آینده اوپك پلاس باردیگر زیرسوال رفت

آینده اوپك پلاس باردیگر زیرسوال رفت به گزارش خبرگزاری نفت و گاز با نزدیك شدن به زمان نشست وزیران اوپك پلاس، ابهامات پیرامون تصمیم این گروه درباره سیاست تولید و همینطور آینده این تشكیلات افزوده شده است.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، تحلیل گران بانک آمریکایی گلدمن ساکس همزمان با آماده شدن وزیران نفت گروه اوپک پلاس برای برگزاری نشست آتی و تعیین سیاست تولید سال ۲۰۲۱، آینده این گروه را زیر سوال بردند.

گروه اوپک پلاس شماری از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان را دربرمی گیرد و مقرر است از دوشنبه هفته جاری بحث درباره فاز بعدی سیاست تولید نفت را آغاز کند.

در این کنفرانس مجازی تولیدکنندگان اوپک و شرکای غیراوپک آنها درباره تمدید محدودیت عرضه در سال آینده به منظور تقویت قیمتها و پیشگیری از اشباع عرضه با عنایت به ضعیف شدن روند احیای تقاضا برای نفت مذاکره خواهند کرد.

تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی نوشتند: با نزدیک شدن به یک نشست دیگر وزیران اوپک پلاس، ابهامات پیرامون تصمیم این گروه باردیگر افزوده شده است. فراتر از نتیجه این نشست، نگرانیهای جدیدی درباره آینده این تشکیلات وجود دارد.

روسیه و چند تولیدکننده دیگر غیرعضو اوپک با اوپک که ۱۳ عضو دارد در سال های اخیر با هدف تقویت قیمتهای نفت همکاری کرده اند. این گروه همچنان نفوذ قابل توجهی روی بازارهای جهانی انرژی دارد اما دیگر از قدرتی که سابق بر این شناخته می شد برخوردار نیست.

اعضای اوپک پلاس در آوریل بعد از روزها مذاکره با یک توافق کاهش تولید تاریخی موافقت کردند. این تولیدکنندگان کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز را از اول مه به اجرا گذاشتند اما محدودیت عرضه خویش را در اوت به ۷.۷ میلیون بشکه در روز تسهیل کردند و قرار بود از آغاز سال آینده محدودیت عرضه خویش را به میزان بیشتری تسهیل کنند.

اما موسسه انرژی اینتلیجنس اوایل ماه جاری ضمن اشاره به اظهارات مقامات اماراتی آگاه، گزارش داد امارات متحده عربی محرمانه در حال بررسی گزینه خروج از اوپک است. سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی از آن زمان در اطلاعیه ای اعلام نموده که این کشور عضو متعهد اوپک پلاس است.

اما این گمانه زنیها به علت جایگاهی که امارات در اوپک دارد، مایه شگفتی بعضی از ناظران شد. این کشور سومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک و متحد نزدیک عربستان سعودی در منطقه خلیج فارس است.

به گفته تحلیل گران گلدمن ساکس، با در نظر گرفتن جنگ قیمت کوتاه مدت میان عربستان سعودی و روسیه در مارس سال جاری و خروج از قطر از عضویت اوپک در سال گذشته، این اخبار بار دیگر آینده و اهداف این گروه را زیر سوال می برد و اهداف دوگانه دشواری که این گروه در تلاش به دستیابی به آنهاست یعنی متوازن کردن بازار و حفظ سهم بازار در بین مدت را بارز می کند.

علاوه بر جنگ قیمت عربستان سعودی و روسیه و خروج از قطر از عضویت اوپک، اوپک پلاس سال جاری با فروپاشی کم سابقه قیمتهای نفت و شوک بی سابقه تقاضا برای سوخت روبرو شد.

بر اساس گزارش شبکه CNBC، گلدمن ضمن اشاره به اقدامات هماهنگ تولیدکنندگان برای محدود کردن تولید، پیش بینی نمود اوپک پلاس افزایش برنامه ریزی شده تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز در ژانویه را به مدت سه ماه به تاخیر خواهد انداخت.





منبع:

1399/09/05
13:28:40
5.0 / 5
1454
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تولید , سوخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز