معاون وزیر صمت:

زمان واردات نخستین خودروی کارکرده معلوم نیست

زمان واردات نخستین خودروی کارکرده معلوم نیست خبرگزاری نفت و گاز: به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه وزارت صمت به دنبال تغییر تعرفه واردات خودرو های کارکرده نیست، اظهار داشت: ترجیح می دهم در رابطه با زمان واردات نخستین خودروی کارکرده به کشور، عدد و زمان اعلام نکنم.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از مهر، مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در رابطه با میزان ارز پیشبینی شده برای واردات خودرو های نو و کارکرده، توضیح داد: برای خودرو های نو تابحال حدود ۱.۸ میلیارد دلار ثبت سفارش صورت گرفته که امکان تأمین ارز را دارد اما درحال مذاکره با بانک مرکزی هستیم که این عدد به ۲.۸ میلیارد دلار افزایش دهیم.

جلسه با بانک مرکزی برای تعیین میزان ارز مورد نیاز

وی خاطرنشان کرد: میزان ارز برای واردات خودرو های کارکرده هنوز مشخص نشده است، دوشنبه شب با بانک مرکزی جلسه داشتیم و در تلاش هستیم تا محل، منشأ و حجم ارز موردنیاز برای واردات خودروی کارکرده را مشخص نماییم.
ضیغمی در رابطه با نحوه عرضه خدمات بعد از فروش و تعرفه خودرو های کارکرده، خاطرنشان کرد: همه این موضوعات باید در کمیته ای که مقرر است از تمام دستگاه ها همچون سازمان استاندار، گمرک، وزارت اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه و اعضای کمیسیون صنایع تشکیل گردد، مورد رسیدگی قرار گیرد و بعضی از این آیتم ها را تعیین کنیم؛ به صورت مثال پیشنهاد ما اینست که تعرفه واردات خودرو های کارکرده نسبت به تعرفه خودرو های نو تغییر نکند و یکسان باشد اما امکان دارد، سایر دستگاه ها نظر دیگری داشته باشند که باید مورد بحث قرار گیرد.
معاون وزیر صمت در رابطه با زمان واردات نخستین خودرو های کارکرده به کشور هم به خانه ملت اظهار داشت: سوال سختی است و نمی توان پاسخ آنرا داد ترجیح می دهم برای این مورد عدد و زمان اعلام نکنم.

شرایط واردات کارکرده ها چیست؟

بر اساس این گزارش، خلاصه ای از شرایط واردات خودرو بر مبنای آیین نامه اجرایی ماده ۱۱ قانون ساماندهی صنعت خودرو، یا به بیان ساده تر، آیین نامه واردات خودرو مصوبه هیأت وزیران در تاریخ ۲۴ تیرماه ۱۴۰۳ به شرح زیر است.
*ارز
این آیین نامه ارز با منشأ خارجی، ارز حاصل از صادرات و سرمایه گذاری مشروط به تأیید بانک مرکزی را برای واردات خودرو های کارکرده مجاز اعلام نموده است.

*شرایط فنی

سن مجاز خودرو برای واردات در این آیین نامه بر مبنای سال مندرج در VIN خودرو وارداتی در زمان ورود به کشور بیشتر از ۳ سال و کمتر از ۵ سال باشد.
خودروهای مورد نظر برای واردات باید مورد تأیید سازمان ملی ایران و علاوه بر آن دارای یکی از تاییدیه های «فهرست تأیید نوع»، « تاییدیه کلی خودرو روی پلاک شناسایی»، «گواهی منطبق بر استاندارد E-MARK»، «گواهی انطباق عمومی کشورهای حاشیه خلیج فارس (GCC) » و یا خودرو از برندهای معتبر اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی باشد.
خودروهای سبک سواری همینطور باید منطبق بر استاندارد آلایندگی محیط زیست کشور یعنی یور و۵ و بالاتر باشند.
واردات خودرو های با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی و فرمان راست ممنوع می باشد.
شرکت های واردکننده دارای تاییدیه شبکه خدمات بعد از فروش از وزارت صمت به شرط عرضه ضمانت خدمات بعد از فروش می توانند نسبت به ثبت سفارش خودرو های وارداتی اقدام نمایند.
همچنین شرکتهای حمل و نقل مورد تأیید وزارت راه و شهرسازی هم صرفا به منظور تأمین خودرو های مورد نیاز شبکه حمل و نقل کشور می توانند نسبت به ثبت سفارش خودرو های تجاری اقدام نمایند.

*ثبت سفارش از جانب اشخاص حقیقی

اشخاص حقیقی داخل و خارج کشور می توانند خودرو وارد کنند.
اشخاص حقیقی صرفا بعنوان استفاده شخصی و به شرط عدم واگذاری خودرو تا ۵ سال می توانند از راه ثبت آماری و با رعایت سایر ضوابط مقرر نسبت به واردات خودرو اقدام نمایند.

*واردات از مناطق آزاد

امکان واردات خودرو به مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی در قالب قوانین آن منطقه هم بلامانع اعلام شده است.
خودروهای کارکرده مشروط به پرداخت کلیه عوارض و حقوق ورودی امکان پلاک گذاری ملی در طرح واردات خودرو های وارداتی کارکرده را خواهند داشت.
*سود بازرگانی
هنوز جزئیات دقیقی از سود بازرگانی خودرو های کارکرده وارداتی اعلام نشده، اما نرخ سود بازرگانی خودرو های کارکرده وارداتی توسط کمیته مبحث ماده ۱ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات اعلام خواهد شد.
*لزوم عرضه گواهی اسقاط
ترخیص خودرو های وارداتی منوط به عرضه گواهی اسقاط مبحث ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۱۴۰۰ و اصلاحات بعدی آن خواهد بود.


منبع:

1403/05/03
21:12:18
5.0 / 5
260
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز