آغاز عملیات احداث شهرك پرتودهی كوثر شیراز

اسلامی: تمرکز خودرا بر روی گسترش تمام سرفصل های فناوری هسته ای گذاشته ایم

اسلامی: تمرکز خودرا بر روی گسترش تمام سرفصل های فناوری هسته ای گذاشته ایم خبرگزاری نفت و گاز: خبرگزاری نفت و گاز: مراسم کلنگ زنی راه اندازی شهرک پرتودهی کوثر با حضور اسلامی، معاون رییس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، حجت الاسلام و المسلمین خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور و محمد هادی ایمانیه، استاندار فارس در شیراز اجرا شد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، معاون رئیس جمهور و رئیس این سازمان در این مراسم اظهار نمود: بر مبنای سند تحول جامع و به منظور پیشبرد برنامه های توسعه ای صنعت هسته ای، تمرکز خویش را بر روی گسترش تمام سرفصل های فناوری هسته ای گذاشته ایم.
مهندس محمد اسلامی اضافه کرد: بر مبنای طرح جامعی که ۲۰ فروردین سال جاری همزمان با سالروز ملی فناوری هسته ای از آن رونمایی گردید و تا افق ۱۴۲۰ را به تصور کشید؛ توسعه کاربرد پرتوها در سطح کشور بعنوان یکی از اهداف و سرفصل های مهم مورد توجه قرار گرفته است. همینطور بر مبنای مطالعات آمایش سرزمینی که انجام داده ایم؛ گسترش کاربردپرتوها را در کانون ها و مراکز اصلی تولید و توزیع محصولات؛ متمرکز خواهیم کرد.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار داشت: استان فارس و شهر شیراز یکی از مراکز ۱۲گانه عرصه ملی به حساب می آید که در برنامه این سازمان در نظر گرفته شده است.
وی توضیح داد: بر مبنای مطالعات آمایشی که انجام داده ایم؛ کانون های اصلی تولید که شامل تلفیقی از محصولات کشاورزی و صنعتی می شود را مد نظر قرار داده ایم و باید توجه داشت این کانون ها بعنوان مراکز لجستیک قلمداد می شوند.
مهندس اسلامی خاطرنشان کرد: استان فارس دارای پتانسیل فراوانی در این عرصه بوده و بر مبنای برنامه جامع سازمان انرژی اتمی ایران مقرر است یکی از مراکز در این استان راه اندازی شود.
وی افزود: امروز با لطف الهی و مشارکت و همت سازمان اوقاف کشور و با حضور استاندار فارس و مسئولان استانی؛ یکی از مراکز پرتودهی را در این منطقه کلنگ زنی کرده و عملیات آنرا آغاز کردیم. با عنایت ویژه ای که حجت الاسلام و المسلمین خاموشی در سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور دارند، سازمان اوقاف وارد حوزه دانش بنیان شده و بخش مهمی از ساخت این مرکز را در استان فارس بعنوان نهاد آغازگر، عهده دار شدند که امروز عملیات ساخت آن شروع شد.
اسلامی اظهار داشت: با عنایت پروردگار و بر مبنای برنامه ریزی های انجام شده و همینطور مطابق طرح و نقشه در نظر گرفته شده، بعد از ساخت در این مرکز دستگاه شتاب دهنده خطی نصب خواهد شد و محصولات کشاورزی با اشعه گاما پرتودهی می شوند.
وی توضیح داد: طرح پیشبینی شده برای این مرکز، سامانه پرتودهی گاماست که برای استریل وسایل پزشکی و هم برای پرتودهی به مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار داشت: نکته بسیار مهم و حائز اهمیت اینست که متاسفانه تابحال پرتودهی در کشور مغفول مانده بوده است در حالیکه پرتودهی عامل کنترل کننده گسترش بیماری ها خواهد بود و می تواند سموم باقی مانده در درون مواد و محصولات کشاورزی را از بین ببرد و در مقابل بر طول عمر و ماندگاری آنها بیافزاید.
وی در رابطه با نحوه مشارکت با سازمان اوقاف اظهار داشت: سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور برای این طرح در زمینه تأمین زمین، راه اندازی بنا و تجهیزات سرمایه گزاری نموده و بر مبنای برنامه ریزی صورت گرفته، این پروژه در زمان بندی حداکثر یک ساله اجرا می گردد و بمحض ساخته شدن بناها از جانب این سازمان؛ سازمان انرژی اتمی ایران نسبت به نصب تجهیزات در این مرکز اقدام خواهد نمود.
وی توضیح داد: این پروژه دارای ۴ سرفصل است و ساخت آن به یک سال زمان نیاز دارد و بر مبنای برنامه پیشبینی شده عملیات راه اندازی صورت خواهد گرفت و و باید اطلاع دهم خیلی از تجیهزات مورد نیاز این پروژه در سازمان انرژی اتمی ایران ساخته شده و یا در دست تولید است و قادریم بزودی آنها را تحویل داده و در این مرکز نصب نماییم.
معاون رئیس جمهور اظهار داشت: استان فارس دارای ظرفیت فاخر نیروی انسانی است که شامل ظرفیت بی نظیری در قسمت های باغی، کشاورزی و صنعتی و همینطور دانش بنیان می شود و سازمان انرژی اتمی با حضور خود می تواند بر تراز فناورانه استان اثرگذار شود.
مهندس اسلامی افزود: از دیگر اقدامات این سازمان میتوان به آموزش نیروی انسانی اشاره نمود که در اصل اشتغال دانش بنیان و خدمت نوین و ماندگار برای استان فارس به حساب می آید.
وی تصریح کرد: این پروژه نقطه آغاز به حساب می آید چونکه ما در استان فارس کارها و طرح های بزرگتری را در هدف گذاری خود پیشبینی کرده ایم.
اسلامی بیان نمود: این مرکز پتانسیل خدمات رسانی به استان فارس و همینطور تمام استانهای جنوب کشور را دارد و بر مبنای ظرفیت ابتدایی می تواند حداقل ۴۰تن محصول را در روز پرتودهی کند و بمحض شروع به کار و یافتن جایگاه خود در بین تولیدکنندگان و توزیع کنندگان محصولات کشاورزی، این ظرفیت قابل ارتقا خواهد بود. مسیرهای تکمیلی این مرکز هم در دستور کار قرار دارد و در آینده دنبال خواهد شد.
وی اظهار داشت: امیدوارم استان فارس بتواند از ظرفیت فناوری های هسته ای بیشتر از گذشته استفاده نماید و از نتایج آن بهره مند شود.
مهندس اسلامی در رابطه با سایر طرح های مرتبط به فناوری هسته ای در استان فارس اظهار داشت: در زمینه طرح های تکمیلی در استان فارس میتوان به توسعه سامانه گاما در سایر بخش ها و همینطور بهره گیری از پلاسما برای تمام محصولات کشاورزی، باغ ها و همینطور محصولات تولیدی این بخش و هم در حوزه پزشکی و استفاده از پلاسماتراپی برای مقابله سرطان و درمان زخم های دیابتی اشاره نمود.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم این مرکز نقطه آغازی برای سایر طرح ها و پروژه های ناشی از بهره مندی از فناوری هسته ای باشد و با گفتگو با استاندار، اساتید و دانشگاهیان و همینطور شرکتهای دانش بنیان بتوانیم مرکز هسته ای جامع را در استان فارس راه اندازی نماییم و در نظر داریم تا هم راکتور صفر قدرت برای آموزش و پژوهش و هم راکتوری که بتواند به تولیدات دارویی کمک نماید را در این استان راه اندازی و راه اندازی نماییم.
وی اظهار داشت: از حجت الاسلام والمسلمین خاموشی و سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور برای حضور در این پروژه تشکر می کنم و امیدوارم این پروژه با سرعت آغاز شود و حتم بدانید آنچه همکاران ما در سازمان انرژی اتمی ایران تعهد کرده اند؛ بر مبنای زمان بندی تعیین شده؛ صورت خواهد گرفت.




منبع:

1401/08/08
13:45:43
5.0 / 5
480
تگهای خبر: آموزش , انرژی , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز