بیانیه تروئیکای اروپایی در شورای حکام آژانس اتمی درباره ایران

بیانیه تروئیکای اروپایی در شورای حکام آژانس اتمی درباره ایران خبرگزاری نفت و گاز: سه کشور اروپایی در اطلاعیه ای مشترک از ایران خواستند تا برای بازگشت از کاهش تعهدات برجامی اش آماده شود.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، در بیانیه مشترک تروئیکای اروپایی به شورای حکام آژانس اتمی درباب ایران آمده است: فرانسه، آلمان و انگلیس از گروسی، مدیرکل آژانس اتمی به خاطر آخرین گزارشش و آپارو، معاون مدیرکل برای ارائه اطلاعات فنی تشکر می کنند. ما از آژانس به سبب گزارش هایش با وجود محدودیت های وضع شده مقابل فعالیت هایش در ایران قدردانی و حمایت خود از استقلالش را ابراز می نماییم.
در این بیانیه عنوان شده است: ما با نگرانی ملاحظه کردیم که ایران از زمان برگزاری آخرین نشست شورای حکام در ماه نوامبر به فعالیت هایش در حوزه توسعه کارهای هسته ای بوسیله افزایش ذخایر اورانیوم غنی سازی شده و انجام کارهایی که منجر به دستیابی به دانش دائمی و غیرقابل بازگشت می شود، ادامه داده است. برنامه هسته ای ایران تابحال تا بدین حد پیشرفته نبوده است و جامعه بین المللی را تا سطح بی سابقه ای در خطر قرار می دهد. ایران از زمان برگزاری آخرین نشست شورا حدودا ذخایر اورانیوم با غنای بالا را دوبرابر کرده است.
تروئیکای اروپایی در این بیانیه ذکر کردند: ایران به ذخیره اورانیوم با غنای 20 درصد ادامه داد و از زمان برگزاری آخرین جلسه شورا فعال سازی آبشاری از سانتریفیوژهای پیشرفته IR-6 در تاسیسات زیرزمینی فوردو را آغاز نموده است. ایران هیچ توجیه غیرنظامی پذیرفتنی برای غنی سازی 20 و 60 درصدی ندارد و تولید اورانیوم با غنای بالا برای کشور بدون برنامه تسلیحاتی بی سابقه است. انباشت اورانیوم با غنای 20 و 60 درصد زمان مورد نیاز ایران برای رسیدن به نخستین سلاح هسته ای را بیش از پیش کم می کند. برنامه تحقیقات و توسعه ایران و استفاده مفصل از سانتریفیوژهای پیشرفته توانایی های غنی سازی این کشور را بطور دائم ارتقا داده است. این بدان معناست که تنش زایی های مداوم ایران دارد ارزش های عدم اشاعه هسته ای برجام بطور غیرقابل بازگشتی می کاهد.
در این بیانیه آورده شده است: آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز برای بیش از یک سال از زمانی که ایران اجرای توافقات نظارتی و راستی آزمایی در برجام را متوقف کرده و اجرای پروتکل الحاقی را به تعلیق درآورده، از دسترسی حیاتی به اطلاعات سانتریفیوژها و مولفه های سازنده آن محروم بوده است. آژانس گزارش داده که کارهای نظارتی و راستی آزمایی به شدت تحت تاثیر تصمیم ایران برای توقف اجرای تعهدات هسته ای یش ذیل برجام قرار گرفته است.
سه کشور اروپایی اظهار کردند: تروئیکای اروپایی به مدت یازده ماه در مذاکرات گسترده با ایران شرکت داشته است. ما به نهایی کردن توافقی که به نگرانی های مبرم و فوری عدم اشاعه هسته ای ما رسیدگی می کند، برنامه هسته ای ایران را به حدود برجامی اش بازمی گرداند و تدابیر شفاف سازی برجامی و اجرای پروتکل الحاقی توسط ایران را محقق می سازد نزدیک هستیم. سرعت پیشرفت برنامه هسته ای ایران بدان معناست که این توافق نمی تواند بطور نامحدود بر روی میز باقی بماند. پنجره فرصت در حال بسته شدن است. ما از تمامی طرفین می خواهیم که اکنون تصمیمات لازم برای بستن توافق را اتخاد کنند. ما همین طور از روسیه می خواهیم که شروط فرعی برای نهایی شدن توافق تعیین نکند.
آلمان، انگلیس و فرانسه در این بیانیه گفتند: ما قویا از ایران می خواهیم که از هرگونه تنش زایی جدید خودداری کند و فورا به تمامی کارهای در رابطه با دگرش اورانیوم با غنای بالا که تبعاتی عملی برای بازگشت به حدود برجامی خواهند داشت، خاتمه دهد. ما از ایران می خواهیم که آماده اتخاد گام هایی جهت اجرای دوباره برجام شود. ایران باید اول تولید اورانیوم با غنای بالا و هر غنی سازی بالاتر از حدود برجامی را متوقف کند؛ دوم آماده کنار گذاشتن تمامی ذخایر اورانیوم غنی سازی شده اش که از حدود برجام فراتر می رود باشد؛ سوم توانایی های غنی سازی به حدود توافق شده بازگرداند؛ چهارم به تمامی کارهای در رابطه با تولید اورانیوم فلزی خاتمه دهد و پنجم شفاف سازی کامل داشته باشد و همکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی را از سربگیرد.
در انتهای بیانیه تروئیکای اروپایی آمده است: ما تاکید داریم که ایران باید با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری داشته باشد و به آژانس اجازه احیای پیوستگی اطلاعات درباب برنامه هسته ایش را صادر و توانایی آژانس جهت ادامه راستی آزمایی و نظارت را تقویت کند تا آژانس بتواند تضمین های کامل و موثری درباب ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران به جامعه بین المللی عرضه نماید. ما آژانس بین المللی انرژی اتمی را به سبب گزارش دهی با حفظ اصل بی طرفی و اجرای شدید و منصفانه تعهدش که از طرف شورای امنیت سازمان ملل به این آژانس محول شده تقدیر و مدیرکل آژانس را تشویق می نماییم که شورا را درجریان پیشرفت ها درباب نظارت و راستی آزمایی از تمامی جوانب در ایران قرار دهد. ما از انتشار عمومی آخرین گزارش فصلی آژانس درباب کارهای نظارتی و راستی آزمایی در ایران استقبال می نماییم.




منبع:

1400/12/18
14:02:01
5.0 / 5
566
تگهای خبر: انرژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز
اویلنا، جایی که خبر به تحلیل تبدیل می شود. آگاهی از انرژی، کلید موفقیت.