معاون وزیر صمت:

شرکتهای دانش بنیان برای دریافت زمین احتیاج به مزایده ندارند

شرکتهای دانش بنیان برای دریافت زمین احتیاج به مزایده ندارند به گزارش خبرگزاری نفت و گاز معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در بحث واگذاری زمین اولویت هایی برای شرکتهای دانش بنیان قائل شده ایم اظهار داشت: شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای صنایع پیشرفته از شرکت در مزایده معاف هستند و ما زمین هایی را به تمامی شرکت هایی که متقاضی زمین باشند برابر نیاز آنها واگذار خواهیم کرد.


علی رسولیان روز پنجشنبه در آیین رونمایی از محصولات دانش بنیان شرکتهای مستقر در پردیس شرکتهای دانش بنیان فارس اظهار نمود: به سبب برخورداری استان فارس از سطح علمی بالا و وجود صنایع بزرگ مانند صنایع پتروشیمی و صنایع معدنی در این استان، ظرفیت خوبی برای فعالیت نخبگان و راه اندازی شرکتهای دانش بنیان در این استان پهناور وجود دارد.
رسولیان اضافه کرد: امیدوارم بتوانیم ارتباط مؤثری بین واحدهای دانش بنیان کوچک و متوسط و شرکتهای بزرگ ایجاد نماییم و نیازهای آنها را که عموما نیازهای صنعتی و وارداتی بوده است را در داخل کشور تأمین نماییم.
وی ضمن اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مورد افزایش کمی و کیفی محصولات اظهار داشت: خوشبختانه تابحال شاهد اتفاقات بسیار خوبی برای توسعه شرکتهای دانش بنیان بوده ایم و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند. با توجه به این که سال جاری، سال دانش بنیان است، بسته ای را به منظور پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت تهیه کردیم. یک بخش از این بسته در ارتباط با پشتیبانی از صنایع کوچک است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران افزود: بخشی از این اقدامات در ارتباط با زیرساخت ها است. بدین ترتیب درصدد هستیم سال جاری تعداد شهرک های صنعتی را در سرتاسر کشور با کمک معاونت علمی و دانشگاه های کشور افزایش دهیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در استان فارس از شهرک فناوری برخوردار هستیم، اظهار داشت: در شهرک های صنعتی شرایط فعالیت شرکتهای دانش بنیان را فراهم خواهیم کرد و در نظر داریم یک شهرک دانش بنیان را در استان فارس ایجاد نماییم.
وی با اشاره به اینکه در بحث واگذاری زمین اولویت هایی برای شرکتهای دانش بنیان قائل شده ایم اظهار داشت: شرکتهای دانش بنیان و شرکت هایی که صنایع پیشرفته هستند از شرکت در مزایده معاف هستند و ما زمین هایی را به تمامی شرکتهای دانش بنیان که متقاضی زمین باشند برابر نیاز آنها واگذار خواهیم کرد.
رسولیان افزود: این زمین ها با شرایط بسیار ویژه و با اقساط طولانی مدت تا حتی ۴۸ ماه به شرکت ها واگذار می شوند و سطح دریافت مبلغ نقدی را برای یک سری از شرکتهای دانش بنیان که اولویت های اول کشور باشد تا حدود یک درصد آورده ایم؛ یعنی این زمین ها حدودا به صورت مجانی در اختیار شرکت ها قرار می گیرند.
وی اظهار داشت: برای شرکت هایی که محصولات آنها به بهره برداری برسد و فعالیت آنها منجر به تولید شود هم مشوق های بسیار خوبی برای پس از بهره برداری در نظر گرفته ایم.
این مقام مسئول افزود: برای اعطای تسهیلات به این شرکت ها درحال انجام توافقاتی با بانکها هستیم تا در یک توافق دو طرفه بتوانیم نیازهای شرکتهای دانش بنیان کوچک و متوسط را برطرف نماییم. در واقع بخشی از منابع توسط ما و بخشی به وسیله بانکها تأمین می شود.
وی ضمن اشاره به این که مبالغی در چارچوب تبصره ۱۸ برای پشتیبانی از استان ها در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: هم اکنون در تلاش هستیم واحدهای تولیدی که امکان و زمینه دانش بنیان شدن دارند را در کشور شناسایی نماییم.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اظهار داشت: هم اکنون ۱۶۰۰ واحد شناسایی شده و هدف ما این است که به دانش بنیان شدن این شرکت ها کمک نماییم. تابحال نزدیک به ۶۰۰ واحد دانش بنیان شدند و سال جاری این امر با سرعت بیشتری صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه شناسایی نیازهای فناورانه در کشور از دیگر اقدامات ما به حساب می آید اظهار داشت: با کمک ۹۰۰ مشاور درحال برقراری ارتباط با بنگاه های بزرگ هستیم. نیازهایی از شرکت ها را که خودشان امکان تولید ندارند و مجبور به واردات از کشور هستیم را شناسایی می نماییم و در چارچوب فن بازارهایی که ایجاد می نماییم در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار می دهیم.
رسولیان اضافه کرد: سال قبل نزدیک به ۱۰۰ نیاز فناورانه از این طریق تأمین شده است و امیدواریم سال جاری شاهد رشد بیشتری در این حوزه باشیم.
معاون وزیر صنعت ضمن اشاره به انعقاد تفاهمنامه جهت راه اندازی اولین شهرک صنعتی دانش بنیان در استان فارس اظهار داشت: حمایت های لازم در این حوزه صورت می گیرد و با توجه اختیارات را به استانها تفویض کرده ایم امیدواریم اتفاقات خوبی برای
راه اندازی اولین شهرک صنعتی دانش بنیان
دکتر مظفرالدین والی رئیس پردیس شرکتهای دانش بنیان نیر اظهار داشت: در این آیین پنج محصول در حوزه صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی، ماشین سازی، شیمیایی، الکترونیک و مخابراتی رونمایی گردید.
وی افزود: این محصولات با عنایت به مزیت های استان فارس که یک استان توانمند در حوزه خدمات مهندسی و دانش بنیان و قطب الکترونیک کشور به حساب می آید ساخته شده است. توسعه دانش بنیان در استان فارس فرصتی برای دانشجویان فارغ التحصیل و توانمند فارس بوجود می آورد که به سمت توسعه شرکتهای دانش بنیان و تأمین نیازهای استان حرکت کنند.
این مقام مسئول اظهار داشت: حدود نیمی از شرکتهای دانش بنیان استان فارس در این پردیس مستقر هستند که دوبرابر شدن ظرفیت این شرکت ها هم در اولویت قرار دارد. اگر برای هر شرکت یک محصول در نظر بگیریم متوسط محصولات این شرکت ها ۱/۶ است. یکی از علل این اتفاقات خوب این است که ما در جوار صنایع الکترونیک و در دل این صنعت هستیم و تقاضا و قطب کشندگی که وجود دارد سبب شده که قواره توانمندی این شرکت ها صنعتی باشد.
والی اضافه کرد: پردیس دانش بنیان استان فارس در دل مجموعه های صنعتی قرار گرفته است که خوراک شرکتهای مستقر در آن، نیازهای صنایع مختلف است.
وی با اعتقاد به این که حدود پنجاه محصول داریم که ظرفیت صنعتی سازی دارند، اظهار داشت: امیدواریم شاهد راه اندازی اولین شهرک صنعتی دانش بنیان که در اولویت برنامه های ما قرار دارد، باشیم.
در آخر این مراسم تفاهمنامه راه اندازی اولین شهرک صنعتی دانش بنیان در استان فارس منعقد شد. در این آیین از پنج محصول در حوزه الکترونیک و در حوزه صنایع نفت و گاز رونمایی گردید.



منبع:

1401/02/22
23:01:27
5.0 / 5
441
تگهای خبر: برق , پالایشگاه , پتروشیمی , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز