مولایی:

بازگشت به برجام در انتظار حرف آخر است

بازگشت به برجام در انتظار حرف آخر است یک کارشناس مسایل بین الملل با اشاره به اینکه به نظر می آید توافقاتی در بحث بازگشت طرف ها به برجام انجام گرفته است و سندی هم مدون شده اظهار داشت: به نظرم کار هم اکنون به جایی رسیده است که باید با عنایت به حساسیت موضوعات در این مسئله، مقامات عالی تصمیم گیری کنند و حرف آخر را بزنند.


یوسف مولایی در گفتگو با ایسنا درباره مذاکرات وین اظهار داشت: مذاکرات هسته ای شرایط خیلی پیچیده ای با جنبه های مختلف فنی و سیاسی و حقوقی دارد و اینها را هم اکنون در یک سند گنجاندن کار سختی است در عین حال که به نظر این کار تاحدود زیادی انجام شده است.
وی اضافه کرد: روند مذاکرات برای احیای برجام به این گونه بود که هر یک از سوی ها بخصوص ایران و آمریکا می خواهند از فرصت پیش آمده استفاده کنند و بعضی از مطالبات شان که قبلا به دست نیاوردند را در این مقطع به دست آورند، مثلا ایران می خواست که آمریکا تضمین دهد که دیگر از برجام خارج نشود در حالیکه این یک بحث سنگین سیاسی است که باید در راه خودش بررسی شود و احیانا باید کنگره این مسئله را تصویب کند که به این شکل کلا کار را پیچیده تر و سخت تر می کرد.
وی خاطرنشان کرد: تضمین سیاسی هم از سوی آمریکا اعتباری ندارد، چون که به هر حال هر کشوری می تواند به تعهدات بین المللی و دو جانبه اش با دیگر کشورها آخر دهد. از طرفی آمریکا یک مرتبه این کار را انجام داده است و بعید نیست که باردیگر با تغییر دولت دست به خروج از برجام یا هر توافق دیگری بزند.
این کارشناس مسایل بین الملل اظهار نمود: به نظرم روند کار هم اکنون به جایی رسیده است که باید در سطوح بالا تصمیم گیری شود. با عنایت به حساسیت موضوعات در این مسئله، مقامات عالی در پایتخت ها هستند که باید حرف آخر را بزنند. تا جایی که می دانیم به لحاظ فنی توافق شده و مدون هم شده است.
مولایی درباره سکوت و تاخیر در روند مذاکرات در یکی دو هفته اخیر و برخی احتمال ها درباره این که هرگونه توافق و امضای سند به پس از آغاز به کار دولت آقای رییسی موکول گردد اظهار داشت: فکر نمی کنم این تاخیر به وجود آمده به خاطر آغاز کار دولت جدید باشد. نمی گویم تأثیر ندارد اما فکر نمی کنم دولت و رئیس جمهور منتخب بخواهد این روند را عقب بیندازد.
وی افزود: در هر حال ما نمی توانیم خویش را جای تصمیم گیران و اراده سیاسی حاکم قرار دهیم چون که اطلاعات مان درباره مسایل و شرایط بسیار محدود است اما اگر ایران تصمیم گرفته است که پای مذاکره برود و توافقاتی را تا هم اکنون شکل دهد و همکاری هایی را انجام دهد حتما این مسئله را مهم دانسته است. بعلاوه اگر در مسایل سیاسی و اقتصادی کشور گشایش هایی به لحاظ بین المللی انجام نگیرد به ضرر دولت جدید هم تمام می شود.
این کارشناس مسایل بین الملل درباره هدایت دستگاه دیپلماسی در دولت آینده هم تصریح کرد: برنامه یا استراتژی مدون و منظم و مطالعه شده درباره سیاست خارجی از نیازهای ضروری کشور است. وزارت خارجه سیاست ها را اجرا می کند و باید پیش از همه آن سیاست ها درباره برجام، تعامل با آمریکا، برقراری مناسب روابط دیپلماتیک با کشورهای مختلف و غیره روی کاغذ بیاید و قطعی شود و با عنایت به برنامه ببینیم چه کسی می تواند آنرا اجرا کند، چون دستگاه سیاست خارجی خودش تعیین کننده سیاست ها نیست.



1400/04/20
13:36:15
5.0 / 5
917
تگهای خبر: برق , حقوق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز