قره خانی:

برپایه توافق اوپك كشورها باید كاهش تولید نفت خویش را جبران كنند

برپایه توافق اوپك كشورها باید كاهش تولید نفت خویش را جبران كنند خبرگزاری نفت و گاز: یك عضو كمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: بر مبنای توافق صورت گرفته در اجلاس اوپك، كشورها تولید نفت خویش را به همان سهمیه ای كه سال ۲۰۱۶ تعیین شده بود، خواهند رساند.



اسدالله قره خانی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به نتیجه اجلاس اوپك، بیان كرد: اجلاس اوپك از ماه ها قبل زمانی كه آمریكا از برجام خارج شد تولید نفت ایران را نشانه گرفته بود. از آنجائیكه تولید نفت ایران یك میلیون بشكه در روز است اگر از بازار نفت خارج شود خلاء تولید خواهد شد و اسباب افزایش قیمت نفت را فراهم می كند كه به دنبال آن قیمت بنزین هم در اروپا و هم در آمریكا افزایش می یابد بنابراین اعتراض هایی را به دنبال خواهد داشت. به جهت اینكه این اتفاق نیفتد رایزنی هایی صورت گرفته بود تا اینكه در اوپك افزایش تولید اتفاق افتد و جایگزین تولید ایران شود و ما دیدیم كه عربستان و روسیه اعلام نمودند كه آمادگی دارند یك میلیون افزایش تولید داشته باشند.

وی در ادامه بیان كرد: در جلسه اوپك ابتدا بنا بر این بود كه افزایش تولید اتفاق افتد، اما با رایزنی كه وزیر نفت به اتفاق نمایندگان مجلس و تیم دیپلماسی ایران داشت این هدف محقق نشد و دیدیم كه در قطعنامه پایانی همان گونه كه اعلام گردید افزایش تولید اتفاق نخواهد افتاد.

قره خانی خاطرنشان كرد: در نوامبر سال ۲۰۱۶ در اجلاس اوپك قرار بر این شد كه اعضای اوپك و غیراوپك روزانه یك میلیون و ۸۰۰ هزار بشكه كاهش تولید داشته باشند و همه هم بر این امر متعهد ماندند اما این كاهش تولید در یك میلیون و ۸۰۰ هزار بشكه در روز متوقف نماند و برخی از كشورها نتوانستند سهمیه خویش را تولید كنند و حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ هزار بشكه بیشتر از یك میلیون و ۸۰۰ هزار بشكه در روز كاهش تولید نفت صورت گرفت و در نهایت به جای اینكه صددرصد كاهش تولید اتفاق افتد حدود ۱۵۰ درصد كاهش تولید ناخواسته به عمل آمد.

وی اضافه كرد: ایران هم در جلسه اوپك پیشنهاد داد به جای اینكه افزایش تولید اتفاق افتد كشورها تولید خویش را به همان سهمیه ای كه در اجلاس ۲۰۱۶ تعیین شده بود، برسانند یعنی ۵۰۰ یا ۶۰۰ هزار بشكه ای را كه بیش از یك میلیون و ۸۰۰ هزار بشكه در روز كاهش داده بودند جبران كنند و به اندازه سهمیه خود تولید داشته باشند. پیشنهاد ایران در اجلاس رای آورد فقط یك تفاوتی در پیشنهاد ایران به وجود آمد، كشورهایی كه نمی توانند به اندازه سهمیه تعیین شده خود تولید كنند این اختیار را دارند كه سهمیه خویش را به كشورهای دیگر به صورت موقت واگذار كنند و به محض اینكه توان تولید را پیدا كردند این مقدار را خود تولید كنند.

قره خانی خاطرنشان كرد: بر مبنای تعهد قبلی اعضای اوپك، روزانه باید یك میلیون و ۸۰۰ هزار بشكه تولید نفت كاهش می یافت و همچنان همه كشورها بر این امر متعهد هستند و مابقی كشورهایی كه بیشتر از این میزان كاهش تولید داشتند بر مبنای تصمیم اوپك نبوده بلكه آنها خود مشكل تولید داشتند.

وی در پاسخ به این سوال كه آیا با بازگرداندن تحریم ها در شش ماه آینده ضد ایران، جایگاه ایران تضعیف خواهد شد؟ بیان كرد: بطور قطع تحریم ها بر روی جایگاه نفت ایران اثرگذار خواهد بود كه این امر به تحریم های آمریكا و مباحث مالی بر می گردد. برخی از كشورها از لیست صادرات ما خارج می شوند و یا سقف واردات خویش را كم می كنند و ما باید به دنبال بازارهای جدید باشیم و با انتخاب بیشتری حركت نماییم تا بتوانیم با تحریم های آمریكا مقابله كرده و تولید خویش را حفظ نماییم تا آسیبی در این زمینه به اقتصاد ما وارد نشود.

سخنگوی كمیسیون انرژی مجلس تصریح كرد: اگر در جلسه اوپك افزایش تولید اتفاق می افتاد بطور قطع بازار متلاطم می شد اما ما امروز اضافه تولیدی نخواهیم داشت و تنها ۵۰۰ یا ۶۰۰ هزار بشكه در روز در صورت توانایی كشورهایی كه تابحال این قابلیت را نداشتند اتفاق خواهد افتاد كه آن هم بعید می دانم این اتفاق بیفتد، اما ما در آینده با تحریم های آمریكا مواجه هستیم و تحریم های مالی و بانكی آمریكا حتما آثار و تبعات خاص خویش را خواهد داشت. ما باید بایستیم و با تدابیر بیشتر وارد این كارزار شویم تا اقتصاد ما صدمه نبیند.




1397/04/04
13:23:16
5.0 / 5
4674
تگهای خبر: اوپك , تحریم , تولید , نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز