جزئیات حضور ایران در اجلاس سازمان جهانی تجارت

جزئیات حضور ایران در اجلاس سازمان جهانی تجارت به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، معاون وزیر صمت اظهار داشت: در حاشیه اجلاس سازمان جهانی تجارت، با وزرای کشورهای چین، صربستان، ساحل عاج، عمان و... دیدار و در راستای تعمیق روابط اقتصادی، صنعتی و تجاری گفت و گو صورت گرفت.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از مهر، مهدی ضیغمی، در حاشیه اجلاس سازمان جهانی تجارت، با اشاره به ملاقات با وزرای اقتصادی کشورهای مختلف، اظهار داشت: در این سفر با وزرای کشورهای چین، صربستان، ساحل عاج، عمان و… دیدار و در راستای تعمیق روابط اقتصادی، صنعتی و تجاری گفت و گو صورت گرفت.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در اجلاس وزرای سازمان جهانی تجارت دو کشور جدید به عضویت این سازمان در آمدند و تعداد اعضای این سازمان از ۱۶۴ کشور به عنوان عضو دائم به ۱۶۶ کشور رساندند.
ضیغمی وزرای سازمان جهانی تجارت را عالی ترین رکن تصمیم گیری در این سازمان معرفی نمود و اضافه کرد: این اجلاس هر دو سال یک دفعه برگزار و تصمیمات مهم گرفتن می شود و ادامه فعالیت این سازمان در طول سالهای آتی توسط وزرا سازمان گرفته خواهد شد.
به گفته معاون وزیر صمت، در این اجلاس توافقنامه های وزرا به عنوان موافقت نامه های جدید ارائه می شود و کشورها نسبت به رعایت این قوانین بعد از تصویب ملی در مورد اجرای آن تصمیم گیری می کنند.
وی با اشاره به ملاقات وزیر صمت با مقامات اقتصادی امارات، اشاره کرد: در این جلسه درباره ی بسط مناسبات تجاری بین دو کشور دیدار و گفت و گو شد.
ضیغمی با اعلان اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای ناظر این سازمان از ۵ خرداد ۱۳۹۸ است، اظهار داشت: به سبب مشکلاتی که در پروسه الحاق به وجود آمده است، جمهوری اسلامی ایران نتوانسته مذاکرات الحاق به این سازمان را شروع کند.
به گفته وی، جلسه ای که در ابوظبی امارات برگزار می شود، سیزدهمین جلسه این سازمان شمرده می شود و در این اجلاس الحاق دو کشور کومور و تیمور شرقی تصویب گردید و این دو کشور به زودی بعد از تصویب ملی به عضویت دائمی در خواهند آمد.
گفتنی است عباس علی آبادی وزیر صمت در رأس هیأتی یکشنبه ۶ اسفند امسال، با هدف حضور در سیزدهمین اجلاس سازمان جهانی تجارت وارد ابوظبی امارات شد.
لازم به ذکر است مقر سازمان جهانی تجارت، در ژنو سوئیس است. هم اکنون ۱۶۴ کشور عضو دائم این سازمان هستند و ۲۲ کشور در پروسه عضویت دائم این سازمان هستند و به عنوان اعضای ناظر این سازمان از آنها یاد می شود. این اعضا برای تنظیم مقررات حاکم بر تجارت بین الملل با یکدیگر همکاری دارند. در اعلامیه این اجلاس که در روز پایانی به تصویب خواهد رسید، بر خطوط اصلی کارهای سازمان و تمرکزهای دو سال آینده اشاره خواهد شد و در بعضی موارد تصمیمات قطعی گرفته خواهد شد.
ایران در سال ۱۳۷۵ درخواست الحاق خودرا ارایه داده است و ۵ خرداد ۱۳۸۴ پس از ۹ سال موفق شده به عنوان عضو ناظر در این سازمان حضور پیدا کند و از اجلاس پنجم به این سو امکان حضور در سطح وزیر را داشته است.


منبع:

1402/12/09
14:53:39
5.0 / 5
242
تگهای خبر: تجارت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز