44 درصد عرصه های كشاورزی خراسان شمالی با كم آبیاری مواجه می باشد
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: 44 درصد عرصه های كشاورزی این استان با كم آبیاری مواجه می باشد كه باید با افزایش بهره وری این حوزه مدیریت شود.
كم آبیاری عبارت است از مصرف عامدانه و عالمانه كمتر آب، به منظور افزایش تولید در مجموعه اراضی تحت پوشش یا به عبارت ساده تر می توان گفت كم آبیاری عبارت است از استفاده بیشتر و بهتر از واحد حجم آب می باشد.
عبدالله یوسفی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا تصریح كرد: این استان 344 هزار هكتار عرصه كشاورزی دارد كه از این سطح 142 هزار هكتار آبی و مابقی دیم است.
وی با اشاره به اینكه عرصه های آبی استان یك میلیارد و 700 میلیون متر مكعب نیاز آبی دارد اضافه كرد: منابع آبی در اختیار این بخش 950 میلیون متر مكعب است كه الان با كم آبیاری محصولات كشاورزی مواجه هستیم كه این حوزه را با روش های مختلف مدیریت می نماییم.
وی تصریح كرد: در شهرستان جاجرم بیشترین تنش آبی و رطوبتی و در بجنورد هم كم تریم میزان تنش آبی وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینكه به ازای هر هكتار 6 هزار متر مكعب آب مورد نیاز است اضافه كرد: متوسط آبیاری در كشور 12 هزار متر مكعب است.
یوسفی بر افزایش بهره وری آب در حوزه كشاورزی تصریح كرد و اظهار داشت: با عنایت به اینكه با خشكسالی های پیاپی مواجه شده ایم باید منابع آبی در اختیار را به شكلی مدیریت نماییم.
وی میزان بارش باران امسال را 70.5 میلیمتر عنوان نمود و اضافه كرد: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته سال قبل 27 درصد و در مقایسه با دوره دراز مدت دو برابر افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: برای اجرای طرح های سامانه آبیاری نوین و ارتقای بهره وری بخش كشاورزی استان امسال 320 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
یوسفی تصریح كرد: برنامه ریزی شده با این رقم در سطح 6 هزار هكتار از عرصه های كشاورزی منطقه طرح آبیاری نوین اجرا شود.
وی كل عرصه كشاورزی این استان را 344 هزار هكتار عنوان و بیان كرد: از این سطح 50 هزار هكتار برای تجهیز به سامانه آبیاری نوین شناسایی شده كه تابحال 32 هزار هكتار مجهز به سامانه های نوین شده است.
وی میانگین عملكرد آبیاری سنتی را 44 درصد ذكر كرد و اظهار داشت: با اجرای شیوه های نوین، این عملكرد 30 درصد بهبود یافته و به 75 درصد می رسد.
وی اظهار داشت: روند نادرست استفاده از منابع آبی در سالیان گذشته و از سویی خشكسالی های چند ساله سبب شده تا در سال های اخیر شاهد كاهش منابع زیرزمینی و هم كاهش سطح زیر كشت كشاورزی در بعضی مناطق خراسان شمالی باشیم.
بر اساس اعلام اداره پیش بینی هواشناسی خراسان شمالی، میانگین بارندگی پاییز امسال این استان، نسبت به دوره آماری بلندمدت 54 درصد كاهش و میانگین دمای هوا یك درجه افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش 63 درصد گستره خراسان شمالی درگیر خشكسالی بسیار شدید می باشد كه نمود آن در مركز استان و دیگر مناطق مركزی بیشتر است.
خراسان شمالی 344 هزار هكتار عرصه كشاورزی دارد كه از این سطح حدود 40 هزار هكتار باغ و مابقی زراعت است.
3007/ 6042
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب