طی سال های ۹۲ تا ۹۶ محقق شد

درآمد ۴ و یك دهم میلیارد دلاری در ازای صادرات برق

درآمد ۴ و یك دهم میلیارد دلاری در ازای صادرات برق خبرگزاری نفت و گاز: شركت های فعال صنعت آب و برق در دوره زمانی سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ بیش از پنج میلیارد دلار قرارداد صدور خدمات فنی و مهندسی منعقد كرده اند كه این میزان از صادرات خدمات فنی و مهندسی حدودا ۷۰ درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی كشور را پوشش می دهد و در این دوره زمانی حدود ۴.۱ میلیارد دلار صادرات برق هم صورت پذیرفته است.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، صدور خدمات فنی و مهندسی یكی از مهم ترین حوزه ­های صادرات غیرنفتی ایران محسوب می­ شود. در سال های اخیر هم صدور خدمات فنی و مهندسی با حمایت دولت و تلاش بخش خصوصی از رشد مناسبی بخصوص در حوزه صنعت آب و برق برخوردار بوده، به گونه ای كه برپایه آمار عرضه شده توسط سازمان توسعه تجارت، پروژه­ های مربوط به صنعت آب و برق طی سنوات اخیر سهم بسیار بالایی از صادرات این حوزه را به خود اختصاص داده و در سال های گذشته همواره رتبه اول را در در این بخش كسب كرده است.
با عنایت به شرایط سال های اخیر شركت­ های ایرانی جهت صدور تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی با برخی چالش ­ها مواجه بوده اند و این موفقیت­ ها باوجود این چالش ها به وجود آمده است. همینطور جایگاه صنعت آب و برق در زمینه صدور كالا و تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی منحصر به فرد بوده و در صورتیكه موانع صادراتی موجود همچون مسائل و مشكلات موجود بانكی بر طرف شود، شركت ها انگیزه بیشتری برای حضور در بازارهای هدف صادرات پیدا كرده و رقم قابل توجهی از صادرات خدمات فنی و مهندسی را به خود اختصاص خواهند داد.

علاوه بر این، با عنایت به پتانسیل بسیار بالای صنعت آب و برق در صدور كالاها، تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی شركت های ایرانی باید مورد حمایت بیشتری قرار گرفته و از موانع عبور كنند. البته وزارت نیرو فعالیت های شركت های صنعت آب و برق در صدور خدمات فنی ومهندسی را با همكاری تشكل های مربوطه رصد كرده و پیگیر مسائل و مشكلات آنها با همكاری دستگاه های ذیربط است.

از سوی دیگر اجرای پروژه های برون مرزی صنعت آب و برق علاوه بر فواید اقتصادی و ارز آوری برای كشورمان سبب شده كه از لحاظ جایگاه سیاسی و اجتماعی وجهه ایران در جامعه بین المللی هم ارتقاء یابد. علاوه بر اینكه با افزایش فعالیت برون مرزی شركت های ایرانی توانمندی های فنی و اجرایی این شركت ها در عرضه خدمات فنی و مهندسی و تامین تجهیزات بیش از پیش برای سایر كشورها آشكار می گردد.

در همین راستا وزارت نیرو همواره تلاش كرده تا شركت های ایرانی خصوصاً شركت هایی كه دارای عملكرد موفقی در زمینه اجرای پروژه های برون مرزی هستند را با استفاده از برگزاری كمیسیون های مشترك اقتصادی، شركت در نمایشگاه های بین المللی، اعزام هیئت های كارشناسی، ملاقات های رسمی سیاسی و اقتصادی و با استفاده از نمایندگی های ایران در سایر كشورها به آنان معرفی و در این راستا بستر مناسب را برای معرفی توانمندی های شركت های صادر كننده خدمات فنی و مهندسی در كشورهای هدف فراهم آورد.

هم اكنون شركت های عرضه كننده خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق كشور با حمایت وزارت نیرودر كشورهای عراق و سوریه "به عنوان بزرگترین بازار بالقوه " و در تركمنستان، افغانستان، آذربایجان، ارمنستان، پاكستان، تاجیكستان، ازبكستان، سریلانكا، اوگاندا، نیجریه، اتیوپی، عمان و هند تعداد ۵۸ پروژه مختلف را كه تعدادی از آنها از سالهای قبل شروع شده، در دست اجرا دارند.

همچنین بنابه گزارش سازمان توسعه تجارت، طی سال های اخیر وزارت نیرو حائز رتبه برتر بوده به گونه ای كه سهم بخش نیرو (صنعت آب و برق) از كل صادرات خدمات فنی و مهندسی كشور به شرح جدول زیر است:








1397/06/10
15:58:33
5.0 / 5
5270
تگهای خبر: برق , تجارت , خدمات , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز