نظرسنجی رویترز نشان داد

سقوط تولید نفت اوپك به پایین ترین ركورد چهار ساله

سقوط تولید نفت اوپك به پایین ترین ركورد چهار ساله خبرگزاری نفت و گاز: نتایج نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپك در آوریل به سبب تحریم های آمریكا مقابل ایران و ونزوئلا و كاهش داوطلبانه تولید از طرف عربستان سعودی، به كمترین میزان در چهار سال اخیر سقوط كرد.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، نظرسنجی رویترز نشان داد اوپك كه متشكل از ۱۴ كشور است، در آوریل ۳۰.۲۳ میلیون بشكه در روز نفت تولید كرد كه ۹۰ هزار بشكه در روز نسبت به مارس كاهش داشت و پایین ترین سطح تولید اوپك از سال ۲۰۱۵ بود.

این نظرسنجی نشان داد عربستان سعودی و متحدانش در خلیج فارس احتمالاً كاهش تولید بالاتر از میزان توافق شده تحت پیمان كاهش تولید اوپك را اعمال كرده و به فشارهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریكا برای بالا بردن تولیدشان اعتنایی نكرده اند.

قیمت های نفت تحت تأثیر محدودیت داوطلبانه عرضه از طرف عربستان سعودی و تحریم های آمریكا مقابل صادرات نفت ایران و ونزوئلا، بالای ۷۳ دلار در هر بشكه معامله می شود در حالیكه هفته پیش تا مرز ۷۵ دلار صعود كرده بود.

نوربرت روئكر از بانك سوئیسی جولیوس بائر اظهار نمود: تحریم های ایران در شرایطی كه عرضه به بازار محدود شده است، نگرانی ها نسبت به محدود شدن عرضه در بازارها را برانگیخته است.

اوپك به همراه روسیه و چند كشور تولیدكننده غیرعضو اوپك كه به گروه اوپك پلاس معروف هستند در دسامبر موافقت كردند تولیدشان را از اول ژانویه به مدت شش ماه به میزان ۱.۲ میلیون بشكه در روز كاهش دهند كه سهم ۱۱ عضو اوپك از این كاهش، ۸۰۰ هزار بشكه در روز است. ایران، لیبی و ونزوئلا از مشاركت در این توافق معاف شده اند.

نرخ پایبندی ۱۱ عضو اوپك به این توافق در آوریل به ۱۳۲ درصد در مقایسه با ۱۴۵ درصد در مارس رسید كه به سبب تولید بالاتر در نیجریه و افزایش اندك تولید در عربستان سعودی و عراق بود.

توافق اخیر اوپك پلاس تنها چند ماه بعد از اینكه این گروه با افزایش تولید و جبران محدودیت عرضه ناشی از تحریم های آمریكا مقابل ایران موافقت كرده بود، انجام گرفت.

طبق یافته های نظرسنجی رویترز، تولید نفت ایران در آوریل ۱۵۰ هزار بشكه در روز كاهش داشته است در حالیكه تولید ونزوئلا ۱۰۰ هزار بشكه در روز كاهش پیدا كرد.

عربستان سعودی تولید نفت خودرا در آوریل اندكی نسبت به مارس افزایش داد با این وجود ریاض همچنان محدودیت عرضه خودرا بالاتر از میزان توافق شده تحت پیمان كاهش تولید اوپك حفظ نموده است.

ریاض اعلام نموده كه افت عرضه ایران و ونزوئلا را جبران خواهدنمود با این وجود برای تولید بیشتر نفت محتاط مانده است مگر این كه با تقاضای مشتریان مواجه شود. خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی سه شنبه هفته جاری اظهار نمود: این كشور برای افزایش تولید و جبران افت عرضه نفت ایران عجله به خرج نخواهد داد.

بزرگترین افزایش تولید اوپك در نیجریه روی داد كه میدان نفتی اگینای توتال به بالا رفتن تولید نفت این كشور كمك كرده است. لیبی كه به سبب بی ثباتی داخلی از مشاركت در كاهش تولید معاف شده است باز تولیدش را افزایش داد.

بر اساس گزارش رویترز، تولیدكنندگان كوچك تری شامل كنگو، اكوادور و گابن باز اندكی بالاتر از سهمیه تعیین شده نفت تولید كردند.

نظرسنجی رویترز بر اساس آمار كشتیرانی، آمار رفینیتیو آیكان و اطلاعات فراهم شده از طرف منابع آگاه در شركت ها، اوپك و شركت های مشاوره است.





منبع:

1398/02/11
13:26:24
5.0 / 5
4381
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز