پیش بینی ها برای قیمت نفت

پیش بینی ها برای قیمت نفت خبرگزاری نفت و گاز: بانك های سرمایه گذاری پیش بینی های قیمت نفت را در ژانویه برای چهارمین ماه متوالی بالا بردند اما بعضی از تحلیلگران نسبت به تداوم روند افزایش قیمت های نفت ابراز تردید كردند.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، در نظرسنجی وال استریت ژورنال از ۱۵ بانك سرمایه گذاری كه نزدیك به اواخر ژانویه انجام گرفت، پیش بینی شد متوسط قیمت نفت برنت كه قیمت پایه بازار جهانی است، امسال به ۶۱ دلار در هر بشكه می رسد كه از قیمت پیش بینی شده در نظرسنجی دسامبر، ۳ دلار بالاتر بود. این بانك ها انتظار دارند نفت وست تگزاس اینترمدیت كه قیمت پایه نفت آمریكاست، امسال به ۵۷ دلار در هر بشكه برسد كه ۳ دلار بالاتر از نظرسنجی قبلی است.

دیدگاه سرمایه گذاران نسبت به بازار نفت به علت عوامل مختلفی شامل رشد قوی اقتصاد جهانی، محدودیت های عرضه از جانب تولیدكنندگان بزرگ، ضعیف شدن ارزش دلار آمریكا و اختلالات تولید در ونزوئلا مثبت تر شده است.

اما تحلیلگران می گویند قیمت های بالاتر شركت های حفاری آمریكا را به افزایش تولید تشویق می كند و ممكن است اتحاد میان اوپك و تولیدكنندگان خارج از این سازمان را كه كاهش تولیدشان به محدود شدن عرضه كمك كرده است، دچار شكاف كند.

هری چیلینگوریان، استراتژیست ارشد نفت در بانك "بی ان پی پاریبا" در این باره اظهار داشت: نفت از ریسك پذیری فزاینده سود برده است اما رشد اخیر قیمت های نفت بدون تردید پرسشی را درباره میزان واكنش عرضه در سال ۲۰۱۸ به خصوص از جانب تولیدكنندگان شیل آمریكا مطرح می كند.

نفت برنت روز جمعه در ۶۸.۵۸ دلار در هر بشكه و وست تگزاس اینترمدیت در ۶۵.۴۵ دلار در هر بشكه بسته شد اما برنت ماه گذشته ۳.۳ درصد رشد كرد كه پنجمین رشد ماهانه این قیمت پایه و طولانی ترین روند افزایشی آن از آوریل سال ۲۰۱۱ بود.

پس از یك دوره مازاد عرضه جهانی كه قیمت هر بشكه نفت را از ۱۰۰ دلار در اواسط سال ۲۰۱۴ به پایین ۳۰ دلار در اوایل سال ۲۰۱۶ رساند، ذخایر جهانی به تازگی رو به كاهش گذاشته اند.

بانك جی پی مورگان در گزارشی اعلام نمود عرضه به بازارهای نفت سریع تر از آنچه انتظار می رفت، محدود شده است.

به گفته تحلیلگران بانك باركلیز، در ونزوئلا اختلالات در عرضه نفت از ریسك به واقعیت بدل شده اند و تصور می رود این وضعیت وخامت بیشتری پیدا كند و تولید نفت این كشور امسال یك چهارم كاهش پیدا كند.

یك عامل دیگر موثر در افزایش قیمت های نفت، ضعیف شدن دلار آمریكا بوده كه كالاهای قیمت گذاری شده به این ارز شامل نفت را جذابتر ساخته است.

با وجود این خوش بینی، بعضی از تحلیلگران انتظار دارند روند رشد قیمت ها امسال آهسته شود زیرا قیمت های بالاتر، عرضه بیشتر را بدنبال خواهد شد.

تولید نفت آمریكا در نوامبر برای اولین بار در حدود ۵۰ سال قبل از مرز ۱۰ میلیون بشكه در روز عبور كرد زیرا تولیدكنندگان شیل این كشور در صدد بهره برداری از قیمت های بالاتر برآمدند.

تحلیلگران همینطور به اوپك چشم دوخته اند زیرا قیمت های بالاتر ممكن است تولیدكنندگان عضو این سازمان را به گشودن بیشتر شیرهای نفت برای حفظ سهم بازارشان ترغیب كند.



1396/11/16
15:22:09
5.0 / 5
4803
تگهای خبر: اوپك , تولید , نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز