اظهار داشت: نه من این را تایید نمی کنم. به این خاطر که ما اطلاعات زیادی داریم. ما اطلاعاتی داریم که از بازرسان خودمان جمع آوری می نماییم و اطلاعاتی داریم که کشورها به ما می دهند. همین طور اطلاعاتی نیز وجود دارند که بوسیله طرف های سوم کسب می شوند. ما هیچ گاه برمبنای اطلاعاتی که دریافت می نماییم فعالیت نمی نماییم. ما گروه بزرگی از کارشناسان را در زمینه های مختلف داریم.
گروسی در پاسخ به این پرسش که آیا سطح همکاری آژانس با تهران را سطح متفاوتی از زمان انجام شدن توافق هسته ای در نظر می گیرد، اظهار داشت: حالا در آن سطح همکاری مورد نیازم قرار دارم.
مدیرکل آژانس در پاسخ به این پرسش که آیا از دیدگاه او ایران از زمان روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ به دستیابی به یک سلاح هسته ای نزدیک تر یا دورتر شده است، اظهار داشت: معیارهای متفاوتی وجود دارند. اگر معیار شما این باشد که آنها چقدر مواد هسته ای که در این مورد اورانیوم غنی شده است دارند، ممکنست به این نتیجه برسید که آنها حالا نسبت به روی کار آمدن دولت ترامپ نه، اما نسبت به زمانی که این دولت تصمیم گرفت از توافق هسته ای بیرون رود، مواد هسته ای بیشتری در اختیار دارند. از آن پس ایران به تلافی تصمیم گرفت سطح رعایت [تعهداتش] را کم کند و این سپس به آن معنا بود که غنی سازی بیشتری را شروع کردند. اما اگر بخواهیم موضوع را پیچیده تر نماییم و بیاییم این مقدار با مقداری که در زمان امضای برجام[توافق هسته ای] داشتند مقایسه نماییم، آنها بطور چشمگیری مقدار کمتری در اختیار دارند. بنابراین، این معیارها گاهی می تواندد افراد را گرفتار سردرگمی کند. ما هستیم که بررسی نموده و ثابت نماییم که ایران به یک سلاح هسته ای دست پیدا نکند.

او در پاسخ به این پرسش که موضع او درباره این دیدگاه که باید در ازای وضعیت تداوم غنی سازی در ایران توافق هسته ای را از بین رفته دانست و تحریم های گسترده تری را بر ایران اعمال کرد، توضیح داد: گفتن این بر عهده من نیست. همانطور که گفته ام من باید بی طرف باشم. من باید سرسخت اما منصف باشم. بدین سبب نمی توانم طرفداری سیاسی کنم و بگویم تحریم ها خوبند یا بد، آری یا نه به تحریم ها. ما یک ارزیابی بی طرفانه فنی را ارائه می دهیم که سرانجام به قدرت های جهانی اجازه می دهد به تصمیمی درست برسند.



1399/06/28
20:56:07
5.0 / 5
2112
تگهای خبر: ارزیابی , انرژی , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز