معاون وزیر صمت در گفت وگو با خبرگزاری نفت و گاز:

امکان کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق در بخش خانگی وجود دارد

امکان کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق در بخش خانگی وجود دارد معاون هماهنگی و محیط کسب وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: به اعتقاد کارشناسان امر، در بخش مصرف برق خانوار دست کم تا 30 درصد صرفه جویی امکان پذیر است و می توان آنرا به بخش تولید و صنعت منتقل کرد.


"سید مهدی نیازی" امروز (پنجشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به برنامه ریزی وزارت نیرو برای تامین کنتورهای هوشمند خانگی اشاره نمود و اضافه کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز اعلام آمادگی کرده تا برق صرفه جویی شده از محل خانوارها را در بازاری که قیمت آن مشخص خواهد شد، خریداری نموده و آنرا به بخش تولید و صنعت منتقل کند.
به گفته این مقام مسوول، در کوتاه مدت باید روی ظرفیت صرفه جویی در مصرف برق در بخش خانوار کار نماییم که از نظر کارشناسی دست کم ۳۰ درصد آن قابل جذب در بخش تولید و صنعت خواهد بود.
وی اشاره کرد: از آنجا که بخش صنعت مصرف کننده عمده برق کشور است، با تعاملات انجام شده با وزارت نیرو قرار شد قسمتی از نیاز به برق را خودمان تامین نماییم.
نیازی بیان داشت: در همه نقاط جهان نیز عرف است که صنایع بزرگ برای ساخت نیروگاه ها ورود می کنند و این مهم در مجلس نیز درحال تبدیل شدن به قانون است که مقررشده ساخت واحدهای نیروگاهی به ظرفیت ۱۴ هزار مگاوات بعنوان تکلیف بخش صنعت دیده شود.


وی اشاره کرد: معتقدیم این کار یک اقدام بلندمدت است و تا چند سال آینده جواب خواهد داد، بنا بر این در کوتاه مدت باید روی ظرفیت صرفه جویی بخش خانوار کار کرد.
وی به امضای تفاهم نامه توسعه نیروگاهی بین وزارتخانه های صمت و نیرو به میزان ۱۴ هزار مگاوات اشاره نمود و اظهار داشت: این مهم با سرمایه گذاری هفت میلیارد دلاری در حال انجام می باشد و طبق بند «و» تبصره ۱۵ قانون بودجه، آن دسته از واحدهایی که کنتور جداگانه داشته یا برق شان را بتوانند به شبکه سراسری تزریق کنند، نرخ سوخت شان به "قیمت نیروگاهی" محاسبه می گردد.
این مقام مسوول همین طور گفت: با هماهنگی بین وزارت نفت و نیرو، برنامه ریزی شده تا قطعی های برق به سمت تعطیلی صنایع در تابستان بمنظور اورهال یا انجام برخی اصلاحات در صنایع برود تا بتوانیم پایداری انرژی را در سایر بخش های صنعتی تضمین کرده و تابستان امسال را با محدودیت کمتری سپری نماییم.

1401/03/20
14:31:40
5.0 / 5
382
تگهای خبر: انرژی , برق , تجارت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز