بزرگ ترین مداخله تاریخ بازار نفت فرا می رسد

بزرگ ترین مداخله تاریخ بازار نفت فرا می رسد خبرگزاری نفت و گاز: اوپك و متحدانش سرگرم كار روی توافق برای كاهش بی سابقه تولید به میزان 10 درصد از عرضه جهانی نفت هستند.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، رویترز به نقل از منابع آگاه نوشت: به دنبال فشارهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریكا برای متوقف شدن جنگ قیمت میان عربستان سعودی و روسیه، گروه اوپك پلاس مقرر است روز دوشنبه نشست فوق العادهای بوسیله وبینار برگزار كند تا اعضای گروه درباره كاهش تولید مذاكره كنند.

وزیر انرژی جمهوری آذربایجان اظهار كرده كه دیدار اوپك و متحدانش شامل روسیه مقرر است روز دوشنبه ششم آوریل اجرا شود اما جزئیات اندكی درباره تقسیم كاهش تولید میان اعضای این گروه وجود دارد.

دبیرخانه اوپك و شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در حال هماهنگ كردن این دیدار هستند. هنوز مشخص نیست آیا كشورهای خارج از اوپك پلاس هم به این دیدار دعوت شده اند.

قیمت های نفت با رفتن بیش از سه میلیارد نفر به قرنطینه در جهان برای جلوگیری از شیوع ویروس كرونا كه تقاضا برای نفت را حداكثر ۳۰ میلیون بشكه در روز كاهش داده، از ۶۵ دلار در ابتدای سال به حدود ۲۰ دلار تا اواسط هفته گذشته سقوط كردند.

ترامپ پنج شنبه گذشته اظهار نمود كه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی درباره این مساله گفت و گو كرده است و آنها موافقت كرده اند تولیدشان را حدود ۱۰ میلیون بشكه در روز كاهش دهند.

رییس جمهور آمریكا اظهار نمود كه وی امتیازی به عربستان سعودی و روسیه مانند توافق با كاهش تولید داخلی آمریكا نداده است. با این وجود بعضی از مقامات آمریكایی اعلام نموده اند كه در قیمتهای فعلی، تولید آمریكا كاهش قابل توجهی پیدا خواهدنمود.

یك منبع مطلع در اوپك اظهار نمود: آمریكا باید از تولید نفت شیل مشاركت كند. روسیه همیشه از این كه كاهش تولید مشترك با اوپك از تولید هزینه بالای نفت شیل آمریكا پشتیبانی كرده، ابراز نارضایتی كرده است.

یك منبع مطلع دیگر در اوپك اظهار نمود كه هرگونه كاهش تولید فراتر از ۱۰ میلیون بشكه در روز باید شامل تولیدكنندگان خارج از گروه اوپك پلاس باشد. كشورهایی مانند آمریكا، كانادا، نروژ و برزیل در زمره تولیدكنندگان بزرگی هستند كه در این گروه حضور ندارند.

وی همین طور اظهار نمود كه آمار نهایی كاهش تولید به مشاركت همه تولیدكنندگان نفت بستگی دارد.

جیسون كنی، نخست وزیر آلبرتای كانادا كه بزرگترین منطقه تولیدكننده نفت این كشور است، روز پنج شنبه اعلام نمود كه آلبرتا آماده پیوستن به توافق كاهش تولید است.

قیمتهای نفت از ركورد پایین ۲۰ دلار در اوایل هفته گذشته بهبود یافتند و بزرگترین رشد هفتگی تابحال را رقم زدند اما همچنان با قیمت ۶۶ دلار در آخر سال ۲۰۱۹ فاصله بسیاری دارند.

گزینه ای بجز كاهش تولید وجود ندارد

كاهش تولید نفت با اوپك و متحدانش یا بدون آنها اتفاق خواهد افتاد برای اینكه سطح مخازن جهانی نفت در آستانه تكمیل شدن است و در نتیجه خیلی از تولیدكنندگان به زودی چاره دیگری بجز تعطیلی چاه های نفت نخواهند داشت.

حدود سه میلیارد نفر در جهان در قرنطینه مانده اند تا شیوع ویروس كرونا كه تابحال یك میلیون نفر را آلوده كرده و جان حدود ۵۰ هزار نفر را گرفته است، آهسته شود.

افت شدید تقاضا، قیمت های نفت را به پایین ترین حد از سال ۲۰۰۲ رسانده و بودجه كشورهای تولیدكننده نفت را تحت فشار قرار داده و ضربه بزرگی به صنعت نفت شیل آمریكا بوده كه نمی تواند در قیمتهای پایین رقابت كند. روند نزولی قیمت ها با جنگ برای سهم بازار میان عربستان سعودی و روسیه تشدید شده است.

تولیدكنندگان بزرگ جهان تولید سوخت را به سبب افت سریع تقاضا و پر شدن ظرفیت مخازن، كاهش دادهاند. شركت نفتی دولتی پتروبراس برزیل در واكنش به بدترین بحران صنعت نفت در ۱۰۰ سال اخیر، تولیدش را حدود ۲۰۰ هزار بشكه در روز كاهش داده كه معادل شش درصد تولید این شركت است. شركتهای شورون و BP بتازگی اعلام نموده اند كه نفت كمتری از برنامه قبلی خود در مناطق شیل تولید خواهند كرد.

سقوط آزاد قیمت های نفت سبب شده است رگولاتورهای ایالت تگزاس كه قلب تولید نفت آمریكا است، برای اولین بار در حدود ۵۰ سال قبل به فكر مدیریت تولید بیافتند و تولیدكنندگان در اوكلاهاما از رگولاتورهای ایالت درخواست كردهاند كاهش تولید را بررسی نمایند.

بر اساس گزارش رویترز، رایان سیتون، رئیس رگولاتور نفت تگزاس در اقدام كم سابقهای اعلام نمود كه با الكساندر نواك، وزیر انرژی روسیه صحبت و درباره كاهش تولید جهانی به میزان ۱۰ میلیون بشكه در روز بحث كرده و به زودی با وزیر نفت عربستان سعودی هم گفت و گو خواهدنمود. وی به رویترز اظهار داشت: این وضعیت برای هیچ كس خوب نیست. ما درباره بی ثبات شدن بازار جهانی انرژی صحبت می نماییم.





منبع:

1399/01/17
23:54:50
5.0 / 5
3048
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تولید , سوخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز