نفت گران تهدیدی برای احیای اقتصاد جهانی

نفت گران تهدیدی برای احیای اقتصاد جهانی به گزارش خبرگزاری نفت و گاز از زمانی که قیمت نفت در اوایل سال میلادی جاری از مرز ۷۰ دلار در هر بشکه عبور کرده است، تحلیل گران، اقتصاددانان و بانک های مرکزی نگرانند قیمتهای بالاتر نفت روند احیای اقتصاد جهانی از همه گیری را مختل کند.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، اغلب کارشناسان استدلال می کنند که فشار تورمی بدون تردید در اقتصادهای درحال توسعه افزوده می شود که در مقایسه با بازارهای توسعه یافته حساسیت بیشتری نسبت به افزایش قیمتهای نفت دارند. قیمت سوخت و مواد خوراکی معمولاً سهم بیشتری در هزینه مصرف کننده در اقتصادهای نوظهور دارد ازاین رو هنگامی که قیمتهای نفت افزوده می شود این مصرف کنندگان صدمه بیشتری می بینند. نگرانیهای تورمی هم در آمریکا و سایر کشورهای توسعه یافته به مرور بروز کرده است.

با این حال اغلب تحلیل گران معتقدند قیمتهای نفت که هم اکنون در حدود ۷۵ دلار در هر بشکه قرار دارد آن قدر بالا نیست که رشد اقتصادی بخصوص در آمریکا و اروپا را آهسته کند. در این مناطق خدمات سهم بزرگ و رو به رشدی در تولید ناخالص داخلی دارد و هزینه نفت بعنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی همچنان پایینتر از میانگین بلندمدت است.

اقتصاددانان و تحلیل گران هفته گذشته به روزنامه وال استریت ژورنال گفتند قیمتهای نفت به نقطه ای رسیده اند که می توانند بهبود اقتصادی در بازارهای توسعه یافته را از مسیر خود خارج کنند.

طبق برآورد بانک مورگان استنلی، در سطح جهانی هزینه نفت بعنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی سال جاری به علت قیمتهای بالاتر نفت افزایش خواهد یافت اما پایین میانگین بلندمدت می ماند. در سال ۲۰۲۱ اگر قیمت نفت به صورت میانگین ۷۵ دلار در هر بشکه باشد، هزینه نفت به ۲.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان بالغ می شود. اگر قیمت هر بشکه نفت ۱۰ دلار دیگر بالاتر برود و به ۸۵ دلار برسد در این صورت هزینه نفت به میانگین بلندمدت خواهد رسید.

بر اساس گزارش اویل پرایس، پیش بینیهای اقتصادی فعلی برای اقتصادهای توسعه یافته نشان داده است که صعود سال جاری قیمت نفت مانع قابل توجهی برای روند احیای رشد اقتصادی پساکرونا نخواهد بود.





منبع:

1400/04/24
15:50:09
5.0 / 5
973
تگهای خبر: تولید , خدمات , سوخت , نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز