گفت وگوی آمریكا با روسیه درباره بازگشت به برجام

گفت وگوی آمریكا با روسیه درباره بازگشت به برجام خبرگزاری نفت و گاز: سفیر آمریکا در روسیه از گفت وگوی کشورش با مسکو درباره بازگشت به توافق هسته ای آگاهی داد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، جان سالیوان در گفت وگویی با یک شبکه تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره موضع آمریکا درباره ایران، اظهار داشت که واشنگتن در حال بررسی مساله بازگشت به توافق هسته ای(برجام) می باشد و گفت وگوهای جدی و قابل توجهی در اینباره با روسیه انجام داده است.
بر طبق این گزارش، اظهارات سالیوان درباره بازگشت آمریکا به توافق هسته ای به دنبال این مطرح می شود که توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵ میان ایران و شش قدرت جهانی همچون آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آمریکا انجام شد که به باعث آن، ایران متعهد شد در ازای بهره مندی از منافع اقتصادی با رفع تحریم های اعمال شده بر آن، فعالیت هسته ای اش را محدود کند.
دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ با ناقص تلقی کردن این توافق از آن خارج شده و تحریم های گوناگونی بر ایران اعمال کرد.
ایران با گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام و تعلل کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در زمینه نرمال سازی روابط اقتصادی با ایران و کاهش تأثیر تحریم های آن، اعلام نمود که تعهدات داوطلبانه اش در توافق هسته ای را می کاهد. البته به قول مقامات ایران، این اقدامات در صورت عملی شدن تعهدات تمامی اعضای برجام، بازگشت پذیر خواهند بود.
جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا در وعده های انتخاباتی اش گفته بود که در صورت «بازگشت ایران به پایبندی کامل به تعهداتش»، به توافق هسته ای هسته ای باز می گردد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان روز جمعه در ترکیه با بیان اینکه برجام توافقی بود که دولت آمریکا، ایران و پنج کشور دیگر به آن پیوستند و پس از مذاکرات طولانی همه موضوعات را در آن بررسی کردند و این توافق به تایید شورای امنیت ملل متحد رسید، اظهار داشت: آن چه که در توافق نیست مورد توافق قرار گرفته است که در توافق نباشد و امروز نمی تواند آن موضوعات به توافق اضافه شود. این توافق در قالب بی اعتمادی متقابل نوشته شده است بنابراین ساز وکارهایی پیشبینی شد که اگر یک طرف توافق را اجرا نکرد طرف مقابل هم بتواند تعهدات خود در توافق را اجرا نکند. آمریکا تصمیم گرفت که نه تنها از توافق بیرون برود بلکه کسانی که به این توافق متعهد بودند را تحریم کند و تحت فشار قرار دهد و ما شاهد بودیم که شرکت ها و بانکهای ترکیه ای را هم بنابراین تحریم کرد.
وزیر خارجه کشورمان اظهار داشت: این اقدام در واقع نمونه بارز قانون شکنی است، اقداماتی که ایران کرد بر مبنای توافق برای جبران اقدامات طرف آمریکایی بود و به مفهوم تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای نیست. ما از نظر اعتقادی و از نظر استراتژیک سلاح هسته ای را قبول نداریم و آنرا سبب امنیت نمی دانیم. معتقدیم هرچه سریع تر باید سلاح های هسته ای توسط همه دارندگان سلاح هسته ای نابود شود.
ظریف اظهار داشت: این را تاکید می کنم که آمریکا از برجام خارج شده و تعهدات خویش را نقض کرده است و الان هم وظیفه آمریکاست که به برجام بازگردد و تعهدات خویش را اجرا نماید. به محض اینکه آمریکا تعهداتش را اجرا بکند و ما نفع اجرای این تعهدات را ببینیم ما هم تعهدات خویش را به صورت کامل اجرا می نماییم و این در بالاترین سطح جمهوری اسلامی توسط رهبری اعلام شده است. امیدهایی که اعضای دولت جدید آمریکا دارند و ادعا می کنند که ایران باید به توافق برگردد نه منطقی است و نه هیچ وقت عملی خواهد شد. منطق این است که آن طرفی که خارج شده است برگردد و ما که در داخل توافق هستیم اقدامات لازم را در آن زمان انجام دهیم.




منبع:

1399/11/16
18:25:52
0.0 / 5
993
تگهای خبر: تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز