اسلامی در حاشیه چهارمین نمایشگاه بین المللی لیزر و فوتونیك ایران اعلام كرد:

پشتیبانی از شرکت های فعال در زمینه لیزر

پشتیبانی از شرکت های فعال در زمینه لیزر خبرگزاری نفت و گاز: به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، چهارمین نمایشگاه بین المللی لیزر و فوتونیک ایران با حضور محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و تعدادی از معاونان و مسئولان این سازمان راه اندازی شد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در جریان بازدید از این نمایشگاه درباره ی کاربردهای مختلف لیزر در صنایع و تازه ترین دستاوردهای این حوزه اظهار داشت: لیزر برای مردم دانشی نام آشنا بوده و در زمینه های مختلف دارای کاربردهای فراوانی است؛ لیزر یک فناوری پیش برنده شمرده می شود و دانشی ترکیبی است.
اسلامی اظهار داشت: در نظر داریم تا از این فنآوری در زمینه های پزشکی، صنعتی، دفاعی و امنیت بهره برده و این دانش را تبدیل به صنعت نماییم و امیدواریم این دستاوردها در راه صنعتی شدن بتوانند کارکرد اصلی خودرا پیدا کنند؛ که در آن صورت شاهد گسترش بسیار عالی استفاده از لیزر و فوتونیک خواهیم بود و در نهایت این روند می تواند منجر به پایین آمدن قیمت تمام شده محصولات تولید شده با بهره گیری از این دانش و فناوری شود.
وی ادامه داد: با توسعه این دانش، دقت در تولید محصولات نیز ارتقا می یابد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اشاره کرد: در سالهای اخیر، سازمان انرژی اتمی بر روی موضوع بسیار مهم استفاده از لیزر برای عمق دهی به قطعات موتورهای توربینی در نیروگاه ها و هواپیماها تمرکز کرده است.
اسلامی اظهار داشت: یکی دیگر از دستاوردهای مهم در این عرصه استفاده از دانش ترکیبی در بخش دارویی و پزشکی است، برای اینکه می توان از دانش لیزر برای درمان بیماری سرطان استفاده نمود. لیزر همین طور می تواند در حوزه تولید رادیوداروها و فناوریهای جدید در تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرارگیرد بطوریکه با بهره بردن از لیزر می توان نسبت به از بین بردن سلول های سرطانی اقدام نمود و این کار بدون عوارض جانبی است.
معاون رئیس جمهور بیان کرد: سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه تولید رادیوداروها پیشگام است و الان درحال برداشتن قدمهای بزرگتر هستیم و امیدواریم مردم بتوانند از موارد پر عارضه ای مانند شیمی درمانی در حوزه بیماریهای سرطان آسوده شوند و در نظر داریم تا با بهره گیری از این دانش و دفع سلول های سرطانی بدون عوارض جانبی از درد و رنج بیماران بکاهیم.
اسلامی اظهار داشت: در بخش صنعتی نیز استفاده از لیزر را برای تولید ماشین آلات و قطعات در دستور کار قرار داده ایم؛ برای اینکه نیازمند قطعات ریز و حساسی هستیم که این تکنولوژی را سایر کشورها در اختیار ما قرار نمی دهند. بدین سبب با بهره گیری از فناوری لیزر می توان فرآیندهای ساخت و تولید چنین قطعاتی را دنبال کرد.
وی افزود: در این نمایشگاه، تکنولوژی میکروماشین ارائه شده و باید توجه داشت که این فناوری قادر می باشد ریزترین ماشین آلات و قطعات مورد نیاز را بسازد.
اسلامی اشاره کرد: لیزر از دامنه گسترده ای بهره مند است و شرکت هایی که حالا در این نمایشگاه حضور دارند؛ دارای توانمندی های فراوانی هستند.
مهندس اسلامی اشاره کرد: از شرکت های فعال در زمینه لیزر و فوتونیک حمایت کرده و این روند را گسترش خواهیم داد برای اینکه اعتقاد داریم لیزر باید به مفهوم واقعی جایگاه خودرا در عرصه های مختلف پیدا کند. باید توجه داشت که لیزر در صنایع دفاعی دارای جایگاه ویژه ای است و از آن حمایت می شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره ی نمایشگاه امسال و روند پیشرفت شرکت های فعال در زمینه لیزر و فوتونیک نسبت به سالهای قبل توضیح داد: این صنعت درحال یافتن راه خود است و در حوزه لیزر در شروع راه قرار ندارد؛ بنده از دانشمندان، پژوهشگران، دانشجویان و همین طور شرکت های دانش بنیان دعوت می کنم که وارد این حوزه شوند؛ خوشبختانه نتایج فراوانی از تحقیقات مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران وجود دارد که می تواند مورد استفاده این عزیزان قرار گیرد. باید توجه داشت هزینه سنگینی برای ایجاد لابراتوار های لیزر نیاز است و سازمان انرژی اتمی ایران نسبت به ایجاد این لابراتوار ها اقدام نموده و در مجموعه لیزرپورت که در ماه های گذشته افتتاح شد؛ پذیرای این شرکتها هستیم تا از ظرفیت آزمایشگاهی ما برای پیشبرد برنامه های خود بهره گیرند.
هم چنین امیرحسین فقهی، معاون سازمان و رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در حاشیه مراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه بین المللی لیزر و فوتونیک ایران اظهار داشت: پژوهش های انجام شده در زمینه لیزر به سبب «های تک» بودن آن بسیار مهم است؛ البته لیزر در صنایع مختلف دارای کاربردهای فراوانی است بطوریکه از لیزر در جوش دادن باکیفیت قطعات و یا برشکاری در صنایع، برای درمان بیماریهای چشم و رفع عیوب بینایی و...، استفاده می شود. معاون رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اضافه کرد: لیزر در تمام صنایع دارای کاربردهای بسیار واضحی است و پیش بینی می شود در آینده نیز بهره گیری از آن بسیار گسترده تر شود.
فقهی بیان کرد: لیزر می تواند در بهبود سطح زندگی بسیار مهم و پرکاربرد باشد و همه حوزه ها می توانند از آن بهره مند شوند و حوزه های مهمی وجود دارند که از فناوری لیزر و فتونونیک استفاده می نمایند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان انتظار داشت توسعه لیزر و فوتونیک سبب ارزآوری در کشور شود، اشاره کرد: این امیدواری وجود دارد که با توسعه شرکت های دانش بنیان و ورود جوانان با انگیزه که بدنبال پژوهش و فعالیت در زمینه دانش بنیان ها هستند، بازارهای بهتری به روی فناوری لیزر گشوده شود و بتوانیم درآمدزایی و ارزآوری داشته باشیم؛ البته در سطح منطقه دارای این توانایی هستیم.
رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای اشاره کرد: پژوهش های علمی و اقدامات سازمان انرژی اتمی در زمینه لیزر با رویکرد اقتصاد محور درحال پیگیری و حرکت است و این مهم به دانش و تجهیزات مورد نیاز بومی بستگی دارد.




منبع:

1401/08/13
14:50:11
5.0 / 5
444
تگهای خبر: انرژی , تكنولوژی , تولید , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز