چرا كیفیت آب در بعضی منازل خوب نیست؟

چرا كیفیت آب در بعضی منازل خوب نیست؟ به گزارش خبرگزاری نفت و گاز مدیر كنترل كیفیت و بهداشت آب و فاضلاب و آزمایشگاه های استان تهران اظهار داشت: گاهی دیده می شود كه بعضی از افراد اعلام می كنند كه رنگ آب در منازلشان مطلوب نیست؛ علت این مساله درواقع تاسیسات داخل منازل است.


مهتاب باغبان در گفتگو با ایسنا، درباره عدم كیفیت آب در بعضی منازل مسكونی اظهار نمود: كیفیت آب تهران مطلوب است اما گاها در بعضی منازل با آب بی كیفیت مواجه و بعد از ارزیابی های لازم متوجه می شویم كه علیرغم این كه آب آن منطقه بسیار سالم و باكیفیت است، اما آب آن منازل مطلوب نمی باشد، چونكه تاسیسات داخل بعضی از منازل احتیاج به بازبینی دارد و لازم است كه اصلاحات لازم در تاسیسات آنها به وجود آید تا سبب كاهش سطح كیفیت آب نشود.
وی ضمن انتقاد از نگهداری آب در بطری های پلاستیكی اظهار داشت: زمانی كه آب در این بطری ها یخ می زند، این بطری ها به علت داشتن مواد آلی، كیفیت آب را كاهش می دهد؛ بنابراین از انجام این كار باید اجتناب كرد.
مدیر كنترل كیفیت و بهداشت آب و فاضلاب و آزمایشگاه های استان تهران افزود: گاها دیده می شود كه افرادی نسبت به كیفیت چای انتقاد دارند و می گویند روی چای یك لایه چربی به وجود می آید. دلیل این اتفاق استفاده از ظروف پیركس است؛ چونكه این ظروف نمی تواند سختی موقت آب را جمع كند و یك محلول كدر به وجود می آورد؛ ازاین رو بهتر است كه از سماورهای فلزی و كتری و استیل استفاده گردد.
باغبان یكی دیگر از علل كاهش كیفیت آب در منازل مسكونی را استفاده از مخازن شخصی به صورت غیراستاندارد اعلام و اظهار نمود: جنس استفاده از این مخازن باید به صورت استاندارد و سفیدرنگ باشد و این مخازن در جای مناسب قرار گیرد. علاوه بر این، هرچند وقت یكبار باید این مخازن مورد بازبینی قرار گیرد و در معرض دید باشند.
وی افزود: محل نصب این مخازن بسیار مهم می باشد، چونكه باید مخزن بین كنتور و پمپ قرار گیرد و از اتصال پمپ به كنتور آب اجتناب شود.
مدیر كنترل كیفیت و بهداشت آب و فاضلاب و آزمایشگاه های استان تهران خاطرنشان كرد: علاوه بر این مورد تجهیزات ساختمانی باید استاندارد باشند كه در این مسئله جنس لوله ها بسیار مهم می باشد. اگر آب مصرفی آنها بوی پلاستیك می دهد، علت آن عدم استفاده از لوله آب مناسب می باشد.
به قول باغبان، مصرف كنندگان باید دقت داشته باشند كه اگر برای مدت زمانی از آب آشامیدنی منزل استفاده نمی كنند، زمانی كه می خواهند شیر آب را باز كنند، باید اجازه دهند كه آب نورسیده لوله ها شود. راه تشخیص ورود آب جدید به لوله ها هم تغییر دمای آب است.
وی با تاكید بر اینكه باید استفاده از آب و حفظ این منبع با ارزش به یك فرهنگ تبدیل گردد، اظهار داشت: باید آموزش های لازم به مصرف كنندگان داده شود تا خود افراد در حفظ كیفیت منابع آبی كوشا باشند.
آیا مشكل از تاسیسات داخلی ساختمان است؟
بنا بر اطلاعات شركت آبفا، برای تشخیص این كه آیا نامناسب بودن كیفیت آب (مانند رنگ، طعم، بو و...) مربوط به تاسیسات داخلی مشتركان است یا مربوط به آب شرب توزیعی توسط شركت آب و فاضلاب، شهروندان باید اولین شیر پس از كنتور كه اغلب داخل پاركینگ یا فضای سبز جلوی در ساختمان است، را باز و بعد از چند ثانیه، یك لیوان شفاف بلوری تمیز را پر از آب كنند و خصوصیت های ظاهری آب مانند رنگ، بو، ذرات و ناخالصی های موجود را بررسی نمایند.
در صورت وجود اِشكال در آب خروجی از شیر پس از كنتور، بلافاصله با سامانه اطلاع رسانی ۱۲۲ تماس بگیرند؛ ولی چنانچه آب خروجی از اولین شیر پس از كنتور فاقد هرگونه مشكل بود، به این معناست كه تاسیسات داخلی مشترك سبب بروز مشكل شده است و این امر ناشی از استاندارد نبودن لوله ها یا فرسودگی تاسیسات است كه درنتیجه كیفیت آب را دستخوش تغییرات می كند و برای رفع مشكل باید تاسیسات داخلی توسط مشترك ترمیم شود.
در صورتیكه طی مدت زمان طولانی از آب شیر برداشت نشده باشد، ضروریست پیش از برداشت آب برای مصرف، حتما آب مانده در لوله ها و تاسیسات تخلیه تا آب نورسیده لوله ها شود و مورد مصرف قرار گیرد. بعضی مشكلات مزه و بوی آب به مراحل تصفیه یا تكنیك های آن مربوط نیست، بلكه به دلیل ساكن ماندن آب در انتهای لوله ها، لوله كشی های بلند و شبكه های كم مصرف است.
مخازن و پمپ های شخصی مورد استفاده توسط مشتركان به دلیل استاندارد نبودن، نصب نشدن به صورت اصولی و شست وشو نشدن درست با تواتر زمانی مناسب، می تواند سبب ایجاد بو، طعم و رنگ در آب شوند.
چنانچه تاسیسات داخلی مشتركان به مخزن ذخیره آب مجهز باشد، مخازن باید دارای استانداردهای لازم به لحاظ جنس (پلی اتیلن)، رنگ (سفید تا در صورت وجود هرگونه آلودگی و كثیفی قابل رویت و تشخیص باشد)، اندازه (بر اساس جمعیت) و نوع طراحی (دوجداره تا سبب تغییرات دمایی آب نشود و دارای در و محل تخلیه بزرگ باشد تا به راحتی شست وشو شود) باشند و در تواتر زمانی مشخص بازرسی و شست وشو شوند.
مخزن باید در محل مسقف و به دور از نور مستقیم خورشید نگه داری شود. چنانچه در تاسیسات داخلی پمپ نصب شده است، ضروریست محل نصب پمپ پس از مخزن ذخیره قرار داده شود و مخزن مستقیما از كنتور آب گیری كند.
اگر جنس لوله های تاسیسات مشتركان استاندارد نباشد (در اثر گرما و سرما قوس پیدا كرده باشد) یا لوله ها مستعمل و فرسوده باشند، می توانند سبب ایجاد رنگ، بو و طعم در آب شوند و بر مقبولیت، گوارایی و كیفیت آب اثر منفی داشته باشند.
بررسی كیفیت آب در چاه خصوصی
در بعضی از مناطق شهر تهران، مالكان از چاه خصوصی برای تامین آب شرب استفاده می نمایند و دارای دو شبكه آب رسانی هستند كه یكی متعلق به شركت آبفای استان تهران و دیگری شبكه خصوصی ویژه مشترك است كه در هنگام كاهش فشار آب، از آن استفاده می شود. در این صورت به دلیل آلوده بودن آب چاه های خصوصی، استفاده از آنها سبب ایجاد آلودگی شدید در آب شرب توزیعی توسط شركت آب و فاضلاب می شود؛ ازاین رو ضروریست كه مشتركان به منظور محافظت از سلامت، بهداشت و كیفیت آب دریافتی از شركت آب و فاضلاب دو سامانه را به هم متصل نكنند و از متصل نبودن دو سامانه اطمینان كامل داشته باشند.
گاهی آب برداشتی از شیر دارای رنگ سفید است كه این رنگ به علت هوادهی آب است و سبب افزایش اكسیژن محلول در آب می شود كه عاملی برای گوارایی و مقبولیت آب است. چنانچه رنگ سفید آب توام با بوی شدید وایتكس بود، ضروریست بلافاصله با واحد اطلاع رسانی ۱۲۲ تماس گرفته شود تا اقدام های لازم برای رفع مشكل توسط شركت آب و فاضلاب صورت گیرد.
برای حذف بوی كلر چه باید كرد؟
به منظور حذف بوی كلر از آب شرب، آب برداشتی از شیر باید به مدت پنج دقیقه داخل ظرف تمیزی در دمای اتاق نگه داشته شود و سپس برای آشامیدن مورد استفاده قرار گیرد. به منظور تهیه آب جوش (برای چای و...) به علت ملاحظات بهداشتی، مشتركان باید از شیر آب سرد، آب مورد نیاز را برداشت كنند و برداشت آب از شیر آب گرم به دلیل آن كه مسیر آب گرم كن را طی كرده است، مناسب نمی باشد. همینطور برای تهیه آب جوش، جوشاندن آب به مدت یك تا سه دقیقه كافی است.
تشكیل رسوب در كتری و سماور ناشی از سختی موقت آب است. سختی موقت آب در اثر حرارت، رسوب می كند. چنانچه از ظروف پیركس ضدرسوب برای تهیه آب جوش استفاده شود، به علت ممانعت از تشكیل رسوب، لایه چربی روی سطح آب جوش یا چای تشكیل می شود.
دستگاه های تصفیه آب در حقیقت آب شیرین كن هستند و برای مناطقی كاربرد دارند كه دارای آب های سنگین و شور هستند. در كلان شهر تهران به علت استفاده از منابع سطحی آب، آب شرب توزیعی دارای TDS (كل جامدات محلول) در حد مطلوب بر مبنای استاندارد ملی ایران (شماره ۱۰۵۳) است؛ ازاین رو در شهر تهران احتیاج به استفاده از دستگاه تصفیه خانگی آب نیست.
به منظور جلوگیری از بیماری واگیردار كه از راه تماس دست با شیر آب منتقل می شود، استفاده از شیرهای چشمی در اماكن پر ازدحام مانند مدارس، دانشگاه ها، باشگاه های ورزشی، مساجد، تفریح گاه ها، مراكز بهداشتی، مراكز خرید و... سفارش می شود.




منبع:

1398/09/23
17:55:14
5.0 / 5
3783
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز