پروژه پایدار كردن آب پایتخت به كجا رسید؟

پروژه پایدار كردن آب پایتخت به كجا رسید؟ به گزارش خبرگزاری نفت و گاز پایدار كردن كیفیت آب در همه استان تهران با اجرای پروژه ای به نام ˮقمر بنی هاشمˮ كلید خورد. پروژه ای كه طبق آن سیستم آب و فاضلاب تهران كه شامل هفت تصفیه خانه می شود، به صورت رینگ و مستقیما به یكدیگر متصل خواهد شد و بر مبنای آخرین اخبار حدودا ۵۴ درصد این پروژه اجرا شده است.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، طرح رینگ آب رسانی شهر تهران (پروژه قمر بنی هاشم) شامل دو قسمت شرقی و غربی است كه قسمت شرقی آن با اجرای شش كیلومتر خط انتقال و ساخت دو مخزن ذخیره، آب سد ماملو را برای ارتقای آب آشامیدنی جنوب شرق تهران به مناطق جنوب بزرگراه بعثت و شهرك های مسعودیه، افسریه، مسگرآباد، سلیمانیه و... منتقل می كند. بخش غربی این طرح هم آب تصفیه خانه دوم تهران را با یك خط انتقال به طول ۲۰ كیلومتر به مناطق جنوب غربی تهران می رساند.
با اجرای این طرح، علاوه بر تحقق لزوم های پدافندی و اتصال سامانه های آب رسانی غرب و شرق تهران، بیشتر از ۳.۵ میلیون نفر از ساكنان جنوب تهران از آب سطحی تصفیه شده برخوردار می شوند. در این راستا طرح ارتقاء كیفیت آب آشامیدنی جنوب تهران در تاریخ ۱۴ شهریورماه سال ۱۳۹۶ با حضور معاون اول ریاست جمهوری مورد بهره برداری قرار گرفت.
آخرین وضعیت پروژه
در این راستا، محمدرضا بختیاری - مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران - در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اجرای پروژه قمر بنی هاشم اظهار نمود: هدف از اجرای این طرح اتصال تصفیه خانه های تهران به یكدیگر است كه طبق آن خط انتقال ۲۰۰۰ دور تا دور شهر تهران اجرا شده و تصفیه خانه ها را به یكدیگر وصل می كند. حسن این كار این است كه به صورت همزمان همه تصفیه خانه ها در مدار قرار می گیرند. اگر هر تصفیه خانه به هر دلیلی از مدار خارج شد، سریعا تصفیه خانه دیگر وارد مدار می شود.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران درباره آخرین وضعیت اجرای پروژه مذكور توضیح داد: حدودا ۵۴ درصد این پروژه اجرا شده است و ظرف دو تا سه سال آینده كامل می شود.
اهداف اجرای طرح
بازبینی در ظرفیت تصفیه خانه های آب و تاسیسات برداشت از آبهای زیرزمینی به صورتی كه جوابگوی ورود منابع جدید همچون سد ماملو و سرچشمه های هراز در شرق و افزایش منابع در غرب تا سقف ۶۳۳ میلیون متر مكعب در سال باشد، تقویت و اصلاح خطوط لوله آبرسانی و رینگ شهر تهران بگونه ای كه جوابگوی نیاز آبرسانی این شهر در افق طرح و شهر پرند و سایر نقاط مصرف مانند اسلامشهر و فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) باشد، رفع كمبود مخازن ذخیره و سرویس شرب شهر تهران، امكان تبدیل نحوه انتقال پمپاژ به ثقلی به مخازن ذخیره و سرویس و كاهش برق مصرفی و هزینه های پمپاژ بخشی از اهداف پروژه اعلام شده است.
همینطور امكان تعادل بخشی كیفی آب بین مناطق شمال و جنوب شهر تهران، امكان جابجایی بین خطوط آبرسانی آب خام به تصفیه خانه های شهر تهران در قالب تامین اهداف پدافند غیرعامل طرح و ایجاد تعدد مسیرهای انتقال آب خام برای تصفیه خانه های آب، امكان جابجایی بین خطوط آبرسانی به مخازن ذخیره و سرویس در قالب تامین اهداف پدافند غیرعامل (زلزله، تعمیرات، حملات و...) و ایجاد تعدد منابع آب برای این مخازن و كاهش برداشت آب از منابع زیر زمینی در قالب حفظ و صیانت از این منبع آب استراتژیك برای مواقع بحران و خشكسالی از دیگر اهداف اجرای طرح قمربنی هاشم محسوب می شوند.



1398/06/11
18:58:07
5.0 / 5
5490
تگهای خبر: برق , تعمیر , سرویس , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز