یك كارشناس مسائل بین الملل:

نظام عدم اشاعه اولویت اصلی آمریکا و اروپا درباره ی ایران است

نظام عدم اشاعه اولویت اصلی آمریکا و اروپا درباره ی ایران است خبرگزاری نفت و گاز: به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، یک کارشناس مسائل بین الملل با اعلان اینکه نظام عدم اشاعه اولویت اصلی و اساسی آمریکا و اروپا درباره ی ایران است، اظهار داشت: این کشورها درصدد هستند هر کاری را انجام دهند تا مطمئن شوند که به این هدف خود درباب ایران در حوزه ی نظام عدم اشاعه دست می یابند.


رضا ذبیحی در گفت و گو با ایسنا درباره ی چشم انداز مذاکرات برجام و سفر قریب الوقوع رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران اظهار داشت: مذاکرات هسته ای میان ایران و سایر کشورهای عضو برجام از شهریور ماه سال جاری متوقف شده است و اتفاقات بعدی نیز موجب شد این مذاکرات در حاشیه قرار بگیرد؛ با این وجود هدف آمریکا و اروپا درباب نظام عدم اشاعه تغییر نکرده است.
این استاد روابط بین الملل دانشگاه اشاره کرد: آمریکا بعد از توقف مذاکرات و این که دیگر پیشرفتی در مذاکرات صورت نگرفت، همزمان با رویدادهای جدید عنوان کرده است که این مذاکرات دیگر در دستور کار این کشور نیست. اما این بدان معنا نیست که اولویت مربوط به نظام عدم اشاعه درباره ی ایران تغییر کرده است.
این کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: آمریکا و اروپا برمبنای اطلاعات ارائه شده توسط آژانس می دانند که ایران بمب هسته ای نساخته است و پس فعلا احساس خطری برای اقدام جدی تر نمی بینند و تا این شرایط تغییر نکرده مایلند وضعیت همچنان بصورت مسکوت بماند، مگر این که توافق هسته ای حاصل شود و خواست آنها برای اطمینان از تحقق نظام عدم اشاعه با کمترین هزینه برایشان برآورده شود.
ذبیحی افزود: ایران بارها عنوان داشته است که قصدی برای ساخت سلاح هسته ای ندارد، ولی کشورهای اروپایی باتوجه به اطلاعات ارائه شده توسط آژانس در خصوص افزایش میزان ذخایر اورانیوم غنی شده 20 درصد و 60 درصد در ایران، آن را نگران کننده می دانند. در پاسخ به این نگرانی ها، ایران عنوان داشته که این موارد تنها ناشی از کاهش تعهدات ایران در برجام است و آن هم به سبب بدتعهدی طرف مقابل است و ارتباطی با ادعاهای تعدادی از مقامات غربی ندارد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: در واقع آنچه برای نظام بین الملل و به ویژه کشورهای غربی به عنوان اولویت اصلی و اساسی در قبال ایران حائز اهمیت می باشد، نظام عدم اشاعه است و نحوه برآورده شدن این هدف نیز با اولویت دیپلماسی است و این دو هدف به عنوان اهداف اولیه و اهداف ثانویه تا حالا تغییر نکرده است.
ذبیحی افزود: هدف اولیه و اصلی در هر صورت تغییر نخواهد کرد. هدف ثانویه نیز بسادگی و با فوریت تغییر نخواهد کرد.
این کارشناس مسائل بین الملل اشاره کرد: بدین سبب مشاهده می نماییم که تقریباً تمامی اظهارات مقامات بلندپایه این کشورها از رییس جمهور آمریکا گرفته تا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کاملا منطبق با این اهداف اولیه و ثانویه است.
این پژوهشگر روابط بین الملل اضافه کرد: در این میان، از یکسو شاهد رد و بدل پیام میان ایران و کشورهای غربی هستیم که گاهی بوسیله کانال های میانجی مانند قطر و عمان صورت می پذیرد و از طرف دیگر می بینیم که غربی ها و به ویژه آمریکا عنوان می دارند که مذاکرات برجام دیگر در دستور کار نیست.
ذبیحی اضافه کرد: این دو رویکرد متفاوت بدین معنا است که آنها باتوجه به شرایط فعلی و مذاکرات پیشین انجام شده از یکسو حاضر به دادن امتیاز بیشتر نیستند. اما از طرف دیگر، حاضر نیستند اهداف ثانویه خودرا که تحقق نظام عدم اشاعه بوسیله دیپلماسی است را به آسانی کنار بگذارند و پس حاضرند بمحض پذیرش شرایطشان فورا به برجام برگردند.
این کارشناس مسائل بین الملل همین طور اشاره کرد: البته این احتمال وجود دارد که در مسافرت آتی گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران، طرفین بتوانند به راهکاری دست بیابند که بوسیله آن، مشکل پادمانی مربوط به سه مکان مریوان، تورقوزآباد و ورامین حل شود و همین مورد بتواند گشایشی در وضعیت موجود بوجود آورد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: در ایام اخیر نیز زمزمه هایی درباب شروع مجدد مذاکرات نیز انجام شده است که بنظر می رسد بیش از هر چیز به نتایج سفر گروسی به ایران بستگی دارد.
ذبیحی افزود: با این وجود بنظر می رسد کشورهای اروپایی و آمریکا همزمان برای اتخاذ مواضع خیلی مشکل گیرانه تر و تحریم های بیشتر مقابل ایران آماده می شوند.
این کارشناس مسائل بین الملل در آخر اشاره کرد: آنها تصمیم گرفته اند فعلا نسبت به اعمال تحریم های سیاسی شدیدتر درباب ایران دست نگه دارند، ولی تصمیم دارند همزمان نسبت به اعمال تحریم های اقتصادی بیش از طریق فشار به چین برای عدم خرید نفت ایران اقدام نمایند.



1401/11/18
10:29:49
5.0 / 5
468
تگهای خبر: انرژی , تحریم , خرید , نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز