نشنال ریویو در یادداشتی مطرح كرد

سیاست ورشکسته بایدن در قبال موضوع هسته ای ایران

سیاست ورشکسته بایدن در قبال موضوع هسته ای ایران خبرگزاری نفت و گاز: خبرگزاری نفت و گاز: یک مجله آمریکایی در یادداشتی با مطرح کردن اینکه سیاست دولت جو بایدن در قبال مسئله هسته ای ایران سیاستی «ورشکسته» است و جز دنبال کردن مذاکرات بیشتر «نقشه دوم» دیگری در آن وجود ندارد، دو نتیجه احتمالی چنین سیاستی را تشریح نمود.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، در یادداشتی در مجله نشنال ریویو درباره ی سیاست های دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در حوزه توافق هسته ای ایران آمده است: در دو سال گذشته، دولت بایدن تعامل باردیگر با جمهوری اسلامی ایران را مهم ترین رکن سیاست خاورمیانه اش قرار داده است. این رویکرد آمریکا مبتنی بر این عقیده است که تهران را می توان به وسیله دادن انگیزه های مناسب، باردیگر در محدودیت های توافق هسته ای قرار داد. واشنگتن در همین راستا مشوق های زیادی به حکومت ایران ارائه کرده است، از تخفیف در اجرای تحریم های فعلی اعمال شده بر ایران گرفته تا حمایت بی میل و بی سروصدا از معترضان ایرانی.
باوجود اینکه مقامات ایران تاکید کرده اند تولید و به کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز تا کنون ادعاها رژیم صهیونیستی و غرب در خصوص وجود اهداف نظامی در برنامه هسته ای ایران را تایید نکرده است، در ادامه این یادداشت مطرح شد: بااینکه این پیشکش ها تاثیر چندانی نداشته است. حاکمیت ایران مدام پیشنهادات آمریکا را رد کرده است، حتی به سمت قرار گرفتن در آستانه هسته ای شدن پیش رفته است. آژانس بین المللی انرژی اتمی در ماه گذشته شواهدی پیدا کرد که ایران تا ۸۴ درصد غنی سازی اورانیوم انجام داده است، چیزی که بالاتر از سطح مورد نیاز برای کاربرد غیرنظامی و نزدیک به خلوص ۹۰ درصدی مورد نیاز برای بمب اتمی است. حالا، ارزیابی دولت آمریکا نشان میدهد که ایران در صورتیکه تصمیم راهبردی تولید یک سلاح اتمی را اتخاذ کند، می تواند در مدتی کمتر از دو هفته، مواد شکافت پذیر کافی لازم را برای این اقدام تولید نماید.
اشاره یادداشت نشنال ریویو به ادعای غنی سازی ۸۴ درصدی در ایران در پی این مطرح می شود که خبرگزاری بلومبرگ طی ماه های گذشته در خبری به نقل از دو دیپلمات ارشد گزارش کرد که بازرسان آژانس بین المللی اتمی در ایران اورانیوم غنی شده با غنای ۸۴ درصد را رصد کرده بودند.
این در حالیست که بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران این ادعا « بی ربط» و هدف از انتشار چنین اخباری را «سیاسی و در امتداد تحریف اذهان و حقایق» دانست.
وی در توضیحاتی تکمیلی در این زمینه به خبرگزاری ایسنا اظهار داشت: وجود ذرات با غنای بالا در هر یک از روندهای غنی سازی امری طبیعی است. به عنوان مثال در روند غنی سازی اورانیوم تا غنای ۲۰ درصد اورانیوم ۴۷ درصد هم دیده می شود و در روند تولید اورانیوم ۶۰ درصد اورانیوم با غنای بالاتر هم دیده می شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی اشاره کرد که ایران تا حالا به غنی سازی بالای ۶۰ درصد مبادرت نکرده است.
در ادامه مطلب نشنال ریویو آمده است: واکنش واشنگتن به این تحولات این است که بدنبال مذاکرات بیشتر است. هم اکنون، گزارش های موثقی وجود دارد که حاکی از مذاکرات بی سروصدای کاخ سفید با تهران درباره ی یک توافق هسته ای جدید از نظر کیفی است. بنظر می رسد که شروط آن فقط «توقف در ازای توقف» باشد که ذیل آن، حکومت ایران توسعه هسته ای اش را در ازای عقب گرد تحریم های آمریکا متوقف می کند. اما این ایده مشکلاتی را به همراه دارد، چونکه هرگونه قرار و مداری به این شکل سبب مهر و موم کردن پیشرفت های هسته ای ایران می شود که تا کنون رخ داده است و در عین حال سبب ارتقای اقتصادی حکومت تهران نیز خواهد شد.
این یادداشت می افزاید: این وضعیت ناراحت کننده امور گواهی بر ورشکستگی سیاست آمریکا است. به زبان ساده، آمریکا، حداقل در دوران ریاست جمهوری جو بایدن واقعا هیچ نقشه دومی(پلان B) فراتر از مذاکره برای رسیدگی به اقدامات هسته ای ایران ندارد. از آن جایی که دولت برنامه دیگری ندارد، حالا رخ دادن دو نتیجه بیش از پیش محتمل است.
نشنال ریویو در ادامه نوشت: نتیجه اول ایرانِ چیره بر خاورمیانه است. برنامه هسته ای ایران بعد از بیش از دو دهه فعالیت بطور فزاینده ای قوی، گسترده و بالغ شده است. همسایگان مضطرب ایران هم که این مساله را احساس می کنند، در نبود برنامه هماهنگ آمریکا برای از مسیر خارج کردن بلندپروازی های هسته ای ایران، به عنوان یک راهبرد بازدارنده بنا کرده اند به تملق حکومت ایران. در همین زمینه، می توان به ازسرگیری روابط ایران با عربستان سعودی با میانجیگری چین و هم زمان با آن، گرم گرفتن باردیگر ایران در روابط سیاسی اش با امارات متحده عربی اشاره نمود. هرچه ایران بیشتر به قرار گرفتن در آستانه هسته ای شدن نزدیک شود، نفوذ آن در منطقه بالا خواهد رفت، چونکه کشورهای هم جوار مجبور خواهند بود خودرا با ایران سازگار کنند.
باتوجه به اقدامات خرابکارانه گوناگون رژیم صهیونیستی مقابل برنامه هسته ای ایران با استناد به ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته ای ایران، بخش پایانی این یادداشت به بالا رفتن احتمال «حمله نظامی اسراییل به برنامه هسته ای ایران» به عنوان نتیجه دوم «سیاست ورشکسته دولت بایدن در قبال توافق هسته ای» اشاره شده است.




منبع:

1402/01/27
09:40:09
5.0 / 5
407
تگهای خبر: ارزیابی , انرژی , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز