شبكه فاضلاب تا كجا پیش رفت؟

شبكه فاضلاب تا كجا پیش رفت؟ به گزارش خبرگزاری نفت و گاز ۷۴.۶ درصد از جمعیت شهری كشور هنگام پیروزی انقلاب اسلامی زیر پوشش شبكه آب شهری بوده كه در زمان حاضر این رقم به ۹۹.۶ درصد افزایش یافته است. در این مدت، تعداد تصفیه خانه های آب شهری از ۲۷ به ۱۴۹ واحد رسیده و ۵۰.۸ درصد جمعیت شهری كشور زیر پوشش شبكه فاضلاب شهری قرار دارند؛ این رقم در گذشته تنها ۸.۵ درصد بود.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، مبحث فاضلاب امروز در دنیا یكی از شاخصه های توسعه یافتگی كشورهاست، به لحاظ این كه جمع آوری و تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از پساب تصفیه شده هم در ارتقای سطح بهداشت عمومی نقش تعیین كننده دارد و هم بعنوان منبع جدید آب می تواند در سایر بخش ها شامل صنعت و با ملاحظاتی در كشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
كارنامه جمهوری اسلامی ایران در این بخش، بگونه ای است كه هم به دانش و فناوری طراحی و ساخت تصفیه خانه های فاضلاب دست یافتیم و هم به اتكای تلاش و استفاده از منابع انسانی هوشمند موفق شدیم از ۴ تصفیه خانه فاضلاب در چهار دهه اخیر نسبت به ماقبل آن به عدد ۲۳۳ برسیم.
مطالعات انجام طرح فاضلاب از سال ۱۳۲۷ آغاز و عملاً عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۷۴ استارت خورد و تا زمستان سال قبل ۷۴ درصد عملیات لوله گذاری و در بحث خطوط اصلی و تونل ۹۱ درصد در تصفیه خانه ها ۴۰ درصد كار انجام شده بود.
در این راستا، اواسط زمستان سال ۱۳۹۷ اعلام گردید كه طرح فاضلاب تهران ۶۵ درصد پیشرفت فیزیكی داشته است. البته در مناطق مختلف تهران بسته به نوع موقعیت میزان پیشرفت فیزیكی طرح ها متفاوت می باشد، اما در مجموع تا آن زمان از ۹۰۰۰ كیلومتر شبكه ۶۶۹۳ كیلومتر اجرایی شده بود.
هر ۵ هفته یك تصفیه خانه فاضلاب وارد مدار بهره برداری شده است
در اینباره رضا اردكانیان - وزیر نیرو - اظهار نمود: از آغاز دولت تدبیر و امید تابحال هر پنج هفته یك تصفیه خانه فاضلاب در كشور وارد مدار بهره برداری شده است.
بنا بر اعلام وزارت نیرو، در طول یك سال قبل بر تعداد طرح های تصفیه خانه فاضلاب و آب كشور هم به صورت قابل توجهی افزوده شده است. در این مدت، شش طرح تصفیه خانه فاضلاب در كشور به بهره برداری رسیده كه شامل واحد دوم تصفیه خانه فاضلاب كرمان، تصفیه خانه فاضلاب شهر بیجار، تصفیه خانه فاضلاب كنگاور، ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر اردكان، طراحی، ساخت و بهره برداری از واحد دوم تصفیه خانه فاضلاب و همینطور بخشی از شبكه فاضلاب كاشان و تصفیه خانه فاضلاب گلبهار به روش BOT است.
بر این اساس برای بهره برداری از این طرح ها ۳۴۴۰ میلیارد ریال در طول یك سال قبل هزینه شده است. همینطور از دیماه سال ۹۷ تا بهمن سال جاری همینطور پنج طرح تصفیه خانه آب در كشور اجرا شده كه شامل تصفیه خانه آب سردشت، راه اندازی آزمایشی طرح آبرسانی به جهرم از سد سلمان فارسی، تصفیه خانه آب آشامیدنی ابهر و خرم دره، سامانه تأمین آب مهاباد و بهره برداری از خط انتقال و فاز اول تصفیه خانه آب طرح آبرسانی به داراب و زرین دشت (آبرسانی به شهر داراب) بوده كه اجرای این طرح ها هم ۴۴۵۰ میلیارد ریال هزینه در برداشته است.



1398/12/05
14:36:05
5.0 / 5
4092
تگهای خبر: راه اندازی , صنعت , عملیات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز