با حضور صالحی و جمعی از خبرنگاران انجام می شود

راه اندازی مدار ثانویه و نصب درپوش راكتور اراك

راه اندازی مدار ثانویه و نصب درپوش راكتور اراك خبرگزاری نفت و گاز: با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی، مسئولان راكتور اراك و برخی از خبرنگاران رسانه های گروهی كشور، امروز (دوشنبه) مرحله نخست از نصب تجهیزات راكتور (مدار ثانویه و درپوش) راه اندازی می شود.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، رآكتور تحقیقاتی آب سنگین مدرن شده اراك (خُنداب) با هدف كسب تجربه و دانش فنی در طراحی و ساخت رآكتورهای اتمی، تربیت نیروی انسانی متخصص، ایجاد امكانات تحقیق و توسعه در زمینه های فیزیك نوترون، ترموهیدرولیك و درمان و تولید رادیوایزوتوپ در جهت مصارف پزشكی، صنعتی و كشاورزی در حال تكمیل طراحی و ساخت است.
بازطراحی این رآكتور با گردآوری گروهی از كارشناسان و متخصصین داخلی در زمینه های گوناگون برای اجرای یكی از پیچیده ترین طراحی های صنعت هسته ای با بالاترین سطح استانداردهای جهانی در دستور كار قرار گرفت.
برمبنای برجام، روند بازطراحی رآكتور اراك با همكاری ایران و چین و مشاركت دیگر اعضای برجام همچون آمریكا آغاز شد، با این وجود این مساله مثل بخش های دیگر برجام كه به درستی و در زمان خود اجرا نشد دستخوش تحولاتی بود. با خارج شدن آمریكا از برجام تاخیر قابل توجهی در روند كار صورت گرفت. پس از مدتی انگلیس جای خالی آمریكا را در بازطراحی این راكتور پر كرد.
برمبنای برجام بازطراحی راكتور اراك باید پنج ساله صورت گیرد.
با وجود تصمیم ایران برای كاهش تعهدات برجامی اش كه در واكنش به خروج یك طرفه آمریكا از برجام و عمل نكردن دیگر اعضای این توافق به تعهداتشان صورت گرفت، ایران سوژه بازطراحی راكتور اراك را از این تصمیم خود به شرط پیشرفت در كار مستثنی كرده است.
بازطراحی راكتور اراك یكی از مواردی است كه آمریكا پس از خروج از برجام برای آن معافیت تحریمی قرار داد هر چند كه در ماه های گذشته مدت زمان تمدید این معافیت را از 180 روز به 90 روز كم كرد. از این روست كه این پروژه همكاری هسته ای در قالب برجام ادامه یافته است.
بنا بر این گزارش، رآكتور اراك دارای دو مدار است. مدار اول وظیفه‌ی برداشت حرارت از قلب رآكتور را دارد و مدار ثانویه كه وظیفه‌ی آن انتقال حرارت مدار اول در برج های خنك كننده و نهایتاً به محیط است.
مدار ثانویه شامل مبدل های حرارتی- استخر میانی- پمپ های انتقال (آب گرم – برج های خنك كننده و پمپ های برگشت آب سرد) است. راهبری این مدار بوسیله اتاق كنترل اصلی رآكتور صورت می گیرد. جهت راه اندازی مدار اول رآكتور، ابتدا باید مدار ثانویه و سیستم های جانبی در رابطه با آن راه اندازی می شد تا پس از آن تكمیل مدار اول و راه اندازی غیر اكتیو رآكتور تحقیقاتی اراك (خُنداب) آغاز شود.
نصب درپوش راكتور از دیگر اقداماتی است كه روز دوشنبه انجام و از آن بازدید می شود.
برمبنای اعلام سازمان انرژی اتمی، در تیرماه سال جاری، دستورات و مجوزهای لازم از مراجع ذی ربط برای انتقال اجزای گوناگون مجموعه درپوش چاه راكتور صادر شد و كار حمل و انتقال این تجهیزات با استفاده از 11 كشنده سنگین و تریلر انجام گرفت.
درپوش چاه راكتور یك مجموعه الكترومكانیكی فوق سنگین با بیشتر از 100 تن وزن و قطر 7.2 متر است كه با حركت دورانی رینگ چرخ دنده و دیسك داخلی و موقعیت دهی زاویه ای امكان دسترسی مستقیم تحت كنترل و حفاظت شده به تك تك عناصر و بخش های فوقانی مخزن را برای كارهای مورد نظر به صورت منفرد یا گروه های محدود فراهم می آورد.
این تجهیز بطور كامل توسط مهندسان جوان كشور و صنعت گران گوناگون برای نخستین بار طراحی و ایجاد می شود. تمامی قطعات این تجهیز در كارخانجات داخلی طراحی، ساخته و مونتاژ شده است.
به جز قطعه فولادی رینگ ثابت كه حجیم ترین و سنگین ترین قطعه این مجموعه است مابقی تجهیزات این درپوش طوری ساخته شده است كه به سهولت و سرعت قابلیت باردیگر مونتاژ كردن داشته باشند.




منبع:

1398/10/10
12:52:44
5.0 / 5
4224
تگهای خبر: استاندارد , انرژی , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز