معاون وزیر نفت:

94 درصد جمعیت كشور تحت پوشش گازرسانی قرار دارند

94 درصد جمعیت كشور تحت پوشش گازرسانی قرار دارند خبرگزاری نفت و گاز: معاون وزیر نفت با بیان اینكه برای برنامه ای برای افزایش قیمت گاز در دستور كار نیست، اظهار داشت: 93.6 درصد جمعیت كشور از نعمت گاز برخوردار می باشند كه شامل 97 درصد جمعیت شهری و 82 درصد جمعیت روستایی است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حسن منتظر تربتی» امروز (شنبه) در نشست خبری با تشریح دستاوردهای صنعت گاز در سال های سپس پیروزی انقلاب اسلامی، اضافه كرد: در سال 1357 تولید گاز كشور 35 میلیون مترمكعب در روز بود كه حالا به بیشتر از 800 میلیون متر مكعب رسیده است.
مدیرعامل شركت ملی گاز با اشاره به اینكه دوره طلایی صنعت گاز از دهه 1380 و با توسعه پارس جنوبی آغاز شد، افزود: تابحال یك هزار و 138 شهر و 27 هزار روستا گازرسانی شده اند.
وی افزود: گازرسانی به پنج هزار روستا باز در دستور كار قرار دارد كه بزودی شتاب بیشتری خواهد گرفت.
معاون وزیر نفت افزود: در صنعت گاز به خودكفایی رسیده ایم به صورتی كه بخش عمده ای از تجهیزات از داخل كشور تامین میگردد.

** ایران در جمع سه كشور دارنده فناوری برتر گازی
وی از دستیابی ایران به فناوری مواد بوداركننده گاز آگاهی داد و اظهار داشت: این فناوری تابحال در اختیار كشورهای روسیه و فرانسه بود كه اخیرا ایران باز به جمع آنها پیوسته است.
منتظر تربتی اضافه كرد: این مواد برای بوداركردن گاز جهت نشت یابی از خطوط لوله به كار می رود.

** زیرساخت های صادرات گاز به پاكستان آماده است
معاون وزیر نفت درباره صادرات گاز به پاكستان اظهار داشت: ایران زیرساختهای لازم برای صادرات گاز به پاكستان را آماده كرده است.
وی با اشاره به اینكه پاكستان باید اقدام جدی انجام دهد، ابراز امیدواری كرد كه این كشور از راه بخش خصوصی مبادرت به تكمیل خط لوله و دریافت گاز كند.
این مقام مسئول درباره خط لوله تاپی (از تركمنستان به پاكستان از مسیر افغانستان)، اظهار داشت: ایران امن ترین و به صرفه ترین مسیر است.
وی اضاقه كرد: ما حالا قادر هستیم گاز را از تركمنستان گرفته و به كشورهای هدف تحویل دهیم.
منتظر تربتی درباره صادرات گاز به عراق، اظهار داشت: صادرات به عراق از 2 مسیر بغداد و بصره انجام میگردد كه در فصل تابستان افزایش بیشتری می یابد.
وی افزود: موقعیت جغرافیایی كشورمان و باز شبكه گسترده انتقال، سبب شده تا امكان گسترش صادرات گاز فراهم گردد.

** اطمینان خاطر اروپا از توان ایران برای صادرات به اروپا
معاون وزیر نفت در پاسخ به ایرنا، درباره برنامه صادرات گاز به اروپا اظهار داشت: میزان مصرف و تولید گاز حالا به نقطه مناسبی رسیده به صورتی كه قادر به افزایش صادرات هستیم.
وی اضافه كرد: حالا این اطمینان خاطر برای اروپایی ها به وجود آمده كه ایران قادر به صادرات گاز به اروپا و تامین گاز آنهاست.
منتظر تربتی افزود: فرصت های زیادی برای صادرات به اروپا از مسیر عراق و سوریه، تركیه و غیره وجود دارد.
وی اظهار داشت: البته مساله مهم یافتن بازارهای هدف در اروپاست.

**دریافت پول صادرات گاز به عراق به یورو
معاون وزیر نفت درباره دریافت پول صادرات گاز به عراق اظهار داشت: مطالبات از عراق به صورت یورو دریافت میگردد.
مدیرعامل شركت ملی گاز افزود: نحوه دریافت پول صادرات گاز به عراق در آینده به توافق بانك مركزی بستگی دارد، ما پول گاز را ازطریق بانك مركزی دریافت می نماییم و آنها هر روشی را تعیین كنند، ما اجرا می نماییم.
عراقی درباره صادرات گاز به تركمنستان باز اظهار داشت: در گذشته دریافت گاز از تركمنستان برای تامین گاز مناطق شمالی كشور بسیار اهمیت داشت، اما با توسعه شبكه گازرسانی، حالا به گاز این كشور وابستگی نداریم.
معاون وزیر نفت تصریح كرد: البته توسعه روابط با تركمنستان و گسترش همكاری های گازی با این كشور برای ما مهم می باشد.
عراقی با اشاره به اینكه سواپ (معاوضه) گاز تركمنستان در حال انجام می باشد، اظهار داشت: سواپ گاز توسط بخش خصوصی انجام میگردد كه مذاكرات برای امضای قراردادهای جدید سواپ در حال انجام می باشد.
مدیرعامل شركت ملی گاز گفت: توان دریافت و سواپ روزانه 35 تا 40 میلیون مترمكعب گاز تركمنستان را داریم.
وی افزود: ما برای تداوم صادرات گاز به تركیه نگرانی نداریم و در سال های آتی باز صادرات گاز به این كشور ادامه می یابد.
معاون وزیر نفت درباره صرفه صادرات برق به جای گاز اظهار داشت: مطالعات انجام شده نشان داده است كه صادرات گاز نسبت به برق، صرفه بیشتری برای كشور دارد.
مدیرعامل شركت ملی گاز با اشاره به اینكه صادرات نفت و گاز منافاتی با یكدیگر ندارند، افزود: توسعه صادرات هر 2 حامل انرژی توسط ایران دنبال میگردد.
عراقی با اشاره به اینكه صادرات به ارمنستان باز در حال انجام می باشد، اضافه كرد: با عنایت به اینكه كشورهای خریدار گاز ایران در همسایگی كشورمان قرار دارند، صادرات گاز از راه خط لوله به صرفه است.
معاون وزیر نفت درباره صادرات گاز مایع (ال.پی.جی) باز افزود: صادارت ال.پی.جی به صورت عادی در جریان است و این محموله ها سپس بارگیری به مقاصد مورد نظر ارسال میگردد.
وی اشاره كرد: با عنایت به شرایط تحریم، درباره مقاصد و نحوه صادرات هر چه كمتر صحبت شود، بهتر است.

**تولید روزانه گاز معادل 5 میلیون بشكه نفت
معاون وزیر نفت اظهار داشت: حالا روزانه بیشتر از 800 میلیون مترمكعب گاز در كشور تولید میگردد كه معادل روزانه پنج میلیون بشكه نفت خام است.
عراقی با اشاره به اینكه میزان رشد سالانه مصرف گاز 6 درصد است، اضافه كرد: نیازهای داخلی به صورت كامل رفع شده و گاز مازاد باید برای صادرات و یا تحویل به صنایع مختلف اختصاص پیدا كند.
مدیرعامل شركت ملی گاز افزود: در سال های گذشته با مشكل افت فشار گاز در ماه های سرد سال مواجه بودیم، اما با عنایت به افزایش تولید، حالا چنین نگرانی هایی وجود ندارد.
وی به تحویل گاز به نیروگاه ها اشاره نمود و اظهار داشت: بخش عمده مصرف سوخت نیروگاه ها در سال های گذشته مربوط به سوخت های مایع گازوییل و مازوت بود، اما با افزایش تحویل گاز به آنها در مصرف سوخت های مایع، صرفه جویی شده است.
معاون وزیر نفت افزود: پیش بینی میگردد مجموع تحویل گاز به نیروگاه ها تا آخر سال 97 به 70 میلیارد مترمكعب افزایش یابد.
مدیرعامل شركت ملی گاز درباره گازرسانی به زاهدان باز اظهار داشت: در داخل شهر زاهدان باید یك هزار و 350 كیلومتر گازرسانی شود كه با برگزاری مناقصه های جدید، روند راه اندازی آنها شتاب می گیرد.
وی اضافه كرد: اگر با سرعت نسبت به توسعه شبكه گازرسانی داخل شهر زاهدان اقدام می شد، مشكلاتی مانند ترافیك پیش می آمد، اما در جلسه مشترك با استاندار سیستان و بلوچستان قرار شد كه تمهیدات لازم برای توسعه سریعتر شبكه گازرسانی شهر زاهدان اتخاذ شود.
معاون وزیر نفت افزود: یك هزار و 234 میلیارد تومان باز برای نوسازی تجهیزات گرمایشی مدارس هزینه شده است.
مدیرعامل شركت ملی گاز درباره وضعیت مصرف گاز در كشور باز اظهار داشت: در سال 96 حدود 37 درصد گاز در نیروگاه ها، 25 درصد در بخش خانگی، چهار درصد برای سی.ان.جی خودروها، 30 درصد در صنایع عمده و چهار درصد توسط بخش عمومی مصرف شده است.
اقتصام**2022**9132*2025


1397/10/22
15:13:58
5.0 / 5
5074
تگهای خبر: انرژی , برق , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز