وزیر نیرو:
با خوش خیالی ترسالی ناشی از بارندگی ها مواجهیم
خبرگزاری نفت و گاز: پیش بینی ها نشان داده است كه امسال تابستانی گرم پیش رو داریم و برمبنای بررسی ها هر یك درجه افزایش دما، بیشتر از 1300 مگاوات مصرف برق در كشور افزایش می یابد.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، رضا اردكانیان بامداد امروز در ارتباط ویدئو كنفرانسی با مدیران عامل برق منطقه ای و توزیع برق استان های كشور، در حضور مدیران ارشد توانیر و صنعت برق با اشاره به نامگذاری سال رونق تولید از طرف مقام معظم رهبری اضافه كرد: پروسه تولید با ماموریت ما ارتباط مستقیم دارد و تمامی اعضا و جوارح سازمان اداری كشور باید در امتداد تحقق این شعار عمل كند.
با افزایش دما و خوش خیالی مواجهیم
وی افزود: در این سال حساسیت بیشتری راجع به عرصه پایدار انرژی وجود دارد، چونكه از یك سو با افزایش دما بعنوان یك عامل تشدیدكننده و از طرف دیگر با خوش خیالی ترسالی ناشی از بارندگی ها مواجه هستیم.
وزیر نیرو خطاب به مدیران صنعت برق اضافه كرد: خاموشی صفر و نهادینه كردن عادت مناسب تر مصرف، دو مقوله ای است كه باید امسال روی آن تمركز شود.
اردكانیان با اشاره به اینكه ما هر اندازه بتوانیم مصرف را مدیریت كرده در بخش های عمرانی هزینه نماییم موفق تر خواهیم بود، از مدیران صنعت برق خواست در این رابطه حضور پررنگ تری در عرصه های افكار عمومی در استان ها داشته باشند.
وی افزود: برنامه ویدئو كنفرانس امروز اصلی ترین نماد مدیریت است، چونكه اصلی ترین عرصه مصرف، مدیریت وقت است.
وزیر نیرو اضافه كرد: مدیری كه دغدغه چگونگی مصرف، اصلی ترین منبع تجدیدناپذیر در اختیار خود یعنی "وقت" را نداشته باشد، نمی تواند برنامه مدیریت مصرف آب و انرژی را تدوین، تصویب و اجرا نماید.
اردكانیان اشاره كرد: میزان نفوذ كلام ما و تأثیر این گونه برنامه ها به اندازه ای خواهد بود كه ما خودمان آنرا باور داشته باشیم.
وزیر نیرو، زندگی مصرفی كنونی را پاشنه آشیل كشور دانست و اضافه كرد: اگر ما تحریم اقتصادی می شویم به لحاظ این است كه عده ای متوجه شده اند در این نقطه می توانند ما را به نقطه تسلیم برسانند؛ كه البته ما اجازه نخواهیم داد منابع انرژی كشور در غیر از ضوابط خودش مصرف شود.
وی ادامه داد: بد مصرفی را باید اصلاح كرد و در پروسه اصلاح این بد مصرفی، وزارت نیرو نقش بسیار مهمی دارد.
اردكانیان با اشاره به اینكه همانطور كه برای همه منابع در اختیارمان وقت می گذاریم باید برای زمان هم برنامه ریزی داشته باشیم، اضافه كرد: مدیریت زمان، مهم ترین سوژه در برنامه ۰۹۸ است و باور ماست كه برگشت ناپذیری و نهادینه شدن سیاست ها را مشخص می كند.
وی امسال را همچون سال های چهار دهه گذشته سال مهمی دانست و اضافه كرد: مردادماه سال قبل چارچوب كلی برنامه ۰۹۸ را با این فرض كه سال آبی مشابهی در پیش است تنظیم كردیم، به این معنا كه در سال ۹۸ نباید خاموشی داشته باشیم.
وزیر نیرو به قدردانی رئیس جمهور از صنعت برق كشور اشاره نمود و اظهار داشت: تابستان امسال زیر ذره بین هستیم و باید پاسدار نگاه مثبت مردم و دولت باشیم، بر همین مبنا به لحاظ ساختاری و ادبیات می بایست مدیریت مصرف را اصلاح نماییم.
اردكانیان افزود: این شاخه، یك شاخه مهمی از علم است كه بیشتر بعنوان عرصه علوم اجتماعی شناخته می شود و همانطور كه كارهای فنی ادبیات خودش را دارد، مدیریت مصرف نیز یك كار تخصصی شمرده می شود.
وی با اشاره به تشكیل مركز امور اجتماعی وزارت نیرو با همین نگرش اضافه كرد: باید هر چه زودتر ارتباط این مجموعه با صنعت برق توسعه یابد تا بتوانیم تأثیرگذاری مدیریت مصرف را در جامعه بالا ببریم.
بنا بر اعلام وزارت نیرو، محمدحسن متولی زاده هم امروز در نشست مدیریت مصرف اظهار نمود: تجربه گذشته نشان داده است كه هرگاه بر یك مسئله اصلی تمركز كردیم، موفق شدیم و در این خصوص طرح ملی كاهش تلفات، نمونه بسیار موفقی است كه صنعت برق توانست یك مشكل را به فرصت تبدیل كند.
تابستانی گرم پیش رو داریم
وی با اشاره به اینكه در شرایط كنونی تمركز بر مدیریت مصرف، اولویت اصلی صنعت برق است، اشاره كرد: با درك این مهم، صنعت برق برنامه های گسترده ای را تدوین كرده است.
متولی زاده افزود: پیش بینی ها نشان داده است كه امسال تابستانی گرم پیش رو داریم و برمبنای بررسی ها هر یك درجه افزایش دما، بیشتر از ۱۳۰۰ مگاوات مصرف برق در كشور افزایش می یابد.
مدیرعامل توانیر اظهار نمود: منحنی های پیك بار نشانگر آن است كه تنها برای پاسخگویی به بار مورد نیاز در حدود ۵۰۰ ساعات از سال با محدودیت مواجه هستیم.
متولی زاده با اشاره به اینكه در این ساعات محدود، هزینه های برق افزایش می یابد و همه تلاش ها در طول سال برای تأمین برق مورد نیاز در این ساعات متمركز می شود، افزود: برنامه های صنعت برق كه بیشتر تشویق محور است، تدوین شده و در حال اجراست.
وی با اشاره به اینكه با ۱۸۰۰ صنعت برای پیك بار هماهنگی شده است، تصریح كرد: بخش صنعت هنوز از ظرفیت های بسیاری برای همكاری با صنعت برق برخوردار است، چونكه تعداد صنایع همكار در برنامه های پیك بار تابستان هنوز به ۱۰ درصد هم نرسیده است.
متولی زاده همین طور از همكاری ۲۲ درصد مشتركان كشاورزی با برنامه های پیك بار برق آگاهی داد و اظهار داشت: در عین حال برنامه های گسترده ای برای كاهش پیك بار برق در تابستان بوسیله استفاده از مولدهای خودتامین، تغییر ساعات كار ادارات، همكاری با ایستگاه های CNG، همكاری با صدا و سیما، همكاری با بسیج و … تدوین شده است.
مدیرعامل توانیر در عین حال تصریح كرد: امروز سامانه پایش و كنترل بار مشتركان برق منطقه ای، سامانه پایش و كنترل بار مشتركان دیماندی و طرح ملی حذف قبوض كاغذی (قبض سبز) رونمایی و شروع می شود.
منبع: خبرگزاری نفت و گاز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب