رییس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز به ایسنا خبر داد

قاچاق یك میلیارد لیتر سوخت در سه ماهه اخیر، تفاوت قیمت عامل قاچاق

قاچاق یك میلیارد لیتر سوخت در سه ماهه اخیر، تفاوت قیمت عامل قاچاق خبرگزاری نفت و گاز: رییس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز اعلام نمود كه عامل اصلی قاچاق سوخت تفاوت قیمت داخل و خارج آن بوده است و طی سه ماهه اخیر به یك میلیارد لیتر رسیده است.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، علی مویدی خرم آبادی در نشست خبری امروز در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص اینكه میزان و چگونگی قاچاق سوخت در ماه های گذشته چقدر بوده است؟ اظهار نمود كه عامل اصلی قاچاق سوخت تفاوت قیمت داخلی و خارجی آن است و بطور قطع قاچاق سوخت جرم سازمان یافته است و بیشتر آنها تشكیلاتی هستند و چه بسا با برخی دستگاه های دولتی هم پیوند خورده باشد.
وی اضافه كرد: در مبارزه با قاچاق كالا و ارز به شبكه های خوبی در زمینه قاچاق سوخت رسیده ایم و در حال بررسی و برخورد سازمان یافته با این جرم سازمان یافته هستیم اما باید به گونه ای عمل نماییم كه زمینه و بستر برای شكل گیری قاچاق فراهم نشود. بعنوان مثال در زمینه قاچاق سوخت باید قیمت سوخت در داخل كشور نسبت به نرخ جهانی آن تغییر كند.
رییس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز افزود: قاچاق سوخت تلخ ترین اتفاقی بوده كه تا كنون شاهد آن بوده ایم. به علت تفاوت نرخ ارز و تفاوت قیمت های داخلی و خارجی شاهد خروج كالاهای اساسی مانند سوخت هستیم كه در واقع سرمایه های مردم به تاراج می رود و تا این اختلاف قیمت وجود دارد این داستان هم چنان ادامه دارد، ازاین رو بایستی تعادل قیمتی باید برقرار شود.
مویدی با اشاره به اینكه قاچاق سوخت عموما به كشورهای همجوار و همسایه صورت می گیرد، خاطرنشان كرد كه با وجود تلاش همه مسئولان سود بسیار گزاف سبب ادامه یافتن قاچاق سوخت هستیم البته دولت در زمینه خروج غیرقانونی و قاچاق كالاهای اساسی اقدامات بسیار مناسبی صورت گرفته است كه شاهد جلوگیری از خروج این كالاها مانند دام زنده هستیم.
وی با اشاره به اینكه هیچ نظری درباره تغییر قیمت سوخت یا افزایش آن ندارم افزود: تنها مساله ای كه می توان بر مبنای كارشناسی صورت گرفته با اطمینان به آن اشاره نمود این است كه اختلاف قیمت سوخت در داخل و خارج از كشور سبب به تاراج رفتن این سرمایه می گردد و اگر تدبیری برای جلوگیری از آن اندیشیده نشود شاهد افزایش بی رویه قاچاق سوخت نسبت به سال قبل خواهیم بود. البته تلاش همه دست اندركاران در این عرصه برای مهار كردن پدیده شوم قاچاق بخصوص قاچاق كالاهای اساسی مانند سوخت است كه باید از مرزبانی و دیگر دستگاه های انتظامی و امنیتی مانند وزارت اطلاعات، تشكر كرد چون كه اگر این تلاش ها نبود چندین برابر قاچاق سوخت صورت گرفته، انجام می شد ازاین رو نباید تلاش دستگاه هایی مانند وزارت صنعت، معدن، تجارت، گمرك و... را نادیده انگاشت اما در آینده با راه آندازی سامانه هایی و رصد آنلاین سوخت از تولید تا مصرف درصددیم تا قاچاق آنرا به حداقل ممكن برسانیم.
تشكیل 46 هزار میلیارد ریال پرونده قاچاق در نیمه امسال
رییس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز همینطور درمورد وضعیت قاچاق ارز و دیگر كالاها در نیمه امسال این گونه توضیح داد كه طی ماه های گذشته بالغ بر 272 پرونده در زمینه قاچاق ارز تشكیل شده و در مراكز قضایی در حال رسیدگی است كه البته با عنایت به مسائل به وجود آمده در حوزه نوسانات ارزی، با خروج ارز از كشور حدودا غیر اقتصادی و منتفی شده است.
او اضافه كرد: درباره قاچاق انواع كالا و ارز طی 6 ماهه نخست امسال 73 هزار و 140 پرونده تشكیل شده كه نسبت به نیمه اول امسال 26 درصد رشد را نشان داده است و ارزش آن ها به بیشتر از 46 هزار میلیارد ریال می رسد كه رشد چشمگیری نسبت به سال قبل داشته است.



1397/07/19
14:05:07
5.0 / 5
4470
تگهای خبر: برق , تجارت , تولید , سوخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز