توضیح روابط عمومی وزارت نفت درباره سخنان نماینده مباركه در مجلس

توضیح روابط عمومی وزارت نفت درباره سخنان نماینده مباركه در مجلس خبرگزاری نفت و گاز: تهران - ایرنا - روابط عمومی وزارت نفت روز پنجشنبه به سخنان یك نماینده مجلس شورای اسلامی در مورد كم كاری وزارت نفت در حادثه نفتكش «سانچی» اظهار داشت: شركت ملی نفتكش ایران سال های گذشته از شركت ملی نفت ایران منفك شده و این وزارتخانه مسئولیت قانونی در این زمینه نداشته و نمی توانسته در كار آنها دخالت كند.


«زهرا سعیدی» نماینده مردم مباركه در مجلس شورای اسلامی روز گذشته - چهارشنبه - در جلسه علنی مجلس در تذكری شفاهی اظهار داشت: وزیر نفت باید مسئولیت كم كاری این وزارتخانه در حادثه نفتكش سانچی را به عهده بگیرد، نه اینكه شانه خالی كند.
روابط عمومی وزارت نفت، بعد از این سخنان، در اطلاعیه ای نوشت: به صورت طبیعی وزارت نفت، در حالیكه مسئولیت قانونی نداشت نمی توانست و نباید جلوتر از دستگاه های مسئول ذی ربط حركت و در كار آنها دخالت می كرد.
در این اطلاعیه آمده است: از اولین لحظات وقوع حادثه دلخراش برخورد كشتی فله بر چینی با نفتكش سانچی، وزارت نفت با تماس های گسترده رسانه ها و حتی بعضی از خانواده های نگران دریانوردان روبه رو شد كه جویای خبر و اطلاعاتی درباره این حادثه بودند.
برپایه این گزارش، از آن جا كه مبحث «نفتكش» و «محموله نفتی» بود، این حجم از تماس ها با وزارت نفت بخصوص از جانب كسانی كه از تغییرات اداری و سازمانی و تصمیم های مدیریتی سال های گذشته اطلاع دقیقی نداشتند، طبیعی به نظر می آمد. زیرا افكار عمومی اطلاع نداشت كه شركت ملی نفتكش ایران در سال های گذشته و در جریان خصوصی سازی از شركت ملی نفت ایران منفك شده و 66 درصد سهام آن به هلدینگ شركت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) و صندوق بازنشستگی كشوری از زیرمجموعه های وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی واگذار شده و 34 درصد باقیمانده در اختیار صندوق بازنشستگی صنعت نفت، پس انداز و رفاه كاركنان صنعت نفت قرار دارد و بنابراین وزارت نفت یا شركت ملی نفت ایران از لحاظ قانونی نمی تواند دخالت موثری در اداره شركت ملی نفتكش داشته باشد.
از این رو، در پاسخ به حجم انبوه تماس ها در روز حادثه و روزهای بعد از آن توضیح داده شد كه وزارت نفت عهده دار مدیریت شركت ملی نفتكش نیست و اطلاع دقیقی از حادثه ندارد.
اطلاعیه وزارت نفت می افزاید: با این وجود و به اصرار برخی رسانه ها همچون صدا و سیما، وزارت نفت اولین دستگاه دولتی و رسمی كشور بود كه درباره این حادثه و نوع محموله نفتكش اطلاع رسانی و اعلام نمود این كشتی در اجاره شركت «هانوا توتال» كره جنوبی بوده كه خریدار میعانات گازی ایران است و همانند دیگر مشتریان نفت كشور محموله را به صورت فوب دریافت می كند.
طبق مقررات تجاری در این شیوه معامله، فروشنده بعد از تحویل محموله در مبدا، وجه مربوطه را هم دریافت و از لحاظ قانونی دیگر مسئولیتی در قبال نفتكش و محموله ندارد.
پس از آن و بنا به تصمیم مقام های دولتی هرگونه اطلاع رسانی و همینطور مدیریت كمیته بحران و پیگیری حادثه، به مجموعه ای كه مستقیم متولی شركت ملی نفتكش ایران بود، واگذار شد و وزارت نفت هم بعنوان یكی از دستگاه های ثانویه، ذیل این كمیته و در كنار مدیران اصلی آن قرار گرفت تا وظایف و ماموریت های محوله را انجام دهد.
این گزارش می افزاید: با این وصف گویا عده ای آگاهانه یا ناآگاهانه قصد داشته و دارند حقیقت را واژگونه جلوه داده و طوری وانمود كنند كه وزارت نفت بعنوان متولی و مسئول اصلی شركت ملی نفتكش در انجام وظیفه قانونی كوتاهی كرده و بار مسئولیت خویش را به عهده دیگران گذاشته است.
در روزهای ملتهب و پر از بیم و امید پیگیری حادثه و در شرایطی كه همه نگران سرنوشت دریانوردان بودند، باور داشتیم كه با وجود طرح برخی شبهات و افترا ها، هر گونه اطلاع رسانی درباره ساختار تشكیلاتی شركت ملی نفتكش، اقدامی حاشیه ای و غیر ضروری می باشد كه می تواند تمركز مدیریت بحران و اولویت اصلی آن كه تعیین سرنوشت دریانوردان است را مخدوش كرده و تحت الشعاع قرار دهد؛ اما با وجود روشن شدن موضوع، گویا بازهم برخی تلاش می كنند ماجرای دلخراش سانچی را مستمسكی برای حمله به وزرات نفت قرار دهند و به گونه ای فضاسازی كنند كه این وزارتخانه از انجام مسئولیت قانونی خود شانه خالی كرده است و الان باید فراخوانده شود و پاسخگو باشد كه امیدواریم با این توضیحات اگر هم برای برخی افراد ابهام هایی پیرامون مسئولیت قانونی وزارت نفت در حادثه اخیر وجود داشت برطرف شده باشد.
16 دی یك كشتی فله بر چینی حامل 64 هزار تن گندم در سواحل شانگهای به نفتكش ایرانی سانچی كه حامل بیش از 130 هزار تن میعانات گازی بود، برخورد كرد. در این حادثه، نفتكش سانچی با 30 تبعه ایرانی و دو بنگلادشی دچار حریق و انفجارهای مختلف شد و كار امداد رسانی در منطقه را با مشكل مواجه و در بعضی مواقع ناممكن كرد.
با دستور و تاكید رئیس جمهوری علی ربیعی وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی بعنوان مسئول ویژه رسیدگی به این واقعه تعیین شد و گروه های كارشناسی و امدادی همچون تكاوران ارتش به منطقه اعزام شدند تا با هماهنگی مقامات و مسئولان چینی و همكاری برخی كشورهای دیگر كارهای مربوط انجام گیرد، اما اقدام های فوریتی و ضربتی برای خاموش كردن شعله های آتش و تعیین وضعیت خدمه نفتكش ایرانی به علت گستردگی دامنه انفجارها و همینطور دمای بسیار زیاد حاصل از آتش سوزی بی ثمر ماند و نزدیك شدن به كشتی سانچی و حضور طولانی مدت در آن برای بررسی وضعیت میدانی ناممكن كرد.
این كشتی بعد از هشت روز آتش سوزی غرق شد و شهادت همه كاركنان تایید شد. بررسی های كارشناسی در این زمینه با هدف تعیین علل بروز واقعه در دست اقدام است.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام* 3065* 1545
تنظیم: محمد ملك دار* انتشار:


1396/10/29
18:38:55
5.0 / 5
5170
تگهای خبر: گاز , نفت , نفتكش , وزارتخانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز