معاملات نفتی پرریسك شد
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز قیمت های نفت بعد از ریزش هفته گذشته، به روند كاهشی خود ادامه داده و داد و ستد معامله گرانی كه روی بهبود قیمت ها حساب كرده بودند را پرریسك كرده است.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، بهای معاملات ماه آتی نفت برنت پنج شنبه گذشته بیشتر از هفت درصد سقوط كرد كه بزرگترین كاهش قیمت روزانه نفت برنت در بیشتر از سه سال و نیم گذشته بود.
اما معامله گرانی كه امیدوار بودند بعد از این ریزش سنگین، قیمت ها در كوتاه مدت بهبود پیدا می كند، ناامید شدند. بهای معاملات آتی نفت روز جمعه ۲.۳ درصد رشد كرد سپس روز دوشنبه ۳.۴ درصد كاهش پیدا كرد و همچنان پایین قیمت نهایی روز پنج شنبه معامله می شود.
تجربه نشان داده است قیمت ها معمولا در ایام بعد از ریزش سنگین بهبود پیدا می كنند ازاین رو معامله گرانی از یك استراتژی معاملات برای سود بردن استفاده می نمایند اما رشد بهای معاملات در ایام گذشته اندك و به شدت نامعلوم بوده است.
در شرایط فعلی كه پیشبینی می شود خرید در قیمت پایین سود اندك و ضرر بالا داشته باشد، معاملات پرریسك شده است.
بهای معاملات ماه آتی از سال ۱۹۹۰ به این طرف، در ۴۴ روز از بیشتر از ۷۵۰۰ روز معامله به میزان هفت درصد یا بیشتر كاهش داشته كه شامل ریزش قیمت پنج شنبه گذشته هم می شود.
بزرگترین كاهش قیمتی كه تابحال روی داده است، افت حدود ۳۵ درصدی قیمت در ۱۷ ژانویه سال ۱۹۹۱ بود كه اولین جنگ خلیج فارس در گرفت. البته این سقوط قیمت غیرمعمول به حساب می آید و كاهش بزرگ بعدی كمتر از ۱۴ درصد بوده است ازاین رو در مقایسه های انجام شده لحاظ نمی گردد.
نگاهی به موارد كاهش هفت درصدی یا بیشتر قیمت نفت نشان داده است كه بهبود قیمت معمولا در ایام بعد صورت گرفته و به صورت متوسط قیمت ها حدود ۳.۵ درصد رشد كرده است.
اكثر موارد رشد قیمت در شش تا هفت روز معامله بعد از وقوع ریزش قیمت روی داده و در مدت ۱۰ تا ۲۰ روز ناپدید شده است. در ۱۰ روز اول بعد از ریزش قیمت، افزایش قیمت در مقایسه با افت قیمت، بیشتر متداول تر بوده اما حاشیه سود محدود بوده است.
مفسران بازار اغلب افت یك روزه شدید قیمت ها را واكنش بیش از اندازه و در نتیجه نوسان بیش از اندازه می دانند. به نظر می آید اغلب موارد ریزش قیمت در واكنش به اطلاعات جدیدی صورت گرفته كه اهمیت داشته و تاثیر پایداری روی انتظارات معامله گران داشته اند. این اطلاعات جدید امكان دارد درباره تولید و مصرف و تغییر در قراردادهای معامله گران یا هر دو باشد.
واكنش اولیه قیمت نفت برنت بعد از افت شدید در پنج شنبه گذشته با این الگو مطابقت دارد. تصمیم رئیس جمهور آمریكا برای وضع تعرفه بیشتر روی واردات كالاهای چینی كه در اول اوت اعلام شد، تنش های تجاری میان دو قدرت اقتصادی جهان را تشدید كرد.
بر اساس محاسبات معامله گران، تشدید تنش های تجاری احتمال ركود اقتصادی در آمریكا و سایر نقاط جهان را تقویت می كند و افت شدید قیمت ها در پنج شنبه گذشته را توضیح می دهد.
بهای معاملات آتی نفت روز جمعه رشد كرد چونكه برحی از معامله گران با انتظار برای بهبود كوتاه مدت قیمت ها، به داد و ستد پرداختند با این وجود رشد قیمتی كه انتظار می رود كمتر از حد معمول بود.
بر اساس گزارش رویترز، كاهش چشم گیر قیمت نفت با تغییرات بازده اوراق قرضه دولتی، نرخ های بهره قراردادهای معاملات آتی و قیمت های سهام مطابقت داشت و همگی آنها نشان دادند كه احتمال ركود اقتصادی به علت تنش های تجاری حالا بیشتر از هر زمان دیگری است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب